Πρέπει να Πλένετε τις Κάλτσες σας από την Ανάποδη;

Πιθανότατα, η μεγαλύτερη ανησυχία σας όταν πρόκειται να πλύνετε τις κάλτσες σας είναι να διασφαλίσετε ότι και τα δύο μέρη ενώνονται ξανά μετά από ένα στύψιμο στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Αλλά ίσως αναρωτιέστε αν πρέπει να πλένετε τις κάλτσες σας από την ανάποδη ή την καλή πλευρά για καλύτερο καθάρισμα. Βρώμικές, γεμάτες σκόνη και άσχημες μυρωδιές κουβέρτες: Οδηγίες για πλύσιμο στο πλυντήριο και στο χέρι

Slacroix/Getty Images

Τι κάνει τις κάλτσες σας πιο βρώμικες

Μπορεί να φαίνεται ότι το εξωτερικό μέρος των καλτσών σας είναι το πιο βρώμικο μέρος, γιατί καθώς περπατάτε στο σπίτι σας, συσσωρεύονται ψίχουλα, ακάρεα σκόνης, βακτήρια και άλλες βρωμιές. Έρευνα σε κάλτσες που φοριούνταν όλη μέρα διαπίστωσε ότι είναι πιθανότατα πιο βρώμικες από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης που είναι 20 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα.

Αλλά το εσωτερικό των κάλτσων είναι εξίσου βρώμικο, χάρη στους 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες στα πόδια σας και στα νεκρά κύτταρα του δέρματος των ποδιών. Η υγρασία από τον ιδρώτα μπορεί να βοηθήσει τα βακτήρια και τους μύκητες να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν στις κάλτσες σας. Ενδεχομένως να οδηγήσει όχι μόνο σε δυσοσμία στα πόδια, αλλά και στο πόδι του αθλητή και άλλες κοινές παθήσεις των ποδιών.

Γιατί πρέπει να πλένετε τις κάλτσες από την ανάποδη

Έτσι, με τις δύο πλευρές των καλτσών να είναι δυνητικά πολύ βρώμικες, ποια πλευρά πρέπει να είναι προς τα έξω στο πλύσιμο; Το εσωτερικό φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι είναι αυτό που αγγίζει το δέρμα σας όλη μέρα και κρατά το μεγαλύτερο μέρος της μυρωδιάς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Το να γυρίζετε τις κάλτσες από την ανάποδη θα διασφαλίσει ότι το απορρυπαντικό και η ανάδευση θα δράσουν στα πιο δύσοσμα μέρη της κάλτσας σας και θα καθαρίσετε τα βακτήρια που προκαλούν οσμή και άλλα επικίνδυνα μικρόβια.

Το να γυρίζετε τις κάλτσες από την ανάποδη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της τριβής στο εξωτερικό του υφάσματος, βοηθώντας στη διατήρηση τυχόν μοτίβων ή χρωμάτων και ελαχιστοποιώντας τυχόν λεκέδες εάν πλύνετε κατά λάθος τις λευκές σας κάλτσες με ένα κόκκινο πουκάμισο. Οι κάλτσες θα φαίνονται πιο καινούριες για περισσότερο και θα να μειώσετε την ποσότητα του χνούδι που μαζεύουν.

Δείτε ακόμη Καθαρισμός χαλιών: Ειδικός μας λέει όλα τα μυστικά για το πλύσιμο τους στο σπίτι

Συμβουλές για να καθαρίσετε τις κάλτσες σας

Πολλοί κατασκευαστές καλτσών συνιστούν να πλένονται οι κάλτσες με ζεστό ή δροσερό νερό σε ευαίσθητο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας ένα απαλό απορρυπαντικό. Γυρίστε τις κάλτσες σας από την ανάποδη και ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι θα είναι καθαρές κάθε φορά.

Related Post

Κάντε μια πρόπλυση

Εάν οι κάλτσες σας είναι ιδιαίτερα βρώμικες, το να τις μουλιάσετε πριν το πλύσιμο σε ένα ήπιο απορρυπαντικό (ή ίσως με κάποιο λευκαντικό κατάλληλο για πλύσιμο ρούχων, εάν οι κάλτσες σας είναι πιο ανθεκτικές, όπως οι αθλητικές κάλτσες) μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες και τις μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων

Τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων. Για παράδειγμα, μπορείτε να ταμπονάρετε ασετόν εάν το βερνίκι νυχιών είναι ο εν λόγω λεκές.

Πλύνετε τις κάλτσες στο πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή

Γενικά, ένα ήπιο απορρυπαντικό, ένα δροσερό νερό και ένας ήπιος κύκλος αρκούν για το πλύσιμο των καλτσών, αλλά προφανώς, οι αθλητικές κάλτσες αντέχουν περισσότερη φθορά από ένα ζευγάρι κάλτσες κασμίρι και θα ωφεληθούν από υψηλότερες θερμοκρασίες και εντονότερο πλύσιμο για την απομάκρυνση των μικροβίων).

Για να διατηρήσετε τις κάλτσες μαζί, χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι ή βάλτε τις σε ένα δίχτυ πλυντηρίου για να αποφύγετε την υπερβολική τριβή τους.

Στεγνώστε τις κάλτσες σε εξωτερικό χώρο

Το στεγνωτήριο λειτουργεί καλά για τις περισσότερες κάλτσες αν και οι μάλλινες κάλτσες απαιτούν στέγνωμα σε σχοινί για να αποφευχθεί η συρρίκνωση.

Ωστόσο, εάν σκέφτεστε σοβαρά να μειώσετε τον αριθμό των βακτηρίων στις κάλτσες σας, στεγνώστε τις στον ήλιο. Και επειδή είναι από την ανάποδη, θα ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε πιθανή φθορά από τον ήλιο.

Δείτε επίσης Πλύσιμο Καλσόν: Πως να Τα Πλένετε για να μην Σκίζονται

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα