Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, τα κοκτέιλ ή οι χυμοί φρούτων με παγάκια είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι τα παγάκια δεν πρέπει να διατηρούνται στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Μπορώ να μαγειρέψω μακαρόνια στον φούρνο μικροκυμάτων;
Θεωρητικά, τα παγάκια δεν έχουν προτιμώμενη ημερομηνία χρήσης και μπορούν να αποθηκευτούν επ’ αόριστον. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς μια θεωρία.
Αν φτιάχνετε παγάκια για αρκετές εβδομάδες αλλά δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει, δεν πρέπει να τα ξαναβάλετε στο ποτήρι με λεμονάδα ή χυμό φρούτων γιατί μπορεί να αλλάξουν τη γεύση.
Αποφύγετε να κρατάτε τα παγάκια στην κατάψυξη για πολύ καιρό, καθώς μπορεί να εμφανίσουν δυσάρεστη οσμή και γεύση. Και αν τα χρησιμοποιήσετε, μόνο θα χαλάσετε το ποτό σας. Μάλιστα, τα παγάκια που αποθηκεύονται στην κατάψυξη αναδίδουν μια γεύση παρόμοια με το χλώριο. Επιπλέον, μπορούν να απορροφήσουν τις γεύσεις άλλων τροφίμων από την κατάψυξη που έχουν σπασμένο δοχείο.
Για να βάλετε τέλος σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με το, πρέπει πρώτα να σταματήσετε να αποθηκεύετε παγάκια για 3 εβδομάδες ή περισσότερο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φτιάξετε νέα μετά από αυτό το διάστημα.
Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε τα τρόφιμα κοντά στα παγάκια σας. Πρέπει να βρίσκονται σε αεροστεγή κουτιά ή να προστατεύονται με διάφανη μεμβράνη ή σακούλα κατάψυξης. Διαφορετικά τα παγάκια θα μπορούσαν να μυρίσουν άσχημα.
Image by freepik
Δείτε επίσης Σαλμονέλα και Αβγά: Αν Τα Πλένετε Είναι Ώρα να το Σταματήσετε
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα