ΥΛΙΚΑ:
650 γρ. βούτυρο
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλια της σούπας μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
1 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι η λεμόνι
Ανθόνερο προαιρετικά
Ζάχαρη άχνη για πασπάισμα
Προαιρετικά αμύγδαλο ψιλοκομμένο
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βάζουμε το μίξερ στο τέρμα και ξεκινάμε να χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Αφού ασπρίσουν ρίχνουμε το κονιάκ ,τις βανίλιες και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά
Ραντίζουμε με ανθονερο πασπαλίζουμε απο πάνω με ζάχαρη άχνη!
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!
Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Γιώργου Χριστιανού – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος” και στην facebook ομάδα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα