in ,

Φτιάξτε μόνοι σας χαλιά απο σκοινί και σπάγγο!

Eίναι όμορφα χαλιά, καθαρίζονται εύκολα με τίναγμα ή και με μια κοινή σκληρή σκούπα, μπορείτε να τα αφήσετε στο δάπεδο και το καλοκαίρι αφού η ψάθινη όψη τους  δεν θυμίζει χειμώνα και θα διακοσμήσουν πολύ εντυπωσιακά οποιοδήποτε σημείο – δωμάτιο του σπιτιού.

Θα τα φτιάξετε εύκολα χρησιμοποιώντας σκοινί, σπάγγο και θερμοκολλητικό πιστόλι, σε όποιο σχήμα, σχέδιο και μέγεθος θέλετε, ανάλογα με την …υπομονή σας και με 2 τρόπους που διαφέρουν μεταξύ τους παρά μόνον στην μορφή που θα δώσετε στο σκοινί πριν ξεκινήσετε, ενώ στην διαδικασία συναρμολόγησής του σε χαλί είναι ίδιοι.


1. Αν χρησιμοποιήσετε λίγο πιο χοντρό σκοινί, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε να το τυλίγετε σε σπείρα, στερεώνοντας τις σειρές με το θερμοκολλητικό πιστόλι και πιάνοντας ανά σημεία την μια σειρά με την άλλη με σπάγγο ή χοντρή κλωστή  ίδιας απόχρωσης με το σκοινί.

2. Αν θέλετε να δώσετε περισσότερο πλεχτή όψη στο χαλί, χρησιμοποιείστε λίγο λεπτότερο σκοινί, κόψτε τρία κομμάτια και πλέξτε τα δημιουργώντας μια μακριά πλεξίδα, στερεώστε καλά τις δύο άκρες της με σελοτέιπ και στην συνέχεια τυλίξτε με τον ίδιο τρόπο όπως κι αν επρόκειτο για ένα μονό σχοινί, κολλώντας με θερμοκολλητικό πιστόλι και στερεώντας ανά σημεία με σπάγγο.

Αυτή η τεχνική, με το σκοινί πλεγμένο σε πλεξίδα, δίνει ένα πιο “επαγγελματικό” αποτέλεσμα, ένα τέτοιο χαλί αν προσέξετε ώστε οι σειρές του σκοινιού να είναι σφιχτές και κολλημένες – στερεωμένες σωστά, δεν έχει καμιά διαφορά στην όψη από τα αντίστοιχα έτοιμα ψάθινα χαλιά που θα βρείτε στο εμπόριο κι όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Με όποιον από τους δύο τρόπους κι αν επιλέξετε να δουλέψετε, αφού ολοκληρώσετε το χαλί στο μέγεθος που θέλετε, θα προσθέσετε κόλλα με πινέλο ή θερμοκολλητικό πιστόλι ανάμεσα στις σειρές σκοινιού κι αφού στεγνώσει θα στερεοποιήσετε την πίσω όψη καλύπτοντας με κολλητική ταινία και στην συνέχεια, αν θέλετε, με ένα κομμάτι χοντρό πλαστικό που θα αδιαβροχοποιήσει την πίσω πλευρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε τύπου και χρώματος σκοινί ή και να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις στο ίδιο χαλί, απλώς κόβετε το σκοινί μιας απόχρωσης στο σημείο που θέλετε να σταματά, στερεώνετε την άκρη με λίγο σελοτέιπ και ακριβώς πάνω της ξεκινήστε να τυλίγετε το επόμενο χρώμα.

Αν δεν τα θέλετε σε στρογγυλό σχήμα, αρχίστε να τυλίγετε το σκοινί σε οβάλ μορφή, και φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο χαλί με σχέδια που θα αποτελείται από μικρότερα και μεγαλύτερα τέτοια κομμάτια, όλα φτιαγμένα – τυλιγμένα με τον ίδιο τρόπο και ενωμένα μεταξύ τους, ανάλογα με το είδος και το πάχος του σκοινιού είτε με θερμοκολλητικό πιστόλι είτε με μια χοντρή βελόνα (σακοράφα) και σπάγγο ίδιας απόχρωσης με εκείνη του χαλιού.

Είτε θελήσετε να φτιάξετε ένα μικρό απλό χαλάκι για την κρεβατοκάμαρα είτε ένα μεγαλύτερο για το καθιστικό π.χ σε σχέδιο “μαργαρίτας” αποτελούμενο από έναν κεντρικό κύκλο και πολλούς μικρότερους, η διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα. Θα χρειαστείτε απλώς περισσότερο σκοινί, περισσότερη κόλλα και λίγη παραπάνω …υπομονή, όμως το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό και σίγουρα αξίζει και τον κόπο και το κόστος, αν λάβετε υπόψη σας ότι αυτού του τύπου έτοιμα χαλιά δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικά και σκοινί με το μέτρο ή σε συσκευασίες πολλών μέτρων μπορείτε να προμηθευτείτε σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, χρωματοπωλεία, αλλά και μαγαζιά με ναυτιλιακά είδη, αναζητώντας και εποχιακές προσφορές.

via soulouposeto

Δείτε επίσης – Φτιάξτε εκπληκτικά χαλιά pom-pom μόνοι σας + super Ιδέες!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα εκπληκτικό χαλάκι απο μάλλινα μπαλάκια – Pinochio rug!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε ένα χαλάκι εισόδου απο βότσαλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

70 ιδέες για κατασκευές απο παλιά Jeans! {Μέρος 2ο}

Εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι τάρανδος!