Μόνωση Βορεινού Τοίχου – Κάντο μόνος σου!

Ο βορεινός τοίχος σε διαμέρισμα είναι μεγάλος μπελάς. Στην καλύτερη περίπτωση είναι παγωμένος. Στη χειρότερη έχει ποτίσει υγρασία και έχει σκάσει ο τοίχος (ο σοβάς και ο στόκος) από μέσα, δείχνει άθλιος και μυρίζει. Στην ακόμη χειρότερη έχει μαζέψει μαύρη μούχλα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: η μαύρη μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία. Μολύνει τον αέρα.

Τι κάνουμε; Το πιο εύκολο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε ένα ρολό, ένα κοντάρι και 100% ακρυλική μπογιά και να βάψουμε τον τοίχο. Πρόκειται για τη μπογιά που βάφονται εξωτερικά οι πολυκατοικίες.
Το μέρος που είναι στη βεράντα είναι εύκολο. Τι κάνουμε όμως για το υπόλοιπο, που δεν υπάρχει βεράντα; Να στήσουμε σκαλωσιά είναι δύσκολο. Οπότε πρέπει να βάψουμε με το κοντάρι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: θα πέσουν ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΠΟΓΙΑ κάτω. Οπότε πρέπει να βάλεις ένα χαρτόνι ώστε να μαζεύει κάμποσες σταγόνες (σαν σκέπαστρο), να ειδοποιήσεις τους από κάτω να μαζέψουν τα απλωμένα ρούχα, να σκεπάσεις με πλαστικό όποιο αμάξι υπάρχει, να βάλεις εμπόδια να μην περνούν πεζοί …αλλιώς ετοιμάσου για καυγάδες και αστυνομίες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο τοίχος από έξω είναι ήδη σκασμένος. Εδώ πρέπει να ξύσουμε το σκάσιμο και μετά να το σοβατίσουμε (αν είναι μεγάλο το σκάσιμο) ή να το στοκάρουμε, αν είναι μικρό. ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ. Πουλάνε έτοιμο σοβά (απλά προσθέτεις νερό) και έτοιμο στόκο (ούτε καν νερό – εντελώς έτοιμος). Με μια σπάτουλα το απλώνεις στο σκάσιμο και μετά από μια ώρα το βάφεις με 100% ακρυλική μπογιά.

ΑΝ ΤΟ ΣΚΑΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ; Εδώ την έχεις ψιλοκάτσει. Το έχει πάθει φίλος μου στον 6ο όροφο. Σκαλωσιά 6 ορόφους δεν γίνεται (γίνεται αλλά που;). Να κρεμαστείς από την ταράτσα …δεν τρελάθηκα ακόμα. Το κάναμε με κοντάρι. Δέσαμε ένα μυστρί σε κοντάρι με καλή ταινία (την γκρι heavy duty) και το στοκάραμε!!! Μεγάλο ζόρι όμως. Έπεσε πολύ πράγμα κάτω.

Είμαι σίγουρος ότι θα πεταχτούν κάποιοι “ειδικοί” και θα φωνάξουν ότι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και πως πρέπει να βάψεις όλο τον εξωτερικό σου τοίχο με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΕΣ αλλιώς πετάς λεφτά.  …no way. Αν βάλεις ακρυλικό ελαστομερές στον τοίχο σου ΜΟΝΟ και όχι σε ολόκληρη την πολυκατοικία θα περάσει νερό ανάμεσα του τοίχου και του ελαστομερούς και ο τοίχος σου θα γίνει …πισίνα. Μόνο ψαράκια δεν θα κολυμπάνε.

Από μέσα, όπου έχει μαύρη μούχλα θα πάρετε ένα ειδικό αντιμουχλικό από το χρωματοπώλη σας (είναι ακίνδυνο, μπορείς να το πιάσεις και με γυμνό χέρι), ένα σφουγγάρι και θα πλύνετε / τρίψετε όλα τα σημεία με μούχλα.

Related Post

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μετά θα πάρετε μπογιά για εσωτερικούς χώρους και αντί να την αραιώστε 10% (όπως γράφει το κουτί) με νερό θα την αραιώσετε με αντιμουχλικό. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. Βάψτε τον τοίχο ή το σημείο με το πρόβλημα. Αν πάρετε το ίδιο χρώμα μπορείτε να βάψετε και μόνο το σημείο. Απλά βάλτε μπογιά σε ένα μικρό κουβά και όσο απομακρύνεστε από το σημείο βαφής, να την αραιώνετε. Έτσι το χρώμα ΕΝΩΝΕΤΑΙ με το παλιό (blending) σαν το σβήσιμο που κάνουμε στο photosop.

Αν έχετε μονοκατοικία ή αν δεν υπάρχει βεράντα από πάνω που να σας προστατεύει μπορείτε να βάλετε ένα μικρό σκέπαστρο / σκιάδι από πάνω έτσι ώστε να μην πέφτει η βροχή κατ’ ευθείαν πάνω στον τοίχο. Εντάξει, σε καταιγίδες θα πέφτει κάμποσο νερό, αλλά όταν απλά βρέχει ο τοίχος με το μικρό σκέπαστρο θα μένει στεγνός. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ένα οριζόντιο φύλλο (από ό,τι υλικό βρείτε) των 40 – 50 cm ΤΟ ΠΟΛΥ  χρειάζεται. Απλά πρέπει να το βιδώσετε καλά και να μην είναι πάνω από 50cm σε βάθος για να μην το πάρει ο αέρας και σκοτώσει κανέναν.

Σε χειρότερες καταστάσεις μπορείτε να ξύσετε τον σοβά και να βάλετε μονωτικές πλάκες (χοντρή δουλειά, χοντρό κόστος).

Α! Δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι γι αυτές τις εργασίας. Είναι ιδανικό – αλλά ποιος το θυμάται …όταν έχει φύγει το πρόβλημα; Εφ’όσον έχει να βρεξει πάνω από εβδομάδα και έχει ηλιόλουστη ημέρα, μπορείτε να προχωρήσετε κανονικά.
via xtra

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα