Ποιες Είναι οι Αρνητικές Επιπτώσεις των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Υγεία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) είναι σίγουρα η μεγαλύτερη εφεύρεση της τελευταίας δεκαετίας, είτε πρόκειται για Instagram, Facebook ή Snapchat. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν ανοίξει τον κόσμο σε νέες δυνατότητες, νέους τρόπους επικοινωνίας και νέους τρόπους για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να συνδεθούν αληθινά μεταξύ τους. Αλλαντίαση: Τι είναι η σπάνια νόσος – Τι Τρόφιμα Πρέπει Να Αποφευγετε – Εξαιρετικά Επικίνδυνα Τα Σπιτικά Κονσερβοποιημένα

Ποιες Είναι οι Αρνητικές Επιπτώσεις των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Υγεία

Αλλά κάθε καλό έρχεται με το κακό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι τέλεια, στην πραγματικότητα ορισμένες από τις πτυχές τους μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ αρνητικές στην υγεία.

Αρνητικές ψυχικές επιπτώσεις

Δυστυχώς, υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που απεικονίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα social media στην ψυχική μας υγεία. Η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε απομονωμένοι από τον πραγματικό κόσμο.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης διαπίστωσε ότι πολλοί φοιτητές υποφέρουν από «φθόνο του Facebook» όταν ασχολούνταν πολύ συχνά με την πλατφόρμα, ενώ οι φοιτητές που δεν το έκαναν ήταν γενικά πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.

Η έλλειψη ανθρώπινης σύνδεσης, ο αρνητικός αντίκτυπος στα μάτια, η μικρότερη διάρκεια προσοχής και τα υψηλότερα επίπεδα άγχους συνδέονται επίσης με την υψηλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έλλειψη ενσυνειδητότητας

Όλοι ζουν τη ζωή στις οθόνες των κινητών τους τηλεφώνων και όμως, τους λείπουν όλα τα καταπληκτικά πράγματα που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, αυτή ακριβώς τη στιγμή. Αν πάτε σε μια εκδήλωση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι δεν μιλούν μεταξύ τους. Αντ’ αυτού χαζεύουν στα τηλέφωνά τους.

Ένα από τα πράγματα στα οποία πρέπει να γίνουμε καλύτεροι είναι να μάθουμε να αφήνουμε τα τηλέφωνά μας κάτω και απλώς να ζούμε τη στιγμή. Σημειώστε τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, τα ηλιοβασιλέματα, τη μυρωδιά της βροχής και τα γέλια των παιδιών και των αγαπημένων μας προσώπων.

Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε. Το Instagram και το Twitter μπορούν να περιμένουν, οι πραγματικές στιγμές #lifegoals είναι εδώ και τώρα.

Δείτε ακόμη Αυτοί Είναι οι Αηδιαστικοί Λόγοι που ΔΕΝ Πρέπει να Φοράτε ΠΟΤΕ Παπούτσια στο Σπίτι

Προσποίηση

Το προφίλ Instagram των αγαπημένων σας influencers απεικονίζει αυτό που φαίνεται στην τέλεια ζωή. Τέλειο φαγητό, ταξίδια, ρούχα, σπίτια και εμπειρίες ζωής. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι έλλειψης ύπνου για το θηλασμό ενός νεογέννητου μωρού, τις στιγμές που είστε εκνευρισμένοι με τον σύζυγό σας ή τις στιγμές που το σπίτι σας είναι χάος.

Related Post

Δεν βλέπετε τις άλλες στιγμές της ζωής των ανθρώπων που δεν είναι τόσο τέλειες και αυτό κάνει όλους όσους παρακολουθούν να νιώθουν ότι η ζωή τους δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Οδηγεί πολύ άγχος και κατάθλιψη σε άτομα που αισθάνονται ότι λείπει η ζωή τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μόνο τα κυριότερα σημεία της ζωής των ανθρώπων και όχι τα συνηθισμένα πράγματα. Ίσως ανακαλύψετε ότι είστε πιο ευτυχισμένοι από τους ανθρώπους που βλέπετε στο διαδίκτυο.

Θυμηθείτε, δεν είναι χρυσός ό,τι λάμπει στα social media. Τα πρόσφατα ντοκιμαντέρ του Fyre Festival μάς δείχνουν τον κίνδυνο να πιστεύουμε όλα όσα βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γιατί δεν πρέπει να ανταποκρίνεστε στις κατασκευασμένες πραγματικότητες που βλέπετε καθώς περιηγείστε στο χρονολόγιό σας.

Απόσπαση της προσοχής

Έχει γίνει φυσιολογική ζωή για όλους να κυκλοφορούν με ένα τηλέφωνο στο χέρι και να κάνουν κύλιση ενώ κάνουν άλλες πολύ σημαντικές εργασίες.

Λατρεύουν την ευκολία που μας προσφέρουν τα κινητά μας τηλέφωνα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένα από τα πράγματα που δεν μου αρέσει σε αυτά είναι ότι οι άνθρωποι χάνουν την εστίασή τους λόγω της ανάρτησης και της προβολής περιεχομένου. Τίποτα δεν είναι τόσο ανησυχητικό όσο το να βλέπεις ένα άτομο να κάνει ένα Instagram Live πίσω από το τιμόνι ή ενώ περπατάει ή κάνει ψώνια.

Ανεξάρτητα από το πόσο πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες, όταν έχετε ένα τηλέφωνο στο χέρι σας και δεν δίνετε προσοχή στον κόσμο γύρω σας, οι άνθρωποι μπορεί να πληγωθούν.

Σίγουρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει και πολλά άλλα καλά πράγματα. Επιτρέπει στους ανθρώπους να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρήσεις και είναι ένας κόμβος για πολλή έμπνευση και κίνητρο. Δεν θα είχαμε memes και GIF αν δεν ήταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν προκαλεί πολλές αρνητικές και απερίσκεπτες συμπεριφορές ή ότι δεν δημιουργεί πολύ άγχος και αισθήματα ανεπάρκειας σε άλλους ανθρώπους. Εάν δουλέψουμε για να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο δώρο για όλους σε όλο τον κόσμο.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης 5 Οικιακές Εργασίες που Πρέπει να Αποφεύγει μια Έγκυος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα