in , ,

5 τρόποι για να αποξηράνετε Λουλούδια

Διαλέξτε τα λουλούδια το πρωί ή το βράδυ όταν είναι δροσερά. Όταν έρθει η ώρα για τη διατήρησή τους, χρησιμοποιούν αυτές τις 5 καταπληκτικές τεχνικές ξήρανσης.

Με φούρνο μικροκυμάτων

Αποξηράνετε τα λουλούδια σε λεπτά αντί για εβδομάδες. Τοποθετήστε ένα κάθε φορά λουλούδι σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων και καλύψτε το με περίπου τέσσερα φλιτζάνια άμμο για γάτες. Ρυθμίστε το φούρνο στο υψηλό επίπεδο ισχύος για δύο έως τρία λεπτά. Όταν η άμμος κρυώσει, βγάλτε το λουλούδι και βουρτσίστε τυχόν υπολείμματα άμμου.

iStock/Mirko Pernjakovic

Με τζελ σιλικόνης

Αν θέλετε τα λουλούδια σας να μοιάζουν κατευθείαν από τον κήπο σας, χρησιμοποιήστε τζελ σιλικόνης. Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και έχει καλύτερο αποτέλεσμα με ανθεκτικά λουλούδια όπως ζίνιες ή τριαντάφυλλα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο τζελ, αφήστε τα λίγες ημέρες έως μία εβδομάδα, βγάλτε τα και θα έχετε καλοδιατηρημένα λουλούδια.

iStock/sebastian-julian

Με πάτημα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα λουλούδια για κάτι παραπάνω από διακόσμηση, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο αυτή. Πάρτε μια εγκυκλοπαίδεια ή άλλο βαρύ βιβλίο, στρώστε στο μέσο ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα λουλούδια με την όψη προς τα κάτω, ώστε να μην επικαλύπτονται. Κλείστε το βιβλίο και να αφήστε το για 7 έως 10 ημέρες. Μόλις φύγει όλη η υγρασία  και έχουν μια χαρτώδης υφή, χρησιμοποιήστε τα λουλούδια σας να κάνετε σελιδοδείκτες ή να γεμίσετε μια κορνίζα.

iStock/Oktay Ortakcioglu

Με αέρα

Οι ανάποδα κρεμασμένες ανθοδέσμες είναι η πιο παραδοσιακή τεχνική ξήρανσης λουλουδιών. Φτιάξτε ένα μπουκέτο και δέστε τα κοτσάνια με ένα λαστιχάκι. Κρεμάστε ανάποδα σε καλά αεριζόμενο χώρο μακριά από τον ήλιο. Παρακολουθήστε τα πέταλα να συρρικνώνονται και να αλλάζουν χρώμα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχετε όμορφα αποξηραμένα λουλούδια σε vintage αποχρώσεις. Δοκιμάστε να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας.

iStock/Maisna

Ο τεμπέλικος τρόπος

Η ξήρανση λουλουδιών σε ένα βάζο είναι πολύ εύκολη. Τοποθετήστε τα κοτσάνια σε ένα βάζο με μερικά εκατοστά νερό και αφήστε τα. Μόλις όλο το νερό εξατμιστεί, τα λουλούδια θα παραμείνουν όρθια και ζωντανά, αλλά αποξηραμένα. Οι ορτανσίες ή γυψοφίλες είναι καλές επιλογές για τη μέθοδο αυτή, γιατί άνθη με περισσότερους μίσχους μπορεί να γέρνουν. Απλά χρησιμοποιήστε το βάζο ως διακόσμηση τραπεζιού ή βγάλτε τα λουλούδια, δέστε τα με μια κορδέλα και κρεμάσετε στον τοίχο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Super Διαγωνισμός με Δώρο ένα φανταστικό δαχτυλίδι Tommy Hilfiger απο ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ jewelry!

Μετατρέψτε μια ραφιέρα Expedit (Kallax) σε έπιπλο τηλεόρασης – IKEA HACKS!