in ,

Πως να φτιάξεις ένα ράφι που φωσφορίζει στο σκοτάδι!

Αν θέλεις να διακοσμήσεις το χώρο σου με ένα ιδιαίτερο ράφι, δοκίμασε αυτό. Φτιάξε μόνος σου ένα DIY ράφι που φωσφορίζει στο σκοτάδι, εύκολα και γρήγορα!

Ξέρω πόσο όλοι αγαπάμε τα DIY, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξύλο. Εαν έχετε μια παλιά ξύλινη τάβλα, ξεχασμένη τότε ξεκινήστε άμεσα!

Παρακάτω δείτε ένα τρόπο όχι μόνο να επισκευάσετε το παλιό ξύλο, αλλά και να το κάνετε να λάμπει! Δείτε παρακάτω πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας!

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η τάβλα που έχετε είναι ίσια, αλλιώς δε θα βγει καλό το ράφι. Χρησιμοποίηστε ένα αλφάδι, για να το καταλάβετε. Αν έχει κάποια μικρή κλίση, απλώς τρίψτε το με λίγο γυαλόχαρτο.

Το επόμενο βήμα είναι να ασφαλίσετε τις πιθανές τρύπες που υπάρχουν στο ξύλο, στην κάτω μεριά του. Για να το κάνετε αυτό δε θέλει κάτι ιδιαίτερο. Απλώς την αυτοκόλλητη, μονωτική ταινία. Άφηστε το με την αυτοκόλλητη ταινία για 1-2 μέρες, αναλόγως και τον καιρό. Όσο περισσότερη ζέστη έχει, τόσο πιο εύκολα λιώνει η κόλλα και εφάπτεται καλύτερα με το ξύλο.

Τώρα πάμε να φτιάξουμε το χρώμα, για να κάνετε το ράφι σας να λάμπει! Ο επιχρωματισμός ξύλου θα γίνει με τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο ανάμιξης μπογιάς για ξύλο (pigment) με κρυσταλλική ρητίνη(crystal resin).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αν δεν έχετε ξανασχοληθεί με ρητίνη, θέλει λίγη προσοχή. Πρέπει να είσαστε σίγουροι, ότι δεν έχει ούτε μια φουσκάλα πριν τη ρίξετε πάνω στο ξύλο, γιατί θα κάνει βουναλάκια στο ράφι και δε θα φαίνεται ωραίο. Για να βγάλετε όλες τις φουσκάλες ζέστανετε το μείγμα σε γκαζάκι ή με ένα πιστολάκι.

Αυτό που θα κάνετε είναι να αναμείξετε τη ρητίνη με το σκληρυντικό, πολύ καλά και στη συνέχεια να ρίξετε τη χρωστική. Η χρωστική ουσία ξύλου φυσικά. θα είναι η ειδική που φωσφορίζει. Θα τη βρειτε σε χρωματοπωλεία ή στο διαδίκτυο.

Αφού φτιάξετε το χρώμα σας, αφήστε το λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια, ρίξτε το πάνω στις χαραμάδες του ξύλου και περίμενετε. Ελέγξετε το μετά από καμία ώρα, για να σιγουρευτείτε ότι δεν στάζει από κάτω. Σε περίπτωση που το κάνει, μην αγχωθείτε. Απλώς χρησιμοποίηστε έξτρα μονωτική ταινία, ρίξτε κι άλλη ρητίνη και αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και να ποτίσει το ξύλο.

Θα χρειαστεί περίπου 6 μέρες για να είναι έτοιμο. Όμως, για ασφάλεια αφήστε το και λίγο παραπάνω. Όταν περάσουν οι μέρες, πάρτε το γυαλόχαρτο, περάστε όλη την επιφάνεια της ξύλινης τάβλας και τέλος βερνίκωστέ τη.

 Είναι έτοιμο! Ταιριάζει τέλεια στο σαλόνι, το μπάνιο ή ακόμα και την κρεβατοκάμαρά σας!

via aggouria

Δείτε επίσης – Πώς να δώσετε παλαιωμένη όψη σε ξύλο με τη βοήθεια βαζελίνης! {ΒΙΝΤΕΟ} + 30 φανταστικές ιδέες!

Δείτε επίσης – Πώς να μεταφέρετε οποιαδήποτε φωτογραφία πάνω σε ξύλο μόνο με κηρόχαρτο!

Δείτε επίσης – Ταπετσαρία με όψη ξύλου για έναν χώρο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μέλι και κανέλα… το γιατρικό!

Τέτοιο καφέ δεν έχετε ξαναπιεί…