3 Σημάδια ότι ο Καταψύκτης σας Παγώνει Υπερβολικά και πως να το Διορθώσετε

Θα πρέπει να προσέχετε για σημάδια ότι ο καταψύκτης σας παγώνει υπερβολικά, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα τρόφιμα, στον καταψύκτη και στον λογαριασμό ρεύματος.

Γιατί στάζει νερό το Κλιματιστικό: Πριν Καλέσετε Τεχνικό, Ελέγξτε Αυτά τα Πράγματα

Φωτό:Yulia Reznikov/Getty Images

Το φαγητό σας καίγεται στην κατάψυξη

Το κάψιμο στην κατάψυξη είναι συχνά ένα σημάδι ότι το φαγητό σας δεν είναι τυλιγμένο σωστά πριν το καταψύξετε για να κρατήσει τον αέρα μακριά από την επιφάνεια του φαγητού. Αλλά αν το βλέπετε σε πολλά από τα κατεψυγμένα σας τρόφιμα, μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι ο καταψύκτης σας είναι πολύ κρύος ή ότι η θερμοκρασία του είναι ρυθμισμένη υπερβολικά χαμηλά.

Βλέπετε ένα στρώμα πάγου στα τοιχώματα του καταψύκτη

Ένα από τα πιο σίγουρα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά στον καταψύκτη σας είναι ένα στρώμα πάγου στα τοιχώματά του. Μπορεί να μπλοκάρει τους αεραγωγούς και τους αισθητήρες κατάψυξης, επομένως θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα με την απόδοση του καταψύκτη σας και να διατηρήσει πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία του καταψύκτη είναι κάτω από -18 βαθμούς C

Μπορεί να φαίνεται ότι το πιο κρύο είναι καλύτερο για τη διατήρηση του κατεψυγμένου κρέατος ή των προϊόντων σας για μήνες κάθε φορά, αλλά αν ρυθμίσετε τον καταψύκτη σας κάτω από τους -18 βαθμούς C δεν θα διατηρήσετε το φαγητό σας πιο αποτελεσματικά, αλλά θα αυξήσει τον λογαριασμό του ρεύματος.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ανεξάρτητο θερμόμετρο καταψύκτη για να παρακολουθείτε την πραγματική θερμοκρασία στον καταψύκτη σας. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα, δίνοντάς σας μια έγκαιρη προειδοποίηση εάν οι αισθητήρες ή ο καταψύκτης σας δεν διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή.

Δείτε ακόμη Τι να κάνεις το νερό που βγάζει το κλιματιστικό και ο αφυγραντήρας: 3 χρήσεις για να μην το πετάς

Τι να κάνετε εάν ο καταψύκτης σας παγώνει υπερβολικά

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε έναν καταψύκτη που είναι πολύ κρύος και ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά απλά να τα επιτύχετε.

Related Post

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Εάν ο θερμοστάτης σας έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά, θα χρειαστούν δύο δευτερόλεπτα για να τον επαναφέρετε στην ιδανική θερμοκρασία κατάψυξης των 0 βαθμών. Απλώς έχετε κατά νου ότι δεν θα δείτε τη διαφορά στον καταψύκτη σας αμέσως: Θα χρειαστεί περίπου μία ημέρα για να εφαρμοστεί η προσαρμογή.

Ελέγξτε τους αεραγωγούς

Ο πάγος ή τα τρόφιμα φράζουν τους αεραγωγούς στον καταψύκτη σας. Οτιδήποτε εμποδίζει τους αεραγωγούς θα μπορούσε να εμποδίσει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα, με αποτέλεσμα τη θερμοκρασία του καταψύκτη κάτω από τους -18 βαθμούς C και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και στο ψυγείο σας. Εάν πρόκειται απλώς για συσκευασία τροφίμων, μια καλή οργάνωση του καταψύκτη και καθαρισμός από τυχόν παλιά ή ληγμένα τρόφιμα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του καταψύκτη σφραγίζει σφιχτά

Τα κενά κατά μήκος της πόρτας του καταψύκτη σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ κρύο καταψύκτη. Καθαρίστε τις τσιμούχες της πόρτας και ρυθμίστε τους μεντεσέδες για να βεβαιωθείτε ότι σφραγίζει καλά.

Ξεπαγώστε την κατάψυξη

Εάν έχετε πάγο που φράζει τους αεραγωγούς και στα τοιχώματά, μπορεί να χρειαστεί να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη. Και πολλοί κατασκευαστές ψυγείων συνιστούν την απόψυξη του καταψύκτη ετησίως.

Καθαρίστε τα πηνία του συμπυκνωτή

Τα πηνία συμπυκνωτή είναι το κλειδί για τη βέλτιστη λειτουργία του ψυγείου και του καταψύκτη σας και εάν καλύπτονται από βρωμιά, μπορεί να προκληθούν προβλήματα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Σκουπίστε τα καλά ή ξεσκονίστε τακτικά για να διατηρούνται καθαρά.

Τι να κάνετε εάν ο καταψύκτης σας είναι ακόμα πολύ παγωμένος

Εάν ακόμη και μια καλή απόψυξη δεν βοηθά και ο καταψύκτης σας είναι ακόμα πολύ παγωμένος, ίσως είναι καιρός να καλέσετε τεχνικό. Μπορεί να υπάρχουν άλλα ζητήματα που προκαλούν προβλήματα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του καταψύκτη σας, όπως ένα πρόβλημα με τον θερμοστάτη που μπορεί να χρειάζεται τις γνώσεις ενός επαγγελματία για να το εντοπίσει και να το διορθώσει.

Δείτε επίσης Διαρροή Νερού στο Ψυγείο: Τι μπορείτε να κάνετε πριν καλέσετε τεχνικό

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα