Δεν έχεις Κοριούς Νομίζεις ότι έχεις: 10 Σημάδια να δεις την πραγματικότητα

Ενώ τα περίεργα σημάδια στο σώμα σας, το να εντοπίσετε ένα έντομο στο κρεβάτι σας ή να αισθανθείτε επιπλέον φαγούρα το πρωί θα μπορούσαν, λογικά, να σας κάνουν να πιστεύετε ότι έχετε κοριούς – αυτά τα σημάδια μπορεί τελικά να μην είναι κοριοί. Αυτά είναι δέκα σημάδια ότι το πρόβλημά σας δεν είναι στην πραγματικότητα κοριοί και τι θα μπορούσε να είναι. Κοριοί στο Σπίτι: Ποιες είναι οι 6 Αγαπημένες Κρυψώνες τους

Βρήκατε μικρά έντομα στις ρωγμές και τις σχισμές του σπιτιού σας

wabeno/ iStock

Ακριβώς επειδή βρήκατε μικρά «έντομα κυλινδρικού σχήματος» να κρύβονται στο σπίτι σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κοριούς.

Οι νύμφες κατσαρίδων συχνά συγχέονται με κοριούς. Ωστόσο, έχουν πιο κυλινδρικό σχήμα και οι κοριοί είναι πιο κοντοί και οβάλ. Και τα δύο αυτά έντομα είναι κρυπτικά και είναι πιο δραστήρια τη νύχτα αλλά οι κατσαρίδες δεν τρέφονται με ανθρώπους και συνήθως βρίσκονται κοντά σε τρόφιμα ή υγρασία.

Έτσι, αν δεν είναι στο κρεβάτι σας ή στον καναπέ, αυτό είναι μια καλή αρχική ένδειξη ότι πιθανότατα δεν είναι κοριοί.

Τα τσιμπήματα είναι γύρω από τους αστραγάλους σας και έχετε επίσης κατοικίδιο

anamariategzes/ iStock

Δεν είναι απαραιτήτως πολύ συνηθισμένο οι κοριοί να τσιμπούν μόνο γύρω από τους αστραγάλους.

Εάν έχετε τσιμπήματα μόνο γύρω από τους αστραγάλους σας και έχετε επίσης κατοικίδιο, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι ότι ένα άλλο έντομο προκαλεί τα προβλήματά σας. Αυτά είναι πιθανά σημάδια προσβολής από ψύλλους, παρά ένα πρόβλημα με κοριούς.

Τα έντομα κοντά στο κρεβάτι σας έχουν φτερά

porpeller/ iStock

Εάν τα έντομα που εντοπίσατε έχουν φτερά, αυτό είναι καλό σημάδι ότι δεν έχετε κοριούς επειδή δεν έχουν φτερά.

Οι δερμεστίδες συχνά συγχέονται με κοριούς και μπορεί να βρεθούν στην κρεβατοκάμαρα, αλλά έχουν ξεχωριστά φτερά. Επιπλέον, οι προνύμφες τους μοιάζουν με κάμπιες.

Το κρεβάτι σας φαίνεται εντελώς καθαρό

pinkjellybeans/Shutterstock

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε κοριούς, καλό είναι να ελέγξετε το στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα για λεκέδες σκουριάς — έτσι μοιάζουν τα περιττώματα κοριών. Ένα άλλο σημάδι θα μπορούσε να είναι οι εξωσκελετοί που μοιάζουν με κατακάθι καφέ.

Αλλά αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά το κρεβάτι σας και δεν βλέπετε πραγματικά πολλά ασυνήθιστα, αυτό είναι άλλο ένα καλό σημάδι ότι μπορεί να μην έχετε κοριούς.

Οι κοριοί αφήνουν πίσω τους μικροσκοπικούς λεκέδες αίματος ή μικρές μαύρες κουκκίδες που μοιάζουν με μούχλα ή σαν μαύρο πιπέρι πασπαλισμένο στις ραφές του στρώματός σας ή τσακίσεις στις γωνίες των σεντονιών σας.

Εάν έχετε φαγούρα, αλλά δεν έχετε εντοπίσει κανένα από αυτά τα ενδεικτικά σημάδια, οι κοριοί μπορεί να μην είναι η αιτία.

Απλώς έχετε φαγούρα

Shutterstock

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα πέρα από τους κοριούς.

Εάν δεν βλέπετε έντομα και δεν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα, ελέγξτε πράγματα όπως απορρυπαντικά, φάρμακα που μπορεί να παίρνετε, προβλήματα αλλεργίας και πολλά άλλα, επειδή ένα από αυτά μπορεί να είναι αυτό που στην πραγματικότητα προκαλεί την φαγούρα.

Related Post

Δείτε ακόμη Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις – Ερωτήσεις και απαντήσεις – Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό

Τα τσιμπήματα απλώνονται, σε μέρη που δεν ακουμπάτε το κρεβάτι σας ή σε πολύ μικρές ομάδες

Wikimedia

Όταν έχετε να κάνετε με κοριούς, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε μεγάλες συστάδες τσιμπημάτων εκεί που ακουμπούσατε το κρεβάτι σας. Αν έχετε τσιμπήματα απλωμένα, σε μικρές ομάδες ή σε φαινομενικά περίεργα ή τυχαία μέρη, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κοριούς.

Αν και τα τσιμπήματα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να υποδηλώνουν πρόβλημα κοριών, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε κάποια άλλα παράσιτα. Οτιδήποτε από τα κουνούπια μέχρι τους ψύλλους μπορεί να αφήσει τσιμπήματα ενώ κοιμάστε. Το κόλπο είναι να προσέχετε το σημείο όπου τα έντομα αφήνουν τα τσιμπήματα καθώς και το πώς φαίνονται. Εάν είναι κοντά στο σημείο όπου το σώμα σας ακουμπά την επιφάνεια του κρεβατιού σας και είναι σε μεγάλες ομάδες, τότε πιθανότατα έχετε κοριούς.

Ωστόσο, εάν ξυπνάτε με μερικά τσιμπήματα εδώ κι εκεί ή υπάρχουν μικρές ομάδες κόκκινων τσιμπημάτων στο σώμα σας (όχι περισσότερα από τρία ή τέσσερα), τότε το πιθανότερο είναι ότι έχετε να κάνετε είτε με κουνούπια είτε με ψύλλους .

Μοιάζουν με κοριούς αλλά δεν είναι κοντά στο κρεβάτι σας

Flickr/gailhampshire/AP/Carolyn Kaster

Μερικά έντομα μοιάζουν σαν να είναι μικροί κοριοί που τρέφονται με αίμα ενώ δεν τρέφονται (π.χ. σκαθάρια αράχνης). Είναι φυσιολογικό να πιστεύετε ότι έχετε κοριούς όταν βλέπετε κάτι που μοιάζει τόσο με κοριούς και ίσως να μην έχετε δει ποτέ κάποιον και βασίζεστε σε εικόνες του Διαδικτύου.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε έναν επαγγελματία. Αλλά αν οι κοριοί δεν βρίσκονται μέσα ή κοντά στο κρεβάτι, τον καναπέ ή άλλα βελούδινα έπιπλα, μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Κοιτάτε γύρω από το κρεβάτι σας και δεν βλέπετε κοριούς

Dwight Burdette/Wikimedia Commons

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στο κρεβάτι σας και δεν δείτε κοριούς ή σημάδια από αυτούς, αυτό είναι πολύ καλό σημάδι ότι πιθανότατα δεν έχετε.

Αν και θα μπορούσαν να είναι ακόμα εκεί, θα μπορούσαν επίσης να είναι άλλα παράσιτα που προκαλούν το πρόβλημα σας. Αν έχετε ένα κατοικίδιο ή κάποιος έφερε ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας πρόσφατα, μπορεί να είναι ψύλλοι, ενώ αν έχετε παρατηρήσει ήχους βουητού, μπορεί να είναι κουνούπια.

Τα τσιμπήματα είναι όλα στο κάτω μέρος του σώματός σας, στο πίσω μέρος των γονάτων σας ή μέσα στους αγκώνες σας

PARNTAWAN/ iStock

Η θέση των τσιμπημάτων των εντόμων σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν έχετε κοριούς.

Εάν ένα κατοικίδιο έχει κουβαλήσει ψύλλους στο σπίτι σας, πιθανότατα ζουν στο χαλί σας. Έτσι θα τσιμπήσουν το κάτω μισό του σώματός σας και θα στοχεύσουν σε ζεστές, υγρές περιοχές όπως το πίσω μέρος των γονάτων σας ή το εσωτερικό του αγκώνες. Τα τσιμπήματα κοριών είναι πιο συχνά στο πάνω μισό του σώματός σας, γύρω από το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια.

Όπου κι αν βρίσκονται τα τσιμπήματα στο σώμα σας, ωστόσο, ίσως είναι καλή ιδέα να πάτε στον γιατρό ώστε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια μπορεί να είναι η αιτία.

Έχετε ένα ανεξήγητο εξάνθημα

iStock

Ένα εξάνθημα μπορεί να είναι ανησυχητικό, φυσικά, αλλά μόνο και μόνο επειδή το προσέξατε το πρώτο πράγμα το πρωί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αιτία είναι οι κοριοί. Το να μιλήσετε με το γιατρό σας ή έναν δερματολόγο ή να προσλάβετε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε με τι πραγματικά αντιμετωπίζετε και να σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα σημείο επίλυσης πολύ νωρίτερα, είτε το έχετε πραγματικά κοριούς ή όχι.

πηγή

Δείτε επίσης Κοριοί σε στρώματα, ρούχα, κρεβάτια: Πως θα τους καταλάβετε και τι να κάνετε για να τους εξαφανίσετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα