Τι Συμβαίνει στο Σώμα Όταν Χάνετε Περιττό Βάρος

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο είναι υπέρβαροι. Το επιπλέον βάρος αποτελεί τεράστια απειλή για την υγεία των ανθρώπων και είναι ο κύριος λόγος ανάπτυξης διαβήτη τύπου ΙΙ και παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά. 13 Συνδυασμοί Τροφών που Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Τα δόντια παραμένουν υγιή.

© depositphotos

Για άτομα ηλικίας 18 έως 36 ετών, η παχυσαρκία μπορεί να είναι η αιτία για την ανάπτυξη περιοδοντίτιδας – η φλεγμονή των ιστών γύρω από τα δόντια. Έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία συνδέεται με την αύξηση των περιστατικών περιοδοντίτιδας στον νεότερο πληθυσμό.

Αλλά η υγιεινή διατροφή και η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την ταχύτητα ανάπτυξης περιοδοντίτιδας.

Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας μειώνεται.

© depositphotos

Η παχυσαρκία οδηγεί σε ανεπάρκεια νεφρώνων. Τα νεφρώνια είναι ειδικά νεφρικά κύτταρα όπου συμβαίνει το φιλτράρισμα, η απορρόφηση και η έκκριση στοιχείων. Έτσι, τα νεφρόνια πρέπει να κάνουν πολλή δουλειά. Εάν η μάζα του λιπώδους ιστού συνεχίσει να αυξάνεται, οι μηχανισμοί των νεφρών κυριολεκτικά καταρρέουν, οδηγώντας σε νεφρική ανεπάρκεια. Αν λοιπόν είστε υπέρβαροι και χάσετε το επιπλέον βάρος, ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας μειώνεται.

Ο κίνδυνος διαβήτη τύπου ΙΙ μειώνεται.

© depositphotos, © depositphotos

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι όταν το σώμα χάνει την ικανότητα να παράγει ινσουλίνη όταν η ζάχαρη βρίσκεται στο αίμα. Μεγάλη ποσότητα λιπαρών εναποθέσεων καθιστά τα κύτταρα λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και η ζάχαρη παραμένει στο αίμα, γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη της νόσου.

Παρόλο που οι περισσότεροι υπέρβαροι έχουν αυτή την ασθένεια, τα γονίδια παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο. Εάν κάποιοι από την οικογένειά σας έχουν ή είχαν διαβήτη, οι γιατροί συνιστούν να παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης, να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε.

Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο δυνατά.

© depositphotos

Κατά καιρούς όλες οι γυναίκες παραπονιούνται για την ξηρότητα των νυχιών και των μαλλιών τους, και μερικές φορές ρωγμές κοντά στα χείλη τους. Αλλά αν αυτά τα προβλήματα γίνουν πιο έντονα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που τελικά οδηγούν σε έλλειψη σιδήρου στο σώμα. Εάν διορθώσουμε το μεταβολισμό μας χάνοντας βάρος, μπορούμε να απαλλαγούμε από την έλλειψη σιδήρου.

Ο πόνος στις αρθρώσεις εξαφανίζεται.

© depositphotos

Δυστυχώς, μερικοί από βιώνουν πόνο στις αρθρώσεις πολύ πιο συχνά από όσο θα θέλανε. Υπάρχουν όμως καλά νέα: εάν είστε υπέρβαροι και χάσετε το επιπλέον βάρος, θα μπορούσατε να μειώσετε τον πόνο γιατί οι αρθρώσεις σας θα έχουν λιγότερο βάρος να σηκώσουν. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη και απέδειξαν ότι η μείωση της σωματικής μάζας μείωσε τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας, η οποία είναι μια πολύ συχνή ασθένεια.

Είναι προφανές ότι χάρη στη βαρύτητα η μείωση του βάρους μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις. Αλλά τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Για παράδειγμα, σε ηλικιωμένους ασθενείς, κάθε χαμένο μισό κιλό οδήγησε στη μείωση της πίεσης των αρθρώσεων κατά 4 φορές.

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος θα βελτιωθούν.

brightside

Είναι γνωστό ότι αν μια γυναίκα είναι πολύ αδύνατη, μπορεί να επηρεαστεί η έμμηνος ρύση της και μπορεί να δυσκολευτεί να μείνει έγκυος. Αλλά το επιπλέον βάρος μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα. Η απώλεια επιπλέον βάρους και η επίτευξη του βέλτιστου σωματικού βάρους θα αυξήσει τις πιθανότητες να αποκτήσετε παιδί.

Related Post

Δείτε ακόμη 12 Επιστημονικοί Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Αυστηρές Δίαιτες

Ο κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου μειώνεται.

flickr

Οι επιστήμονες βρήκαν μια σχέση μεταξύ ορισμένων τύπων καρκίνου και παχυσαρκίας. Η παρουσία επιπλέον λίπους στο σώμα επηρεάζει τις μεταβολικές και ανοσολογικές διεργασίες που παίζουν επίσης ρόλο στον σχηματισμό και την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το επιπλέον βάρος στις γυναίκες προκαλεί καρκίνο συχνότερα από ό, τι στους άνδρες.

Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται.

© depositphotos

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις έχουν γίνει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα παγκοσμίως. Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η αύξηση των υπέρβαρων ατόμων παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι τα καρδιακά προβλήματα σε άτομα με παχυσαρκία είναι πολύ πιο διαδεδομένα από ό, τι σε άτομα με φυσιολογικό βάρος. Επιπλέον, ούτε η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι ο ασθενής να χάσει βάρος. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να αρχίσετε να προσέχετε τη διατροφή σας και να ασκείστε.

Οι γνωστικές ικανότητες βελτιώνονται.

© The big bang theory/Warner Brothers, © Harry Potter/Leavesden Studios

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο ζυγίζει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ειδικών πρωτεϊνών, που ονομάζονται δείκτες φλεγμονής, στο αίμα του. Και ο αριθμός αυτών των πρωτεϊνών συνδέεται με το επίπεδο νοημοσύνης: όσο περισσότερες «φλεγμονώδεις» πρωτεΐνες έχει ένα άτομο, τόσο χαμηλότερο είναι το IQ του. Η σύνδεση μεταξύ νοημοσύνης και υγείας του σώματος είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι πιστεύαμε.

Σταματάει το ροχαλητό και κοιμάστε καλύτερα.

© depositphotos

Η άπνοια ύπνου είναι πιο διαδεδομένη από όσο νομίζετε. Όταν κάποιος τη έχει, η αναπνοή του σταματά πολλές φορές ενώ κοιμάται για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ώστε το σώμα να μην μπορεί ποτέ να πάει στη βαθιά φάση του ύπνου REM. Σχεδόν το 25% των ενηλίκων έχουν σημάδια άπνοιας. Και για τους ασθενείς με παχυσαρκία, το ποσοστό ανεβαίνει στο 45%.

Οι εναποθέσεις λίπους βρίσκονται στα όργανα, στους χώρους μεταξύ τους και επίσης γύρω από το λαιμό. Αυτό ασκεί πίεση στο λαιμό, καθιστώντας την αναπνοή πιο δύσκολη. Εάν είστε παχύσαρκοι και χάνετε επιπλέον βάρος, μπορείτε να κάνετε τα συμπτώματα άπνοιας λιγότερο έντονα, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες η απώλεια βάρους δεν θεραπεύει πλήρως την άπνοια.

Θα ζήσετε περισσότερο.

© depositphotos, © depositphotos

Το επιπλέον βάρος επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα αλλά και το προσδόκιμο ζωής μας. Μετά από μελέτη σχεδόν 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αύξηση του βάρους οδηγεί επίσης σε αύξηση της θνησιμότητας. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το ποσοστό θνησιμότητας αυξάνεται εάν ο δείκτης μάζας σώματος είναι πολύ χαμηλός ή πολύ υψηλός.

Η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται.

© depositphotos

Το υπερβολικό σωματικό λίπος επηρεάζει τις φυσιολογικές διεργασίες που συμβαίνουν στο δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα εμφανιστούν λιπαρές πτυχώσεις στο δέρμα εάν έχετε επιπλέον βάρος. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι ασθενείς που είναι παχύσαρκοι έχουν ξηρό δέρμα επειδή ο επιδερμικός φραγμός είναι κατεστραμμένος.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη, τα άτομα που είναι υπέρβαρα έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ψωρίαση. Επιπλέον προβλήματα βάρους και δέρματος συνοδεύουν πάντα το ένα το άλλο. Επίσης όσο μικρότερος είναι ο ασθενής, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης δερματικής νόσου.

Δείτε επίσης 5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα