in ,

Θήκες για κεράκια ρεσώ από φυσικά υλικά

Μια ξεχωριστή θήκη για κεράκια ρεσώ είδα στο σπίτι μιας φίλης και με εντυπωσίασε τόσο για την απλότητα και την ομορφιά της, που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Η θήκη αυτή ήταν φτιαγμένη από φυσικά αρωματικά υλικά και ήταν πολύ οικολογική κατασκευή!

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτες ύλες για την απλούστατη αυτή δημιουργία ήταν στημένες πορτοκαλόκουπες και καρφάκια γαρύφαλλου.

Αφού ήπια έναν δροσερό χυμό πορτοκαλιού, αντί να πετάξω τις κούπες από τα πορτοκάλια στα σκουπίδια, τις καθάρισα με ένα μαχαίρι από τα υπολείμματα του φρούτου.


Κάρφωσα στην εξωτερική φλούδα του πορτοκαλιού τα καρφάκια γαρύφαλλου όπως τα βάζουμε στον μπακλαβά αλλά σε διάφορα σχέδια σπειροειδή, κυκλικά, σε ευθείες γραμμές.

Στη συνέχεια, έψησα για λίγη ώρα τα κουπάκια στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι που ρόδισαν ελαφρώς. Ένα υπέροχο άρωμα αναδύθηκε σε όλο το σπίτι από την ψημένη φλούδα πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο.

Τα κεράκια ρεσώ που μπήκαν μέσα στις πορτοκαλόκουπες, στόλισαν διακριτικά με φως τον χώρο μας. Η πιατέλα στολίστηκε με μερικά ξυλάκια κανέλλας και ένα ρόδι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η απλούστατη αυτή κατασκευή δε χρειάστηκε περισσότερο από 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Ήταν εύκολη, γρήγορη, οικονομική και προπάντων οικολογική αφού αξιοποίησα κάποια υλικά που θα πετάγονταν στα σκουπίδια. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα για στολισμό του χώρου προσδίδει ένα έντονο άρωμα στον χώρο που διαρκεί για αρκετές ημέρες.

Το ψήσιμο μπορεί να γίνει εναλλακτικά και στο φούρνο της κουζίνας. Πρόκειται για μια δραστηριότητα με την οποία μπορούν να συμμετέχουν και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας ή να εκτελεστεί σαν δραστηριότητα σε παιδικούς σταθμούς.
via ecoview

Δείτε επίσης – Φτιάξε φυσικό αρωματικό με πορτοκάλια!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε σαπούνια μόνοι σας σε 5 λεπτά + ιδέα παρουσίασης δώρου!!!

Δείτε επίσης – Χρήση βοτάνων στην παραδοσιακή θεραπευτική

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 ιδέες για διαχωριστικά δωματίων εξαιρετικά χρήσιμα για το σπίτι σας

80 εξαιρετικές κατασκευές με ρόδες ποδηλάτου.