Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλεια και Επιθεώρηση Τροφίμων του USDA το γιαούρτι πρέπει να καταναλώνεται μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Βέβαια σε πολλές περιτπώσεις το γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί και κάποιες μέρες μετά αν η εικόνα του και η μυρωδιά του είναι εντάξει, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι δεν θα σας πειράξει.
Ένα χαλασμένο γιαούρτι θα έχει πολύ ξινή γεύση καθώς τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα σε αυτό συνεχίζουν σιγά-σιγά να ζυμώνουν τη λακτόζη σε γαλακτικό οξύ. Αν υπάρχουν επιβλαβή βακτήρια στο γιαούρτι αναπτύσσονται και αυτά με αποτέλεσμα αν το καταναλώσετε να καταλήξετε με τροφική δηλητηρίαση.
Τώρα αν εσείς όπως και πολύ κόσμος αρνείται να πετάξει το γιαούρτι μετά την ημερομηνία λήξης τουλάχιστον παρατηρήστε τα σημάδια που σας λένε αν είναι καλό για κατανάλωση ή όχι.
Το γιαούρτι πρέπει να φυλάσσεται αμέσως στο ψυγείο μετά την αγορά του γιατί αναπτύσσονται βακτήρια και μούχλα. Γιαούρτι που έχει μείνει πάνω απο 2 ώρες εκτός ψυγείου το ξεχνάς.
Μπορεί ένα γιαούρτι να μην μυρίζει άσχημα αλλά να έχει άσχημη υφή. Είτε πολύ νερουλό είτε πολύ πηχτό. Και εκεί το ξεχνάς.
φροντίστε κάθε φορά που βάζετε μέσα κουτάλι για να πάρετε κάποια ποσότητα αυτό να είναι καθαρό και να κλείνετε ερμητικά την συσκευασία. Επίσης μην αποθηκεύετε στην πορτα του ψυγείου αλλά σε κάποιο ράφι και στο βάθος.
και δεν ξέρετε τι να το κάνετε βάλτε το στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη το γιαούρτι μπορεί να αντέξει ένα με δύο μήνες. Όταν το χρειαστείτε πχ σε κάποια συνταγή ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το αμέσως. Σε καμία περίπτωση δεν το ξαναπαγώνουμε.
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το γιαούρτι που έχει λήξει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.
Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα για τα φυτά σας. Ρίξτε το γιαούρτι μέσα σε νερό και μετά ποτίστε τα φυτά σας.
Το γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί να να γυαλίσετε τηγάνια και κατσαρόλες. Κάνει τέλεια δουλειά με το ατσάλι. Βάλτε γιαούρτι επάνω σε βαμβάκι και τρίψτε απαλά.
Μετά την ημερομηνία λήξης, το γιαούρτι μπορεί να γίνει σύμμαχος ομορφιάς για το δέρμα σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια εξαιρετική θρεπτική μάσκα προσώπου.
Ανακατέψτε στο γιαούρτι, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και προσφέρει σημαντικά οφέλη στο πρόσωπο. Οι γαλακτικές ζυμώσεις που περιέχει αυτή η τροφή θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα, ενώ το μέλι θρέφει απίστευτα το δέρμα.
φώτο freedmeov
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα