ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
3 κούπες τριμμένο καρότο
2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα φυτικό έλαιο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
230γρ. κομπόστα ανανά με χυμό σε κυβάκια
3/4 κούπας ψιλοκομμένα πεκάν
Για το γλάσο:
230γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση
1 1/2 κούπα εύκολα στο λιώσιμο πορτοκαλί καραμελάκια (candy melts)
1 1/2 κούπα εύκολα στο λιώσιμο πράσινα καραμελάκια (candy melts)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μεταφέρετε το κέικ μαζί με τη φόρμα, σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.
Για να κόψετε το κέικ σε σχήματα καρότου χρησιμοποιήστε σπάγκο κουζίνας για να σχεδιάσετε τα κοψίματα σας όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάξτε το γλάσο:
Στο μπολ ενός μίξερ κτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σταματήστε το μίξερ, κοσκινίστε τη ζάχαρη αχνή στο μπολ και στη συνέχεια, κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν.
Διακοσμήστε το κέικ:
Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε τα πράσινα καραμελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάλτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε τα κοτσάνια των καρότων στρώνοντας μια μακριά γραμμή με φύλλα στο τέλος. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και να σκληρύνει η καραμέλα. Επειδή σπάνε εύκολα, φτιάξτε επιπλέον κοτσάνια. Μπορείτε επίσης να κάνετε το κοτσάνι πιο παχύτερο.
Αφού το κέικ κρυώσει, καλύψτε με το γλάσο και κόψτε τα κομμάτια σε σχήμα καρότου.
Λιώστε τα πορτοκαλί καραμελάκια και βάλτε τα στο κορνέ με τη μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε το σχέδιο που θέλετε και τοποθετήστε προσεκτικά τρία κοτσάνια στην κορυφή κάθε καρότου. Σερβίρετε αμέσως.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πηγή φωτογραφιών
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Οι σαγιονάρες είναι το αξεσουάρ του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε καλά για να… Read More
Λόγω του γεγονότος ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πηγή γνώσης, αναζητούμε κόλπα μαγειρικής, σε ιστότοπους.… Read More
Η δημιουργία μοναδικών χώρων είναι δύσκολη γιατί πρέπει δώσετε στυλ, λειτουργικότητα και προσωπικότητα. Αν είστε… Read More
Η άνοιξη έφτασε επιτέλους και το καλοκαίρι θα είναι εδώ πριν το καταλάβετε. Εάν σκέφτεστε… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα