Πώς να Φτιάξετε Σπιτικά Αντικουνουπικά με Γυάλινα Βάζα

Υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε το καλοκαίρι. Οι μέρες είναι μεγαλύτερες, ο ήλιος λάμπει και ο καιρός είναι επιτέλους ζεστός. Περιττό να πούμε ότι ανυπομονούμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο έξω! Το μόνο ενοχλητικό; Το καλοκαίρι είναι η εποχή των κουνουπιών, που σημαίνει ότι είναι η καλύτερη στιγμή για τσιμπήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σας αρέσει να χαλαρώνετε σε εξωτερικούς χώρους τη νύχτα ή αν ζείτε κοντά σε λιμνάζοντα νερά. Ωστόσο, αυτά τα DIY αντικουνουπικά γυάλινα βάζα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια. Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Πώς να Φτιάξετε Σπιτικά Αντικουνουπικά με Γυάλινα Βάζα

Θα χρειαστείτε

Πλατύστομα γυάλινα βάζα
Φέτες λεμόνι και λάιμ
Κλαδιά φρέσκου δεντρολίβανου ή ευκαλύπτου
Απεσταγμένο νερό
Αιθέρια έλαια
Επιπλέοντα κεριά

Υπόδειξη

Υπάρχουν πολλά είδη αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται για την απώθηση των κουνουπιών και άλλων ζωυφίων. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν σιτρονέλλα, μέντα, ευκάλυπτο, κίτροσμο, κέδρο, λεβάντα και δεντρολίβανο. Ακόμη και το λάδι δέντρου τσαγιού, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στη φροντίδα του δέρματος, μπορεί επίσης να απωθήσει τα κουνούπια.

Προσθέστε δύο ή τρεις φέτες λεμονιού και λάιμ στο γυάλινο βάζο.

Προσθέστε δύο ή τρία κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή ευκάλυπτο.

Γεμίστε το βάζο με απεσταγμένο νερό μέχρι να απέχει περίπου 1 έως 1,5 εκατοστό από την κορυφή. Αν σας αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών, μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού στο νερό.

Δείτε ακόμη 10 έξυπνα κόλπα για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Προσθέστε 10 με 15 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Προσθέστε περισσότερο λεμόνι, λάιμ και/ή δεντρολίβανο ανάλογα με το πώς θέλετε να φαίνεται.

Related Post

Μη διστάσετε να συνδυάσετε έλαια για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα μείγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ίσες ποσότητες λεμονιού και ελαίου ευκαλύπτου για να δημιουργήσετε ένα λεμονοαπωθητικό ευκαλύπτου. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε σιτρονέλλα και έλαιο λεμονόχορτου για ένα χαλαρωτικό μείγμα.

Προειδοποίηση

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε αιθέρια έλαια. Είναι πιθανό προϊόντα όπως το αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας ή το έλαιο μέντας να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους.

Τοποθετήστε ένα επιπλέον κερί στο νερό. Για ευκολία, προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κερί πάνω από μια φέτα λεμόνι ή λάιμ.

Ανάψτε το κερί και θα έχετε ένα DIY αντικουνουπικό από φυσικά συστατικά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα αυτού του αντικουνουπικού μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του είδους των κουνουπιών. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά μείγματα αιθέριων ελαίων για να προσδιορίσετε ποιο σας απαλλάσσει καλύτερα από τις σκνίπες και τα κουνούπια.

Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση του σπιτικού αντικουνουπικού, ρίξτε το νερό σε ένα μπουκάλι σπρέι και χρησιμοποιήστε το ως αποσμητικό χώρου. Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και ως αντικουνουπικό σπρέι για τον χώρο σας.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 11 αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια επιτόπου

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πώς να Κόψετε Εύκολα Έναν Ανανά

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό τροπικό φρούτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Μήκος των Δακτύλων σας Φανερώνει Μερικά Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητάς σας

Η επιστημονική έρευνα αναφέρεται συνήθως σε στατιστικά δεδομένα ή ανακαλύψεις που μπορεί να θεωρήσουμε άσχετες.… Read More

13 Μαΐου, 2024

Έρχεται και πάλι η Αφρικανική σκόνη: Πώς να απαλλαγείτε στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στον κήπο

Η Αφρικανική σκόνη εκτός από πολύ επιβαρυντική για την υγεία μας είναι και πολύ ενοχλητική… Read More

13 Μαΐου, 2024

Είναι πιο Υγιεινή η Ψησταριά Υγραερίου από του Κάρβουνου;

Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε θρεπτικά γεύματα και μια δραστήρια ζωή; Αναρωτιέστε αν… Read More

13 Μαΐου, 2024

9 Έξυπνα Κόλπα για Όσους Δεν Έχουν Διαθέσιμο Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Οι πρώτες βοήθειες όταν δεν υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα