8 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από Πονοκεφάλους Χωρίς Φάρμακα

Όταν αισθάνεστε πονοκέφαλο, δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να πάρετε κατευθείαν ένα φάρμακο. Αν παίρνετε συχνά για να ανακουφιστείτε από τον πόνο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχές του στομάχου και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα μακροπρόθεσμα. Μπορεί επίσης το σώμα σας να συνηθίσει στο φάρμακο, καθιστώντας το αναποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου. Γι’ ‘αυτό είναι λογικό να δοκιμάσετε πρώτα άλλες μεθόδους για να ανακουφιστείτε. Εδώ θα βρείτε 8 Τρόπους για να Απαλλαγείτε από Πονοκεφάλους Χωρίς Φάρμακα που θα εξαφανίσει τον πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά.

8 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από Πονοκεφάλους Χωρίς Φάρμακα

Καφεΐνη

Μια μικρή δόση καφεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. Με τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, η καφεΐνη ενισχύει την κυκλοφορία και ανακουφίζει τον πόνο. Απλά μην πίνετε πολύ καφέ, καθώς η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο!

Προσπαθήστε να μην μασάτε

Είτε πρόκειται για τσίχλα ή τα νύχια σας η συχνή μάσηση μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Οι άνθρωποι που τρίζουν τα δόντια τους τη νύχτα συχνά υποφέρουν από πρωινούς πονοκεφάλους. Εάν είστε ένας από αυτούς, δοκιμάστε να φορέσετε ένα μασελάκι ενώ κοιμάστε.

Σημεία πίεσης

Πολλά σημεία πίεσης γύρω από το κεφάλι σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ταλαιπωρία. Απλά κάντε μασάζ στα ακόλουθα σημεία για 30 δευτερόλεπτα.

Το σημείο Yintang

Τα σημεία Zan Zhu

Τα σημεία Yingxiang

Τα σημεία Tian Zhu

Related Post

Τα σημεία Gu Shuai

Εξωτερική πίεση

Εάν η αλογοουρά σας είναι πολύ σφιχτή, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Οι πονοκέφαλοι “εξωτερικής πίεσης” μπορούν επίσης να προκληθούν από καπέλα, κορδέλες μαλλιών ή γυαλιά κολύμβησης.

Ηλεκτρολύτες

Ένας πονοκέφαλος είναι συχνά ένα σημάδι ότι έχετε χαμηλά επίπεδα ηλεκτρολυτών. Για γρήγορο ανεφοδιασμό, απλώς πιείτε λίγο νερό και φάτε μια μπανάνα. Χάνετε πολλούς ηλεκτρολύτες όταν ιδρώνετε, οπότε είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κρύα κομπρέσα

Αυτή η κοινή θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 150 χρόνια. Απλά βάλτε μια κρύα κομπρέσα στο κεφάλι σας. Η ψυχρότητα βοηθά στη μείωση του ερεθισμού στην περιοχή.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσάρεστων επιπτώσεων ενός πονοκεφάλου. Μπορείτε να το πάρετε ως τσάι ή σε μορφή χαπιού. Αυτό το μπαχαρικό θα ανακουφίσει επίσης το στομάχι.

Χαμηλώστε την ένταση του φωτισμού

Τα έντονα ή τα φωτά που τρεμοπαίζουν μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Εάν έχετε φωτοευαισθησία, χρησιμοποιήστε σκούρες κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας και φορέστε γυαλιά ηλίου όποτε είστε σε εξωτερικούς χώρους. Στο σπίτι, χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φθορισμού στα φωτιστικά σας.

Μερικές από αυτές τις μεθόδους λειτουργούν καλύτερα σε ορισμένους τύπους πονοκεφάλων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αγνοηθεί ένας επίμονος πονοκέφαλος. Τα συνεχή συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν ένα πιο σοβαρό υποκείμενο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

πηγή φωτό

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Τι να κάνω τα παλια καλλυντικά: Οι Top 10 εναλλακτικές χρήσεις για την περιποίηση αλλά και το σπίτι

Τα συρτάρια σας είναι γεμάτα με καλλυντικά που δεν σας χρειάζονται; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί… Read More

13 Μαΐου, 2024

Πώς να Κόψετε Εύκολα Έναν Ανανά

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό τροπικό φρούτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Μήκος των Δακτύλων σας Φανερώνει Μερικά Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητάς σας

Η επιστημονική έρευνα αναφέρεται συνήθως σε στατιστικά δεδομένα ή ανακαλύψεις που μπορεί να θεωρήσουμε άσχετες.… Read More

13 Μαΐου, 2024

Έρχεται και πάλι η Αφρικανική σκόνη: Πώς να απαλλαγείτε στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στον κήπο

Η Αφρικανική σκόνη εκτός από πολύ επιβαρυντική για την υγεία μας είναι και πολύ ενοχλητική… Read More

13 Μαΐου, 2024

Είναι πιο Υγιεινή η Ψησταριά Υγραερίου από του Κάρβουνου;

Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε θρεπτικά γεύματα και μια δραστήρια ζωή; Αναρωτιέστε αν… Read More

13 Μαΐου, 2024

9 Έξυπνα Κόλπα για Όσους Δεν Έχουν Διαθέσιμο Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Οι πρώτες βοήθειες όταν δεν υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα