Πλούσιες σε ενέργεια, πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, ζάχαρη, φυτικές ίνες και νάτριο, οι βρεφικές τροφές είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών που παραμένουν ακόμα και μετά τη λήξη τους και δεν συνιστάται να χρησιμοποιούνται για παιδιά. Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κήπο και να ωφελήσουν πολύ τα φυτά σας! Σαπούνι στον Κήπο: Κόψτε το σαπούνι σε κομμάτια τοποθετήστε για να διώξετε τα παράσιτα

mominformed

Πώς η ληγμένη βρεφική τροφή μπορεί να είναι χρήσιμη για τα φυτά;

Οι βρεφικές τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη D, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12, φολικό οξύ, πανθοθενικό οξύ, βιοτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη K, νικοτινικό οξύ και βιταμίνη Ε.

Έχουν επίσης περιεκτικότητα σε λιπαρά που κυμαίνεται από 18,0 έως 27,7 γρ./100γρ.
Η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη κυμαίνεται από 13,5 έως 24,7 γρ./100γρ..
Οι υδατάνθρακες, η κύρια πηγή ενέργειας, είναι 55γρ./100γρ.

Όλα αυτά είναι μιας ζωτικής σημασίας πηγή ενέργειας για τα φυτά και αντί να πετάξετε μια ληγμένη βρεφική τροφή, πρέπει οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας!

Χρήσεις ληγμένων βρεφικών τροφών στον κήπο

Χρησιμοποιήστε τις ως λίπασμα

Οι βρεφικές τροφές είναι πλούσιες σε πολλά θρεπτικά συστατικά, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε να λιπάνετε τα φυτά σας με αυτές με τους εξής τρόπους:

Προσθέστε 1-2 μεζούρες στην τρύπα φύτευσης κατά τη μεταφύτευση.

Προσθέστε 2-3 μεζούρες σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να ποτίσετε τα φυτά μία φορά στις 4-6 εβδομάδες.

Πιο πράσινα φύλλα χρησιμοποιώντας τις ως σπρέι φυλλώματος

shutterstock/nieriss

Η πλούσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο στις βρεφικές τροφές μπορεί να βοηθήσει τα φυτά να αποτρέψουν τη σήψη και να αναπτυχθούν καλά, επηρεάζοντας άμεσα την υγεία και το χρώμα του φυλλώματος.

Προσθέστε 1-2 κουταλιές σκόνης βρεφικής τροφής σε ένα λίτρο νερό, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε το διάλυμα αυτό ομοιόμορφα στα φύλλα. Αφήστε το για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε το υπόλοιπο διάλυμα με νερό. Κάντε αυτό μια φορά το μήνα και παρατηρήστε τα αποτελέσματα.

Είναι απαραίτητο να πλένετε/σκουπίζετε την περίσσεια του διαλύματος από τα φύλλα για να αποφύγετε την προσέλκυση παρασίτων. Επίσης, μην εκθέτετε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Αντιμετωπίστε την ανεπάρκεια ασβεστίου

shutterstock/Medvedeva Oxana

Τα φυτά χρειάζονται ασβέστιο για την ανάπτυξη και την παραγωγή καρπών. Οποιαδήποτε ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη και σε λιγότερη καρποφορία. Οι βρεφικές τροφές περιέχουν βιταμίνη Β, ασβέστιο και κάποιες άλλες ευεργετικές πρωτεΐνες που ενισχύουν την ανάπτυξη των φυτών.

Προσθέστε 1-2 μεζούρες βρεφικής τροφής στο καλλιεργητικό μέσο, ανακατέψτε καλά και ποτίστε ως συνήθως. Κάνετε αυτό μια φορά το μήνα.

Related Post

Προσθέστε 2-3 μεζούρες σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να ποτίσετε τα φυτά μία φορά στις 4-6 εβδομάδες.

Δείτε ακόμη Το Ηλεκτρικό Οξύ Μπορεί να Αναζωογονήσει Όλα τα Φυτά σας

Απαλλαγείτε από παράσιτα

balconygardenweb

Η χρήση γάλακτος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης της ανάπτυξης παρασίτων στο καλλιεργητικό μέσο. Η βρεφική τροφή σε σκόνη έχει ως κύριο περιεχόμενο το γάλα. Μπορεί να λειτουργήσει παρόμοια.

Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε σε τριαντάφυλλα για να καταπολεμήσετε τα μαύρα στίγματα που προκαλούνται από τον μύκητα Diplocarpon rosae.

Επιπλέον μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της σήψης των ανθέων, το οποίο εμφανίζεται στα φυτά της οικογένειας της τομάτας.

Για αυτό, προσθέστε 2-3 μεζούρες σκόνη βρεφικής τροφής σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές του φυτού.

Λαμπερά φυτά

shutterstock/Ruslan Galiullin

Χρησιμοποιήστε ληγμένη βρεφική τροφή για να διατηρήσετε τα φύλλα του φυτού εσωτερικού χώρου σας να λάμπουν. Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 1 μεζούρα σε ένα λίτρο νερό. Ψεκάστε πάνω στα φύλλα, περιμένετε 20-30 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τα φύλλα.

Ενισχύσετε την υγεία του χώματος

Σύμφωνα με έρευνα το χώμα που ψεκάζεται με γάλα παραμένει απαλλαγμένο από ασθένειες ακόμη και παρουσία εποχιακών παθογόνων και καταστροφικών εντόμων του εδάφους.

Καθώς οι βρεφικές τροφές είναι πλούσιες σε γάλα, μπορείτε να ενισχύσετε το χώμα του κήπου ή της γλάστρας κάθε τόσο. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε 1-2 μεζούρες στο χώμα κατά τη φύτευση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1-2 μεζούρες στο φυτόχωμα και να αερίσετε καλά.

Εναλλακτικά, προσθέστε 2-3 μεζούρες σκόνη βρεφικής τροφής σε 2 λίτρα νερό, ανακατέψτε καλά και χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να ποτίζετε το χώμα μία φορά ανά 6-8 εβδομάδες.

Δείτε επίσης Το Τσάι θα κάνει θαύματα στα φυτά σας που έχουν κίντρινα φύλλα

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Λευκό Ξύδι και Κόκα Κόλα: Καθαρίζει τα πάντα και αφαιρεί και την σκουριά

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το λευκό ξύδι και η κόκα κόλα, που βρίσκονται σχεδόν… Read More

8 Ιουλίου, 2024

Αρχαία Σπηλιά Μεταμορφώθηκε σε έκπληκτικό σπίτι και σαγηνεύει με την ομορφιά του

Οι σπηλιές της Ματέρας, γνωστές και ως σάσι, βρίσκονται στη νότια Ιταλία και χρησιμοποιούνται από την παλαιολιθική… Read More

8 Ιουλίου, 2024

Πώς να καθαρίσεις λιωμένο πλαστικό στο μάτι της κουζίνας σε κεραμική εστία

Στην κουζίνα μπορεί να τύχει να κολλήσει πάνω κάποιο πλαστικό σκεύος ή πλαστική συσκευασία. Μην… Read More

8 Ιουλίου, 2024

40 Ιδέες Διακόσμησης για Παιδικά Πάρτι με Μονόκερους

Οι μονόκεροι είναι αξιολάτρευτα μαγικά πλάσματα που μπορείτε να δείτε σε πολλές ταινίες, κινούμενα σχέδια… Read More

8 Ιουλίου, 2024

44 Θεαματικές Ιδέες Αλπικής Διακόσμησης Κήπου

Εάν αγαπάτε την πεζοπορία στο βουνό και απολαμβάνετε την ομορφιά των βράχων, γιατί να μετατρέψετε… Read More

8 Ιουλίου, 2024

7 Λάθη που Κάνετε με τα Μαχαίρια της Κουζίνας Σύμφωνα με τους Σεφ

Η διατήρηση των μαχαιριών σε άριστη κατάσταση είναι σημαντικό σε κάθε κουζίνα και κανείς δεν… Read More

8 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα