Κεραμικές Εστίες: 9 επικίνδυνα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε για να μην καταστραφούν

Οι κεραμικές εστίες κουζίνας έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς λόγω του κομψού σχεδιασμού και του εύκολου καθαρισμού τους. Ωστόσο, οι κεραμικές εστίες είναι ευαίσθητες και απαιτούν προσεκτικό χειρισμό για να αποφευχθεί το ράγισμα ή η θραύση. Δυστυχώς υπάρχουν μερικά επικίνδυνα λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε κεραμικές εστίες.

Κεραμικές Εστίες: 9 Επικίνδυνα Λάθη που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε

Μην Καθαρίζεις Τις Κεραμικές Εστίες Όταν Είναι Ζεστές – Υπάρχει Κίνδυνος Για Την Υγεία Σου

Χρήση τραχιών ή λειαντικών καθαριστικών

Οι κεραμικές εστίες είναι επιρρεπείς σε γρατσουνιές, επομένως θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση τραχιών ή λειαντικών καθαριστικών πάνω τους. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για κεραμικές εστίες και ένα μαλακό πανί για να αποφύγετε την καταστροφή της επιφάνειας.

Τοποθετείτε βαριές κατσαρόλες και τηγάνια στην εστία

Οι κεραμικές εστίες δεν είναι τόσο στιβαρές και είναι πιο πιθανό να σπάσουν ή να θρυμματιστούν αν τοποθετήσετε πάνω τους βαριές κατσαρόλες και τηγάνια. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ελαφριές κατσαρόλες και τηγάνια για να αποφύγετε την καταστροφή της. Αποφύγετε τη χρήση χυτοσίδηρου ή οποιουδήποτε σκεύους μαγειρικής που είναι βαρύ και έχει τραχύ ή ανομοιόμορφο πάτο.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ τρόπος να καθαρίσεις τις κεραμικές εστίες ΜΟΝΟ με ένα Υλικό! Βίντεο

Σέρνετε κατσαρόλες και τηγάνια σε όλη την εστία

Σέρνοντας κατσαρόλες και τηγάνια πάνω στη κεραμική εστία μπορείτε να γρατσουνίσετε και να καταστρέψετε την επιφάνεια. Να σηκώνετε πάντα τα μαγειρικά σκεύη αντί να τα σύρετε, ειδικά όταν είναι γεμάτα τρόφιμα ή υγρά.

Αφήνετε λεκέδες

Οι λεκέδες μπορούν να κολλήσουν γρήγορα στη κεραμική εστία εάν δεν καθαριστούν αμέσως. Αυτό όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητική όψη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στην εστία. Καθαρίστε τους λεκέδες αμέσως μόλις συμβούν.

Δείτε ακόμη Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ τρόπος να καθαρίσεις τις κεραμικές εστίες ΜΟΝΟ με ένα Υλικό! Βίντεο

Related Post

Μαγείρεμα με βρώμικα σκεύη

Το μαγείρεμα με βρώμικα μαγειρικά σκεύη μπορεί να αφήσει υπολείμματα και βρωμιά στην εστία, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια. Πάντα πρέπει τα μαγειρικά σας σκεύη να είναι καθαρά πριν τα χρησιμοποιήσετε σε γυάλινη εστία.

Αφήνετε ένα ζεστό καπάκι με το εσωτερικό προς τα κάτω

Το να αφήνετε ένα ζεστό καπάκι με το εσωτερικό προς τα κάτω σε μια κεραμική εστία μπορεί να είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει ράγισμα ή θραύση της εστίας, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή υλικές ζημιές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γυαλί είναι κακός αγωγός της θερμότητας, επομένως, όταν τοποθετείται ένα καυτό αντικείμενο πάνω του, το γυαλί μπορεί να πιεστεί και να εξασθενήσει. Όταν το ζεστό καπάκι τοποθετηθεί στην κεραμική εστία, μπορεί να δημιουργήσει μια ξαφνική και σημαντική αλλαγή θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της εστίας.

Για να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο, είναι σημαντικό να τοποθετείτε πάντα καυτά καπάκια σε μια ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια. Είναι επίσης καλή ιδέα να αφήσετε το καπάκι να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια για να μειώσετε τον κίνδυνο θερμικού σοκ.

Αγνοείτε ρωγμές ή σπασίματα

Αν παρατηρήσετε μια ρωγμή ή σπάσιμο στην κεραμική εστία, μην το αγνοήσετε. Ακόμη και τα πιο μικρά μπορούν να επεκταθούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν θραύση της εστίας. Αντικαταστήστε την εστία αμέσως ή επισκευάστε την αν είναι εφικτό.

Ζεσταίνετε άδεια κατσαρόλα ή τηγάνι

Ποτέ μην ζεσταίνετε μια άδεια κατσαρόλα ή τηγάνι σε κεραμική εστία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την υπερθέρμανση της κατσαρόλας ή του τηγανιού και την καταστροφή της εστίας. Βεβαιωθείτε πάντα ότι υπάρχει φαγητό ή υγρό στο μαγειρικό σκεύος πριν το τοποθετήσετε στην εστία.

Δεν ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή

Κάθε κεραμική εστία μπορεί να έχει διαφορετικές οδηγίες φροντίδας και καθαρισμού , επομένως είναι απαραίτητο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η μη τήρησή τους μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή ακόμα και κινδύνους για την ασφάλειά σας.

Δείτε επίσης Πώς να καθαρίσω τα σκουριασμένα μάτια κουζίνας;

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Μικροπλαστικά η Μάστιγα του αιώνα μας: Στο Ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι

Σε αυτή την σελίδα έχουμε γράψει αρκετές φορές για τα μικροπλαστικά στις τροφές και στα… Read More

5 Ιουλίου, 2024

5 Σημάδια ότι το φυτό σας έχει σάπιες ρίζες και πώς να το αποτρέψετε και να το σώσετε

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό σας έχει σάπιες ρίζες και πώς να το… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Ξύδι στα Πόδια: Αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και με αποσμητικές ιδιότητες

Το ξύδι έχει πολλές χρήσεις στο σπίτι, αλλά ξέρατε ότι το να το ρίξετε στα… Read More

5 Ιουλίου, 2024

6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Διατηρήσετε την Ντουλάπα σας Οργανωμένη

Αν έχετε ξοδέψει ώρες για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να είναι χάος μερικούς… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα