Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Πολλοί βράζουν το νερό και προσθέτουν τα ζυμαρικά, με λίγο ελαιόλαδο. Πόσοι όμως έχουν αναρωτηθεί γιατί και αν είναι πραγματικά χρήσιμο; Οι Σεφ Αποκαλύπτουν τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνουν οι Περισσότεροι Οταν Μαγειρεύουν Ζυμαρικά

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Μαγείρεμα ζυμαρικών

Πολλοί λένε ότι όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε επαρκή ποσότητα νερού, περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών. Όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο, γιατί είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε σταθερή τη θερμοκρασία κατά το μαγείρεμα. Τα περισσότερα ζυμαρικά μαγειρεύονται με τον ίδιο τρόπο και πολλοί ρίχνουν λίγο λάδι για να μην κολλήσουν, αν και στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί έτσι.

Πρέπει απλώς να ρωτήσετε οποιονδήποτε σεφ και θα το απομυθοποιήσει. Το αν τα ζυμαρικά κολλάνε ή όχι εξαρτάται μόνο από τον χρόνο μαγειρέματος.

Δείτε ακόμη Αυτό είναι το μυστικό των εστιατορίων για τέλεια ζυμαρικά

Γιατί μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο νερό βρασίματος ζυμαρικών

Ο σκοπός αυτής της πρακτικής είναι λειτουργικός. Στην πραγματικότητα, το εν λόγω λάδι παραμένει ανάμεσα στα σωματίδια αμύλου που παραμένουν στην επιφάνεια, χωρίζοντάς τα. Αποτέλεσμα αυτού του πολύ απλού φαινομένου είναι να μην σχηματίζεται ο αφρός που προκαλεί την υπερχείλιση του νερού.

Related Post

Η διαρροή νερού από την κατσαρόλα είναι ένας πολύ συνηθισμένος μηχανισμός, αφού το άμυλο στα ζυμαρικά είναι ικανό να δημιουργήσει εμπόδιο στην επιφάνεια του νερού και δεν αφήνει τον ατμό να διαφύγει. Το νερό μαζεύεται και μετά σηκώνεται το καπάκι μέχρι να ξεχειλίσει το νερό.

Αυτή η διαδικασία διάσπασης των σωματιδίων αμύλου από το λάδι δημιουργεί ένα άνοιγμα για τον ατμό, ο οποίος μπορεί επομένως να κυκλοφορήσει εύκολα, χωρίς να μπορεί να διαφύγει το νερό.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί να Προσθέσετε Λίγο Χυμό Λεμονιού στο Βράσιμο Αυγών

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα