Έσπασε ή τελειώνει το ακριβό σας κραγιόν, που σας κόστισε ένα χέρι κι ένα πόδι να το αγοράσετε; Όχι, τα δάκρυα δεν θα βοηθήσουν και το σύμπαν είναι απασχολημένο με άλλα αυτές τις μέρες. Όμως να μερικοί τρόποι να σώσετε την κατάσταση:
Δείτε ακόμα 8 τρόποι να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κραγιόν
Ζεστάνετε ελαφρά το σπασμένο κομμάτι, με έναν αναπτήρα ή πάνω από την φλόγα ενός ρεσώ, ίσα-ίσα να μαλακώσει, και προσπαθήστε να το κολλήσετε με το υπόλοιπο ξανά στη θέση του. Βαθμός δυσκολίας: από δύσκολο ως αδύνατον.
Πιο εύκολο είναι να βγάλετε τα υπολείμματα του κραγιόν, ότι έχει απομείνει στη θήκη και να τα λιώσετε, ζεσταίνοντας ελαφρά, σε πολύ σιγανή φωτιά, να λιώσει μαζί με το όποιο σπασμένο κομμάτι, μέσα σε ένα σκεύος, μεταλλικό ή γυάλινο, όπου ιδανικά θα το φυλάξετε κιόλας. Μόνο πρόβλημα ότι πλέον πρέπει να περνάτε το κραγιόν στα χείλη με τα δάχτυλα.
Δείτε ακόμα Αυτή η γυναίκα δοκίμασε τα 10 πιο δημοφιλή κόλπα ομορφιάς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο
Αν όμως, ανάλογα με την ποσότητα του κραγιόν λιώσετε μαζί και μια μυτούλα κ.γ. βαζελίνη, που κάνει καλό και στα χείλη, θα μπορείτε εύκολα μετά να το απλώνετε με το πινελάκι.
Αν πάλι έχετε αρκετά μισοτελειωμένα κραγιόν, μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να τα λιώσετε όλα μαζί μέσα σε ένα μικρό δοχείο και να δημιουργήσετε μια εντελώς καινούρια απόχρωση, που όμοια της δεν θα υπάρχει.
Καλή επιτυχία! Και κουράγιο! Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. 🙂
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More
Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More
Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα