11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν έναν από τους βασικούς ρόλους στην υγεία και τη ρουτίνα μας. Ό,τι τρώμε επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία και ευεξία μας. Σήμερα, οι στομαχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των αερίων, του φουσκώματος, της οξύτητας, της έλλειψης όρεξης, των ηπατικών προβλημάτων και της κακής πέψης, έχουν γίνει πολύ κοινά προβλήματα. Υπάρχουν 11 επικίνδυνοι συνδυασμοί τροφών που μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στον οργανισμό μας. 13 Συνδυασμοί Τροφών που Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

Νερό μετά τα φρούτα

Τα φρούτα είναι καλά για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια επίμονη συνήθεια να πίνουν νερό αφού φάνε οτιδήποτε, και αυτή τη συνήθεια εάν τρώτε ένα μπολ με φρούτα μπορεί να καταστρέψει την πέψη σας.

Κυρίως, όλα τα φρούτα περιέχουν νερό και οταν πίνετε νερό αμέσως μετά την κατανάλωσή τους φρούτων, μπορεί να αποδυναμώσει την πέψη και να χαλάσει τα πεπτικά ένζυμα και να αισθάνεστε φουσκωμένοι. Πρέπει να περιμένετε 30-45 λεπτά μετά την κατανάλωση φρούτων.

Μέλι και βούτυρο Ghee

Δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε συνδυασμένο μέλι και βούτυρο Ghee ταυτόχρονα. Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που διατηρεί τη ζεστή, και το Ghee είναι επίσης ευεργετικό που διατηρεί το κρύο. Όταν συνδυάζετε αυτά τα αντίθετα πράγματα, κάνει έναν επικίνδυνο συνδυασμό και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα σας.

Ψάρι με γάλα

Τα ψάρια και το γάλα είναι ζωικά προϊόντα. Ακόμα, μερικοί άνθρωποι θεωρούν το γάλα χορτοφαγικό, αλλά δεν είναι. Όταν καταναλώνετε ψάρι με γάλα, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία και να έχετε διάρροια, δυσπεψία, φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Μέλι και βραστό νερό

Εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν αυτό το φάρμακο παίρνοντας μέλι με βραστό νερό ειδικά το πρωί.

Όταν προσθέτετε βραστό νερό στο μέλι, ενισχύει το επίπεδο HMF ή την υδροξυμεθυλφουρφουραλδεΰδη που προκαλεί την αύξηση των τοξινών.

Υγρά και στερεά

Πρέπει να αποφύγετε να έχετε υγρά και στερεά μαζί γιατί τα υγρά είναι εύπεπτα ενώ μια στερεή διατροφή απαιτεί αρκετό χρόνο για τη δυσπεψία. Όταν καταναλώνετε και τα δύο, το στομάχι σας αναστατώνεται χωρίς λόγο.

Την επόμενη φορά λοιπόν, αποφύγετε ένα κρύο ρόφημα ή οποιοδήποτε smoothie με την πίτσα ή το μπιφτέκι σας και περιμένετε 20 με 30 λεπτά μετά το φαγητό.

Δείτε ακόμη Φάε Μπρόκολο και θα το Ευγνωμονείς: 7 Απρόσμενοι Τρόποι που το Μπρόκολο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

Αλκοόλ και παρακεταμόλη

Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο εάν είστε αλκοολικός και καταναλώνετε παρακεταμόλη ή οποιοδήποτε παυσίπονο ή φάρμακα για το κρυολόγημα με το ποτό σας. Αυτός ο συνδυασμός είναι επικίνδυνος για την υγεία σας.

Related Post

Κρέας και γαλακτοκομικά

Μπορεί να έχετε ακούσει μερικές φορές να αποφεύγετε το γάλα ή το τσάι όταν είχατε κρέας στο δείπνο σας. Η κατανάλωση μαζί μπορεί να προκαλέσει κακή ισορροπία στην πέψη.

Μαγειρική με μέλι

Δεν πρέπει ποτέ να ζεσταίνετε το μέλι, ούτε τους χειμώνες. Το μέλι έχει ήδη θεραπευτικές ιδιότητες και όταν το ζεσταίνετε περισσότερο ή το προσθέτετε στο μαγείρεμα προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις και αν καταναλώνεται έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

Πάντα να προσθέτετε μέλι μετά το μαγείρεμα και στα ροφήματα όταν είναι σε μέση θερμοκρασία.

Εσπεριδοειδή και γάλα

Διάφορες μελέτες υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε κανένα εσπεριδοειδές με γάλα. Τα εσπεριδοειδή έχουν όξινες ιδιότητες.

Το στομάχι μας είναι ήδη γεμάτο με ένζυμα οξέων που βοηθούν την πέψη και η κατανάλωση εσπεριδοειδών με γάλα μπορεί να χαλάσει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τσάι και τυρόπηγμα

Το να τρώτε τυρόπηγμα στο πρωινό με ένα φλιτζάνι τσάι είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικά στην Ινδία. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το τσάι και το τυρόπηγμα δεν πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα καθώς και τα δύο έχουν όξινες ιδιότητες και μπορούν να καταστρέψουν την πεπτική διαδικασία. Θα νιώθετε φουσκωμένοι όλη την ημέρα.

Φρούτα μαζί με τυρόπηγμα

Τα φρούτα είναι επίσης όξινα και όταν τα προσθέτετε σε τυρόπηγμα, ενισχύουν τα όξινα αποτελέσματα και μπορεί να μειώσουν τον μεταβολισμό του σώματός σας. Η μακροχρόνια κατανάλωση μπορεί να καταστρέψει τα πεπτικά ένζυμα.

Πρέπει επίσης να μην καταναλώνετε φρούτα αμέσως μετά το φαγητό. Χρειάζονται επίσης αρκετό χρόνο για την πέψη και όταν τα τρώτε αμέσως μετά το φαγητό, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί διπλά για να αφομοιώσει και τα δύο.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 20 Τροφές που Αποφέρουν το Μέγιστο Όφελος Όταν Τρώγονται Μαζί

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα