Μερικές φορές ακόμη και οι λάτρεις της γαστρονομικής δημιουργικότητας μπορούν να έχουν παντελή έλλειψη επιθυμίας να περάσουν χρόνο στην κουζίνα. Και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν ξέρουν πώς να απλοποιήσουν πολλές διαδικασίες, οι οποίες συχνά απαιτούν μεγάλο χρόνο και γερά νεύρα. Υπάρχουν μερικά μυστικά μαγειρικής από τις γιαγιάδες μας που θα εξοικονομήσουν χρόνο και μάλιστα θα κάνουν μερικά πιάτα λίγο πιο νόστιμα. 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν
Εάν πρέπει να ψιλοκόψετε μεγάλο αριθμό βρασμένων αυγών, μην βιαστείτε να πάρετε ένα μαχαίρι. Είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να το κάνετε αυτό με έναν πολτοποιητή πατάτας: μερικές κινήσεις και τελειώσατε. Το κυριότερο είναι να μην το παρακάνετε, για να μην γίνει χυλός.
Όταν μαγειρεύετε τηγανίτες, μπορεί να είναι δύσκολο να διανείμετε τη ζύμη στο τηγάνι σε ένα ομοιόμορφο και λεπτό στρώμα, και ακόμη περισσότερο δεν καταφέρνουν όλοι να φτιάξουν μια τηγανίτα με ιδανικό σχήμα. Συνήθως πρέπει να περιστρέφετε το τηγάνι αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε ένα απλό κόλπο την επόμενη φορά: λυγίστε ένα ξυλάκι σούσι στη μέση και περάστε το πάνω από τη ζύμη για να έχετε μια τέλεια στρογγυλή τηγανίτα.
Το ξύσμα λεμονιού είναι αρκετά δημοφιλές συστατικό σε πολλά πιάτα: από σάλτσες και κοκτέιλ μέχρι ζεστά πιάτα και αρτοσκευάσματα. Για να τρίψετε εύκολα το ξύσμα χωρίς να αγγίξετε τη λευκή σάρκα, που συνήθως δίνει πικρία, δοκιμάστε να καταψύξετε το λεμόνι. Επίσης, αν σας αρέσει να φτιάχνετε λεμονάδα, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα κατεψυγμένα και στη συνέχεια αποψυγμένα εσπεριδοειδή βγάζουν περισσότερο χυμό.
Μερικές φορές είναι επείγον να μαλακώσετε το βούτυρο που μόλις βγάλατε από το ψυγείο και δεν υπάρχει χρόνος να περιμένετε έως ότου γίνει σε θερμοκρασία δωματίου. Τέτοιες στιγμές είναι μεγάλος ο πειρασμός να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε λάθος και να έχετε εντελώς λιωμένο βούτυρο. Μια καλύτερη λύση θα ήταν να το βάλετε σε ένα μπολ και σε μπεν μαρι.
Τα κατεψυγμένα λαχανικά δεν πρέπει να ξεπαγώνουν, καθώς μπορεί να χάσουν την τραγανή υφή τους εξαιτίας αυτού. Επιπλέον, έτσι τα λαχανικά χάνουν τη γεύση τους, καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που ήταν σε αυτά κατά την κατάψυξη.
Πολλοί πιθανώς έχουν επανειλημμένα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι τα φρέσκα χόρτα πολύ γρήγορα αρχίζουν να μαραίνονται ή να ξεραίνονται. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο: ξεπλύνετε τα κλαδιά, ανακινήστε τα, βάλτε τα σε ένα ποτήρι και καλύψτε το επάνω μέρος με μια σακούλα. Στη συνέχεια, φροντίστε να μην έχει πολύ νερό στο ποτήρι, διαφορετικά τα χόρτα θα αρχίσουν να σαπίζουν.
Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας
Με τη βοήθειά του τρίφτη, μπορείτε να ετοιμάσετε πουρέ φρούτων ή λαχανικών για μωρά ή να φτιάξετε χυμό. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό για το λεπτό τρίψιμο μπαχαρικών όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο.
Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μετά το κόψιμο των κρεμμυδιών είναι η έντονη μυρωδιά που παραμένει στο δέρμα και δεν εξαφανίζεται ακόμη και μετά από επανειλημμένο πλύσιμο των χεριών με σαπούνι. Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό κόλπο: για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του κρεμμυδιού, απλά πάρτε ένα κομμάτι ωμή πατάτα και σκουπίστε τα δάχτυλά σας με αυτό.
Σε όλους έχει συμβεί να ξεφλουδίζουν βρασμένα αυγά και να φεύγει το τσοφλι μαζί με κομμάτια αυγού. Ευτυχώς, υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °, να τοποθετήσετε τα αυγά σε ένα ταψί για μάφιν και να τα ψήσετε για 30 λεπτά. Μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Ιδανική μέθοδος, ειδικά για μεγάλη οικογένεια.
Εάν χρειάζεται να μαγειρέψετε μόνο λίγα αυγά και δεν θέλετε να ανοίξετε τον φούρνο για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο κόλπο: απλά προσθέστε μια φέτα λεμόνι στην κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Χάρη σε αυτό, το τσόφλι θα είναι επίσης εύκολο να αφαιρεθεί.
Υπάρχουν πολλοί περίεργοι τρόποι για να κόψετε ένα κρεμμύδι χωρίς να δακρύσετε. Το ένα είναι να κρυώσετε το κρεμμύδι πριν το κόψετε σε φέτες. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά ή παγώστε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Χάρη σε αυτό, οι ουσίες που απελευθερώνονται μαζί με το χυμό των κρεμμυδιών εξουδετερώνονται και τα μάτια δεν θα δακρύσουν.
Το να φτιάξετε ένα σάντουιτς με παγωμένο βούτυρο είναι αρκετά δύσκολο, αφού δεν απλώνει πάνω στο ψωμί, και όταν προσπαθείτε να το αλείψετε, θρυμματίζεται εύκολα. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αλείψετε επειγόντως με βούτυρο, κόψτε ένα κομμάτι και περάστε το μέσα από μια πρέσα σκόρδου.
Δείτε επίσης 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More
Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More
Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα