Για το κεικ
450γρ . αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
375γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν έξτρα για λάδωμα
375γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Για τη βουτυρόκρεμα
300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
600γρ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
12 x 90γρ. συσκευασίες με μίνι αυγά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C ή 160C σε αερόθερμη. Λαδώστε 3 στρογγυλές φόρμες κέικ 20 εκατοστών.
Βάλτε όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μοιράστε το μείγμα ισόποσα στις 3 φόρμες και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέικ. Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά στις φόρμες και στη συνέχεια σε μια επιφάνεια, έτσι ώστε η βουτυρόκρεμα να μην λιώσει όταν την απλώσετε.
Φτιάξτε μια απλή βουτυρόκρεμα χτυπώντας σε ένα μπολ τα 300γρ. βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέστε το κακάο και το γάλα στη βουτυρόκρεμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος , χρησιμοποιήστε την κρέμα για να ενώσετε τα 3 κέικ σε τριπλή στρώση. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή και τις πλευρές του κέικ.
Λίγο πριν σερβίρετε διακοσμήστε το κέικ με τα μίνι αυγά.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να δείτε το κέικ πριν και μετά και στη συνέχεια πάρτε τα υλικά και ξεκινήστε!
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα