Γείτονες που δεν συμμετέχουν στην απολύμανση πολυκατοικίας για τις κατσαρίδες: Τι μπορείτε να κάνετε

Η απολύμανση πολυκατοικίας από τις κατσαρίδες είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα πρώτα για την υγεία και ύστερα για να αποφύγουμε τα ουρλιαχτά όταν τις συναντάμε. Ναι εγώ το παραδέχομαι ότι με πιάνει πανικός.

Περιεχόμενα Άρθρου
Γιατί οι Κατσαρίδες Εμφανίζονται την Άνοιξη και το ΚαλοκαίριΑγαπούν τις υψηλές ΘερμοκρασίεςΑγαπούν επίσης την υγρασίαΔιαθεσιμότητα ΤροφήςΚύκλος ΑναπαραγωγήςΑντιμετώπιση Κατσαρίδων στην Πολυκατοικία – Τι γίνεται αν δεν συμφωνούν οι γείτονες;Συνεργασία με ΓείτονεςΕπικοινωνία με τη ΔιαχείρισηΑν τώρα αντιμετωπίζετε παρόλα αυτά άρνηση τότε κάντε τα παρακάτω:Αποκλείστε τις ΕισόδουςΤακτική Καθαριότητα και ΣυντήρησηΕίναι Αποτελεσματικό να Ψεκάσετε Μόνοι σας;Μειώνεται το ΠρόβλημαΔιαρκής ΠροστασίαΚίνητρο για ΣυμμετοχήΗ απολύμανση της πολυκατοικίας για την την αντιμετώπιση των κατσαρίδων είναι απαραίτητη σύμφωνα με το spirossoulis , ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η συνεργασία με τους άλλους ενοίκους ή ιδιοκτήτες και η συντονισμένη προσπάθεια μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα, ακόμη και αν οι γείτονες δεν συμμετέχουν, η δική σας πρωτοβουλία για απολύμανση είναι καλύτερη από το να μην κάνετε τίποτα. Προστατεύετε το διαμέρισμά σας, την υγεία σας και ενδεχομένως ενθαρρύνετε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Οι κατσαρίδες λοιπόν νομίζω όλοι το ξέρουμε, εμφανίζονται περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι και υπάρχει και λόγος. Τότε είναι οι ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή και την επιβίωσή τους. Ω ναι έχουμε γεννητούρια!

Αν θέλετε να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τις κατσαρίδες, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να καλέσετε συνεργείο απολύμανσης. Μην το αναβάλλεις για αύριο θα με θυμηθείς.

Κατσαρίδες στο Σπίτι: Γιατί Είναι Λάθος να τις Πατάτε

Γιατί οι Κατσαρίδες Εμφανίζονται την Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Αγαπούν τις υψηλές Θερμοκρασίες

Οι κατσαρίδες αγαπούν το ζεστό περιβάλλον και αναπαράγονται περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για να μεγαλώσουν, να αναπαραχθούν και φυσικά να ψάξουν για τροφή.

Αυγά Κατσαρίδας φωτογραφία: Πώς μοιάζουν, που γεννιούνται και πώς να απαλλαγείς πριν καν γεννηθούν

Αγαπούν επίσης την υγρασία

Την άνοιξη και το καλοκαίρι υπάρχει αρκετή υγρασία, κάτι που βοηθάει τις κατσαρίδες να επιβιώσουν. Η υγρασία με λίγα λόγια τις ενυδατώνει και τις ζωηρεύει -εντάξει το κάνω εικόνα…-

Διαθεσιμότητα Τροφής

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, υπάρχουν περισσότερα σκουπίδια επειδή είμαστε περισσότερο έξω. Και να μην ξεχάσουμε τα ανοιχτά παράθυρα που λατρεύουν οι κατσαρίδες για να εισβάλλουν στο σπίτι και να ψάξουν σημεία με τροφές.

Κύκλος Αναπαραγωγής

Οι κατσαρίδες έχουν γρηγορότερους κύκλους αναπαραγωγής σε θερμά και υγρά κλίματα, κάτι που συμβαίνει συχνότερα κατά τους θερινούς μήνες. Για τους παραπάνω λόγους, το καλοκαίρι και η άνοιξη είναι κορυφαίες περίοδοι για τις κατσαρίδες να αναπτύσσονται και να γίνονται πιο ενεργές στο σπίτι.

Related Post

Αντιμετώπιση Κατσαρίδων στην Πολυκατοικία – Τι γίνεται αν δεν συμφωνούν οι γείτονες;

Συνεργασία με Γείτονες

Εσείς μπορεί να ψεκάζετε το σπίτι σας για κατσαρίδες ή να κάνετε όλα τα γιατροσόφια για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες με φυσικό τρόπο, αλλά αν οι γείτονές σας παραμένουν αδιάφοροι, είναι πολύ δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Δεν είναι νέο ότι οι κατσαρίδες πάνε από το ένα διαμέρισμα στο άλλο μέσω μικρών ρωγμών, σωληνώσεων, αγωγών και άλλων διαδρόμων. Συζητήστε με τους γείτονες και προτείνετε να κάνετε τον ψεκασμό ταυτόχρονα για καλύτερα αποτελέσματα.

Επικοινωνία με τη Διαχείριση

Επικοινωνήστε με τη διαχείριση της πολυκατοικίας για να γίνει απολύμανση σε όλο το κτίριο. Προσπαθήστε να πείσετε όσους είναι αδιάφορους ότι μόνο έτσι θα υπάρξει σίγουρο αποτέλεσμα. Επίσης το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο.

Αν τώρα αντιμετωπίζετε παρόλα αυτά άρνηση τότε κάντε τα παρακάτω:

Αποκλείστε τις Εισόδους

Προσπαθήστε να αποκλείσετε όσο περισσότερο γίνεται τις πιθανές εισόδους κατσαρίδων στο διαμέρισμά σας. Σφραγίστε ρωγμές και άνοιγμα στα παράθυρα, τις πόρτες και γύρω από τους σωλήνες για να μειώσετε την πιθανότητα εισόδου κατσαρίδων από άλλα διαμερίσματα.

Τακτική Καθαριότητα και Συντήρηση

Καθαρίζετε όαο πιο συχνά μπορείτε, αποφύγετε τη συσσώρευση σκουπιδιών και τροφίμων και φροντίστε να μην υπάρχουν πηγές νερού για τις κατσαρίδες.

Είναι Αποτελεσματικό να Ψεκάσετε Μόνοι σας;

Αν και η ιδανικά θα ήταν η συμμετοχή όλων των διαμερισμάτων στην απολύμανση, η επιλογή να προχωρήσετε μόνοι σας έχει επίσης αποτέλεσμα.

Μειώνεται το Πρόβλημα

Η απολύμανση του διαμερίσματός σας θα μειώσει τον αριθμό των κατσαρίδων στο σπίτι σας και θα ελαχιστοποιήσει την είσοδο νέων κατσαρίδων από έξω.

Διαρκής Προστασία

Η απολύμανση θα σα προστατέψει για αρκετούς μήνες.

Κίνητρο για Συμμετοχή

Η επιλογή σας μπορεί να ενθαρρύνει και άλλους ενοίκους ή ιδιοκτήτες να συμμετέχουν, ειδικά αν δουν θετικά αποτελέσματα σε εσάς.

Η απολύμανση της πολυκατοικίας για την την αντιμετώπιση των κατσαρίδων είναι απαραίτητη σύμφωνα με το spirossoulis , ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η συνεργασία με τους άλλους ενοίκους ή ιδιοκτήτες και η συντονισμένη προσπάθεια μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Τώρα, ακόμη και αν οι γείτονες δεν συμμετέχουν, η δική σας πρωτοβουλία για απολύμανση είναι καλύτερη από το να μην κάνετε τίποτα. Προστατεύετε το διαμέρισμά σας, την υγεία σας και ενδεχομένως ενθαρρύνετε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

φώτο quora

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa Team

Recent Posts

Ρυτίδες στα 60: Σπιτική Κρέμα από Φλούδες Κρεμμυδιού

Αν θέλετε ένα φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση των ρυτίδων, φτιάξτε μια σπιτική… Read More

6 Ιουλίου, 2024

11 Εκπληκτικές Χρήσεις Φλοιού Ρυζιού στον Κήπο

Συχνά απορρίπτεται ως απόβλητο αλλά ο φλοιός ρυζιού έχει εκπληκτικές χρήσεις για τον κήπο. Αυτά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Υγρό Απορρυπαντικό Πιάτων στην Αποχέτευση του Νεροχύτη: Η καλύτερη λύση για τα λίπη

Χρειάστηκε ποτέ να καλέσετε έναν υδραυλικό επειδή η αποχέτευση σας βούλωσε και σας αφήσει με… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Γεράνι και Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Λαμπερό, Νεανικό Δέρμα με σπιτική κρέμα

Σε όλους αρέσει να νιώθουν ζωντανοί και φρέσκοι, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής τους.… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Λίπη, λίγδα και λάδια στα ντουλάπια της κουζίνας: 8 τρόποι να τα κάνετε πάλι σαν καινούργια

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι από τα σημεία εκείνα που δεν τα καθαρίζουμε τόσο συχνά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε το Αυτοκίνητό σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Μπορείτε συνήθως να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι το αυτοκίνητό σας κοιτάζοντάς το. Συνήθως υπάρχει λάσπη… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα