Κατηγορίες: Χρήσιμες Συμβουλές

Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε Ντους με Ανοιχτό το Καπάκι της Τουαλέτας Σύμφωνα με το TikTok

Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε στο TikTok πληροφορίες που κυριολεκτικά αλλάζουν τον τρόπο που κάνετε τη ζωή σας. Ένα πρόσφατο βίντεο με αμέτρητες δημοσιεύσεις αναφέρει τους κινδύνους να αφήνετε το κάθισμα της τουαλέτας ανοικτό ενώ κάνετε ντους. Έξυπνα Κόλπα Καθαρισμού και Αποθήκευσης Λαχανικών και Φρούτων από το TikTok

Φωτό: LeS/Getty Images

Η θεωρία είναι ότι το να αφήνετε το κάθισμα της τουαλέτας ανοιχτό ενώ κάνετε ντους μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις ακμής λόγω στροβιλιζόμενων βακτηρίων στον αέρα. Ένα βίντεο της Kristina Nguyen, το οποίο έχει προβληθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο φορές, δείχνει την ακμή στο μέτωπό της.

Η λεζάντα λέει: «Όταν κάνετε ντους με το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό, η υγρασία και οι σταγόνες νερού από το ντους κάνουν τα μικρόβια να επιπλέουν και να προσγειώνονται σε μέρη όπως η οδοντόβουρτσα, το δέρμα (μπορεί να προκαλέσει ακμή), τα μαλλιά, τους τοίχους και άλλα. “

Είναι όμως αλήθεια αυτό; Και πού είναι οι αποδείξεις για την προαναφερθείσα έρευνα;

Δείτε ακόμη Κάνε τον Καναπέ σου Γυαλί: Εύκολα Κόλπα Καθαρισμού Καναπέ από το TikTok!

Πρέπει να κλείσετε το κάθισμα της τουαλέτας;

Η πραγματικότητα είναι ότι η τουαλέτα δεν είναι ακριβώς η πιο καθαρή περιοχή του σπιτιού. Επίσης ότι να τραβάτε το καζανάκι με το κάθισμα της τουαλέτας ανοιχτό μπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση μικροσωματιδίων στον αέρα, με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στις άλλες επιφάνειες του μπάνιου σας. Αν κλείσετε το καπάκι μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την εξάπλωση μικροβίων και σωματιδίων.

Όλα αυτά, σε περίπτωση που το αφήσετε ανοιχτό -ακόμα και όταν κάνετε ντους ή πλένετε το πρόσωπό σας- δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα ξέσπασμα ακμής.

Related Post

Οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται πιο συχνά στη λεκάνη της τουαλέτας, όπως το E. coli, είναι γαστρεντερικοί οργανισμοί που σχετίζονται λιγότερο με το σχηματισμό ακμής.

Εάν αντιμετωπίζετε ακμή, ο πιο πιθανός ένοχος δεν έχει καμία σχέση με το κάθισμα της τουαλέτας σας να είναι ανοιχτό ή κλειστό και περισσότερο να έχει να κάνει με τη ρουτίνα περιποίησης του σώματος και της επιδερμίδας σας. Η ακμή προκαλείται από διάφορους παράγοντες, δηλαδή ορμόνες, αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας, φραγμένους πόρους, βακτήρια του δέρματος και φλεγμονές.

Οι μη συνταγογραφούμενες θεραπείες ακμής, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το υποχλωριώδες οξύ, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα από βακτήρια και εξάρσεις ακμή. Η διατήρηση μιας τακτικής ρουτίνας περιποίησης δέρματος, η χρήση μη φαγεσωρογόνων προϊόντων περιποίησης και η βοήθεια ενός δερματολόγου όταν οι θεραπείες στο σπίτι δεν βοηθούν είναι δοκιμασμένες λύσεις για την αντιμετώπιση της ακμής.

Φυσικά, είναι πάντα λογικό να καθαρίζετε το κάθισμα της τουαλέτας σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, για να μπορείτε να έχετε ένα πιο υγιεινό μπάνιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τυχόν συσσώρευσης μικροσωματιδίων και μικροβίων. Αν και ο καθαρισμός μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα το αν αντιμετωπίζετε ή όχι ένα ξέσπασμα ακμής, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της οσμής, τους λεκέδες και τη γενική υγιεινή.

Όσο για το καπάκι της τουαλέτας σας; Κλείστε το για κάθε ενδεχόμενο.

Δείτε επίσης Γνωρίζετε πώς να Γεμίσετε Σωστά ένα Πλυντήριο Πιάτων – ο Τρόπος του TikTok!

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τι Είναι ο Μίνιμαλ Μαξιμαλισμός στη Διακόσμηση Σπιτιού

Το να επιλέξετε το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τα 9 Καλύτερα Βότανα για τη Θεραπεία του Άγχους και τη Χαλάρωση του Νευρικού Συστήματος

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι δύο καταστάσεις που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Είναι Επιβλαβείς οι Βαφές Μαλλιών για το Σπίτι; Να τι Λένε οι Ειδικοί

Το να βάφετε τα μαλλιά στο κομμωτήριο μπορεί να σας κοστίσει αρκετά, κάνοντας πραγματικά δελεαστικό… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πώς να Ξεκοκαλίσετε Εύκολα τα Μπούτια Κοτόπουλου

Η αγορά μπουτιών κοτόπουλου χωρίς κόκαλα είναι σίγουρα βολικό, αλλά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα