in

ΠΡΟΣΟΧΗ Κίνδυνος: Δείτε ΤΙ μπορείτε να Πάθετε αν Βράσετε το ίδιο Νερό για Δεύτερη Φορά. Οι Επιπτώσεις θα σας Σοκάρουν!

Αν είστε από τα άτομα που δεν θέλουν να σπαταλάνε τους φυσικούς πόρους, τότε μπαίνετε στον πειρασμό να γεμίσετε τον βραστήρα μία φορά και να βράζετε ξανά και ξανά το ίδιο νερό μέχρι να αδειάσει. Ίσως το παρακάτω άρθρο να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε και να αρχίσετε να γεμίζετε τον βραστήρα σας κάθε φορά με καθαρό νερό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αλλά γιατί; Είναι απλά νερό. Το βράσιμο το καθαρίζει, έτσι κι αλλιώς. Άρα, με το δεύτερο βράσιμο θα έπρεπε να είναι πιο αποστειρωμένο, σωστά; Όχι, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει όταν βράζει το νερό. Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε μπουρμπουλήθρες και ατμό, αλλά συμβαίνει και κάτι ακόμα σε χημικό επίπεδο. Βράζοντας το ίδιο νερό πολλές φορές αλλάζει η περιεκτικότητα του σε οξυγόνο και συσσωρεύονται δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε στο τσάι. Το τσάι που γίνεται με φρέσκο νερό έχει διαφορετική γεύση από το τσάι που φτιάχνεται με νερό που έχει βραστεί πάνω από μία φορές.

Ισχύει ότι το βράσιμο του νερού είναι ένας τέλειος τρόπος για να σκοτώσουμε τα βακτήρια. Αλλά όταν βράζουμε το νερό ξανά και ξανά, μπορεί να σχηματιστούν επικίνδυνες ουσίες όπως αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθοριούχα ένωση λόγω της αλλαγής στην χημική σύσταση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση ανάμεσα στην φθοριούχα αυτή ένωση και στις βλαβερές της επιδράσεις στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έχετε στο νου σας ότι τα μεταλλικά στοιχεία στο νερό δεν εξατμίζονται. Αν το βράσετε ξανά και ξανά μέχρι να εξατμιστούν τα πάντα, θα βρείτε ότι μένει πίσω ένας φλοιός μεταλλικών στοιχείων. Αν, λοιπόν, καταναλώνετε συχνά συμπυκνωμένες ποσότητες αυτών των μεταλλικών στοιχείων – όπως το ασβέστιο – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως πέτρες στα νεφρά.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που δεν πρέπει να βράζουμε ποτέ το ίδιο νερό δύο φορές. Προφανώς, εξαρτάται από το πόσο καθαρό είναι το νερό της βρύσης σας αρχικά. Οι μικρές ποσότητες που βράζετε για το τσάι δεν δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, αλλά η συσσωρευμένη επίδραση μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο είναι κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε.

Αν έχετε βράσει πολύ νερό και προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, τότε αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε τα φυτά σας – δεν είναι επικίνδυνο γι’αυτά!

Οι μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου νερού στο οργανισμό είναι σίγουρα κάτι το θετικό συν ότι το τσάι σας θα έχει καλύτερη γεύση από δω και πέρα.
via newsone

Δείτε επίσης – 11 Καθημερινά αντικείμενα που τα χρησιμοποιούμε λάθος!

Δείτε επίσης – ΞΥΔΙ: Οι 20 ΧΡΗΣΕΙΣ του που σίγουρα δεν μπορείς να φανταστείς!!!

Δείτε επίσης – 15 Κόλπα για να καθαρίσετε (σχεδόν) τα πάντα στην κουζίνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

20 Υπέροχες και Αστείες Ιδέες για Σπιτικό Face Painting

11 Διακοσμητικά με Κοπή Laser