in ,

Πώς να φτιάξετε ένα ring sling για το μωράκι σας

Με ενθουσιάζει να βλέπω ανθρώπους και ειδικά μαμάδες στην Ελλάδα του “σήμερα” να δημιουργούν αλλά και να μοιράζονται τις δημιουργίες τους με άλλους ανθρώπους. Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για την κατασκευή ring sling για να μπορούν όλο και περισσότερες μαμάδες να φοράνε τα μωράκια τους αλλά και να εχουν ελεύθερα τα χέρια για να δημιουργούν!
Οι οδηγίες είναι απο το babywearing.gr

Θα χρειαστείτε:

Κρίκους ειδικούς για slings.

Διαλέξτε κρίκους ειδικά για slings, που κατασκευάζονται μόνο γι’ αυτό το σκοπό, ελέγχονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό και έχουν το κατάλληλο πάχος και βάρος. Κρίκους από αλουμίνιο* μπορείτε να προμηθευτείτε από τα παρακάτω sites:
www.slingrings.com (Αμερική),
www.stellaris.se (Ευρώπη)
www.bigmamaslings.co.uk (Ευρώπη)

Υλικό: Γενικά, προτιμώ την όψη και την αίσθηση των κρίκων από αλουμίνιο (το ίδιο και όσες μαμάδες μου ζητούν slings, είναι γενικά δημοφιλέστεροι από τους πλαστικούς). Οι πλαστικοί κρίκοι χρησιμοποιούνται για υφάσματα όπως fleece ή ελαστικά όπως ζέρσεϋ, προσαρμόζεται καλύτερα το ύφασμα (δεν γλυστράει τόσο πολύ). Ίσως είναι γενικά ευκολότεροι για αρχάριους (για ανθρώπους που χρησιμοποιούν slings για πρώτη φορά) επειδή είναι πιο χοντροί.

Μέγεθος: Αν το ύφασμα είναι πολύ φαρδύ ή χοντρό, τότε χρειάζεται το μεγάλο μέγεθος, αν είναι πιο στενό ή λεπτό (όπως πολύ λεπτό μεταξωτό) τότε χρειάζεται το medium. Κρίκους μικρούς (small) χρησιμοποιώ μόνο για ring slings από solarveil, γενικά είναι κατάλληλοι μόνο όταν το ύφασμα είναι και πολύ στενό και πολύ λεπτό.
*Σημ.: ΔΕΝ είναι κατάλληλοι για slings κρίκοι για κουρτίνες ή για άλλες κατασκευές, γιατί λυγίζουν ή σπάνε (ΠΡΟΣΟΧΗ!). Συνήθως έχουν πάχος περίπου 3,2 χιλιοστά. (Ενώ οι σωστοί αλουμινένιοι κρίκοι έχουν πάχος 6,2 χιλιοστά).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ύφασμα με μήκος περίπου 2,10 μ. και πλάτος περίπου 75 εκατοστά.

Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε για το sling σας πρέπει να είναι ανθεκτικό. Υφάσματα από παρεό δεν είναι κατάλληλα για ring slings, όσο όμορφα κι αν είναι, γιατί δεν αντέχουν την πίεση που ασκείται στη ραφή. (Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παρεό σας, μπορείτε να το κάνετε με άλλους τρόπους).
Καλό είναι το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι ελαστικό. Για νεογέννητα μωράκια, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα λίγο ελαστικό ύφασμα, αλλά θα προσέξετε να το κόψετε με τέτοιο τρόπο ώστε να “τεντώνει” κατά πλάτος και όχι κατά μήκος.
Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι στο ring sling το ύφασμα θα φαίνεται και από τις δυο πλευρές του, γι’ αυτό επιλέξτε ένα ύφασμα που να είναι όμορφο και στις δύο όψεις.
Προτιμήστε φυσικά υφάσματα: βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά. Αποφύγετε να φοράτε το μωρό σας με υφάσματα που δεν αναπνέουν!

Κλωστή που να ταιριάζει ή να κάνει αντίθεση

Χρησιμοποιήστε μόνο ανθεκτικές κλωστές! Εδώ η ποιότητα έχει σημασία! Παρόλο που σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες θα κάνετε πολλές ραφές ώστε να εξασφαλίσετε ασφάλεια, καλό είναι να διαλέξετε προσεκτικά την ποιότητα όλων των υλικών σας!

Ραπτομηχανή

Δεν είναι ανάγκη να είστε επαγγελματίας! Μια απλή ραπτομηχανή κάνει! Και αν δεν έχετε, ίσως μπορείτε να καθοδηγήσετε μια μοδίστρα, ή κάποιο συγγενή σας να σας βοηθήσουν!

Πώς θα φτιάξετε το ring sling σας:

1. Έχοντας το ύφασμα στις κατάλληλες διαστάσεις (2,10 x 0,75), θα πρέπει να “στριφώσετε” τις τρεις πλευρές. Θα αφήσετε τη μία στενή πλευρά όπως είναι προς το παρόν (θα είναι εκείνη που θα περάσετε στους κρίκους). 

2. Ίσως βρείτε ευκολότερο το γάζωμα αν κάνετε μια μικρή προεργασία με το σίδερό σας, γυρνώντας τις άκρες.
   

3. Διπλώστε τις δύο γωνίες προς τα μέσα όταν σιδερώνετε το “στρίφωμα”, ώστε αφού το ράψετε να έχετε όμορφες γωνίες και χωρίς πολύ όγκο.

4. Γαζώστε τώρα τις τρεις πλευρές (εκτός από τη μία στενή πλευρά).

5. Στην συνέχεια πρέπει να αποφασίσετε ποιο “στυλ ώμου” θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ράψετε το ύφασμα στους κρίκους. Εγώ χρησιμοποιώ (μετά από άδεια) τις “συμμετρικές πιέτες”, που εφευρέθηκαν από την Jan Andrea, η οποία και διατηρεί όλα τα δικαιώματα.

http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/http://crafts.sleepingbaby.net 
Αν θέλετε οδηγίες για το πώς να φτιάξετε τις συμμετρικές πιέτες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Jan Andrea.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

 6. Έχοντας έτοιμες τις πιέτες (ή όποιο άλλο στυλ αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε) στην πλευρά που είχατε αφήσει χωρίς να τη στριφώσετε, μπορείτε τώρα να περάσετε την άκρη μέσα από τους κρίκους (και τους δύο!).

7. Διπλώστε την άκρη πάνω απ’ τους κρίκους και κάντε μια ραφή στην άκρη, πάνω στις πιέτες, ράβοντας τους κρίκους μέσα στο διπλωμένο ύφασμα.

  

8. Από την καλή πλευρά τώρα έχετε μία μόνο ραφή.

 9. Ξανακάντε μία ραφή (από την καλή πλευρά αυτή τη φορά) πάνω στην άλλη.

  

10. Μετακινήστε τη βελόνα σας 2 εκατοστά πιο μέσα (προς τους κρίκους) και κάντε άλλη μία ραφή σε όλο το πλάτος πάνω στις πιέτες.

11. Επαναλάβετε τη ραφή στο βήμα 10, πάνω στην άλλη.

 12. Τώρα έχετε δύο (διπλές) ραφές με απόσταση περίπου 2 εκατοστά μεταξύ τους.

13. Κάντε μια “διακοσμητική” ραφή ανάμεσα στις δύο προηγούμενες, χρησιμοποιώντας όποια ρύθμιση της μηχανής σας κάνει “πυκνές” βελονιές. (Αν δεν έχετε “διακοσμητική” ραφή, μπορείτε να κάνετε απλώς ένα πυνκό ζιγκ-ζαγκ με φαρδιές βελονιές).

  

14. Έτσι θα φαίνεται το sling σας από την εσωτερική πλευρά.

 15. Αν πρόκειται να ράψετε τσέπη ή κάποιο σχέδιο στην άκρη της ουράς, θα πρέπει να το βάλετε στην εσωτερική πλευρά του sling (στην “ανάποδη”, εκεί που φαίνεται το δίπλωμα της άκρης με τους κρίκους), καθώς αυτή η πλευρά θα βγει τελικά αφού περάσετε το sling στους κρίκους για να το φορέσετε.

Τις οδηγίες θα τις βρείτε και στη διεύθυνση  www.babywearing.gr/DIY/DIY_sling.htm , επίσης θα βρείτε email επικοινωνίας, πολλά slings καθώς και οδηγίες. Αξίζει το χρόνο σας μία επίσκεψη.

via www.babywearing.gr

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μετατρέψτε τις κρεμάστρες ρούχων σε κρεμάστρες παπουτσιών

Γλάστρες απο τσιμεντόλιθους