Το Ξέπλυμα των Δοντιών Μετά το Βούρτσισμα Μπορεί να Προκαλέσει Τρύπες

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι ένα από τα τελετουργικά που επαναλαμβάνουμε περισσότερο σε όλη μας τη ζωή, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να παρατηρούμε ότι το κάνουμε αυτόματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι (ή χειρότεροι) τρόποι να το κάνουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν πράγματα που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τρύπες. Είναι τόσο φυσιολογικό να τρώμε, να βουρτσίζουμε και να ξεπλένουμε τα δόντια μας, ώστε δεν συνειδητοποιούμε καν ότι το κάνουμε λάθος!

Το φθόριο είναι η καρδιά και η ψυχή της οδοντόκρεμας.

Αυτή η καταπληκτική εφεύρεση, που χρησιμοποιείται καθημερινά, είναι ένα προϊόν που περιέχει έναν συνδυασμό συστατικών, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι το φθόριο. Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών από βακτήρια, τα οποία προκαλούν τρύπες στα δόντια. Η χρήση οδοντόκρεμας στην οδοντιατρική σας υγιεινή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά περίπου 25% έως 45%.

Το χρονικό διάστημα που βουρτσίζετε τα δόντια σας έχει αντίκτυπο στις τρύπες.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους για περίπου 45 έως 70 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε. Ωστόσο, το Scottish Dental Clinical Effect Programme (SDCEP) συνιστά να βουρτσίζετε τα δόντια σας για περίπου 2 λεπτά για να αποτρέψετε την τερηδόνα και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την στοματική υγιεινή.

Το πολύ ξέβγαλμα μπορεί να βλάψει τα δόντια σας.

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι είναι εξαιρετική ιδέα να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη οδοντόκρεμας από τα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, το πολύ ξέπλυμα δεν είναι καλό. Σύμφωνα με τον Δρ Clement Seeballuck, Λέκτορα στην παιδιατρική οδοντιατρική κλινική στο πανεπιστήμιο του Dundee είναι καλύτερο να φτύνουμε μόνο το υπόλειμμα, καθώς η υπερβολική έκπλυση μπορεί να ξεπλύνει το φθόριο από την οδοντόκρεμα στα δόντια σας, καθιστώντας την προστασία που προσφέρει λιγότερο αποτελεσματική.

Related Post

Το βούρτσισμα τη νύχτα είναι πιο σημαντικό από ό, τι νομίζετε.

Στην ίδια μελέτη, ο Δρ Seeballuk είπε επίσης ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας τη νύχτα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ κοιμόμαστε, δεν παράγουμε την ίδια ποσότητα σάλιου με όταν ξυπνάμε. Εξαιτίας αυτού, το στόμα μας δεν εξαλείφει τα υπολείμματα που τροφοδοτούν τα βακτήρια που προκαλούν φθορά των δοντιών. Γι’ αυτόν τον λόγο οι γιατροί συχνά συστήνουν να μην τρώμε μετά το βούρτσισμα των δοντιών μας.

Η λιγότερη ζάχαρη ισούται με λιγότερες τρύπες.

Εκτός από τη σωστή τεχνική, ο ΠΟΥ προτείνει τη μείωση της κατανάλωσης προσθέτων και ζάχαρης στα τρόφιμα σε λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων σας. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να φροντίσουμε καλύτερα τα δόντια μας. Συνιστάται η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων έναντι επεξεργασμένων χυμών ή αναψυκτικών, καθώς τα βακτήρια που προκαλούν φθορά των δοντιών τρέφονται με αυτά τα σάκχαρα.

πηγή φωτογραφιών:brightside

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Η Θαυματουργή Λύση με Αιθέρια Έλαια για τους Μύκητες Νυχιών Ποδιών

Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More

17 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν 4 Τύποι Γήρανσης και Μπορείτε να Παραμείνετε Νέοι αν Γνωρίζετε το Δικό σας

Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα