Πώς να Καλλιεργήσετε Ξανά το Μπρόκολο από το Κοτσάνι του

Η καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε υπολείμματα κουζίνας. Το μπρόκολο μπορεί να ξανακαλλιεργήθει στο σπίτι χρησιμοποιώντας το κοτσάνι του αντί να το πετάξετε. Καλλιέργεια Φρούτων Και Λαχανικών Από ΑΠΟΦΑΓΙΑ: 20 Τρέλες Συμβουλές Κηπουρικής που θα σας Καταπλήξουν

Προετοιμασία

  • Επιλέξτε ένα υγιές κοτσάνι μπρόκολου, κατά προτίμηση με μερικά φύλλα ακόμα επάνω. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς αναγέννησης.
  • Τοποθετήστε το κοτσάνι σε ένα πιάτο γεμάτο με νερό. Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ βαθύ. Αρκεί να καλύψει τη βάση του κοτσανιού.
  • Αλλάζετε το νερό κάθε μέρα για να το διατηρείτε φρέσκο. Αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και παρέχει ένα καθαρό περιβάλλον για το κοτσάνι.

Ανάπτυξη

  • Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προτού παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές. Διατηρήστε το κοτσάνι σε μια καλά φωτισμένη περιοχή, αλλά αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.
  • Γύρω στην 70η ημέρα μπορεί να παρατηρήσετε κάτι να φυτρώνει από το κομμένο άκρο του κοτσανιού. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή ριζών ή νέων βλαστών.
  • Τις επόμενες εβδομάδες, παρακολουθήστε καθώς το κοτσάνι αρχίζει να φυτρώνει περισσότερα φύλλα και ρίζες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το μπρόκολο σας προσαρμόζεται καλά στο νέο του περιβάλλον.

Φύτευση στο χώμα

  • Μόλις παρατηρήσετε μια σημαντική ανάπτυξη, με πολλούς μίσχους και φύλλα, ήρθε η ώρα να μεταφέρετε το μπρόκολο σας στο χώμα. Επιλέξτε μια γλάστρα με επαρκή αποστράγγιση και χρησιμοποιήστε χώμα υψηλής ποιότητας.
  • Μετακινήστε απαλά το μπρόκολο από το νερό στο χώμα, προσέχοντας να μην βλάψετε τις νεοσχηματισμένες ρίζες. Αρχικά, κρατήστε το χώμα νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο.

Δείτε ακόμη Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Related Post

Συντήρηση

  • Καθώς το φυτό μεγαλώνει, θα απαιτήσει περισσότερο χώρο και θρεπτικά συστατικά. Ετοιμαστείτε να το μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα εάν χρειάζεται.
  • Η παροχή υποστήριξης για τα αναπτυσσόμενα κοτσάνια μπορεί να είναι ευεργετική. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίχτυ για την προστασία του φυτού από έντομα και άλλα παράσιτα.
  • Λιπαίνετε το φυτό κάθε λίγες εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα είναι μια καλή επιλογή.
  • Προσέξτε για κιτρινισμένα φύλλα ή σημάδια βλάβης από έντομα. Εάν παρατηρήσετε προβλήματα, αντιμετωπίστε τα αμέσως για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Συγκομιδή

  • Το μπρόκολο είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν φτάσει σε ένα αξιοπρεπές μέγεθος και τα ανθύλλια είναι καλά κλεισμένα. Το χρώμα πρέπει να είναι ένα ζωντανό πράσινο.
  • Κόψτε το μπρόκολο από το κύριο κοτσάνι, αφήνοντας μερικά εκατοστά στο χώμα. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει το φυτό να παράγει επιπλέον σοδειές.
  • Το μπρόκολο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους – στον ατμό, βραστό ή τηγανητό. Το κοτσάνι είναι επίσης βρώσιμο και νόστιμο όταν μαγειρεύεται σωστά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Λαχανικών! Φρέσκα Λαχανικά από τα Απορρίμματα Κουζίνας [ΒΙΝΤΕΟ]

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα