in , , ,

Κάλυμμα βιβλιαρίου υγείας με οδηγίες βήμα βήμα – guest post rodidees.gr

Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια υπέροχη κατασκευή απο το rodidees.gr

To rodidees είναι μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους όσους αγαπούν την κάθε λογής δημιουργία. 
Θα βρείτε ιδέες για ποικίλες χειροποίητες δημιουργίες για το σπίτι, το νηπιαγωγείο, το παιδί, τη διακόσμηση, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και ότι άλλο χωράει ο νους σας καθώς επίσης και πλούσιο εποπτικό υλικό, δραστηριότητες και κατασκευές για το νηπιαγωγείο.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω πως μπορείτε να φτιάξετε κάλυμμα για το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με δύο διαφορετικά υλικά (τσόχα και ύφασμα). Ένα κάλυμμα που προστατεύει, ομορφαίνει και κάνει την επίσκεψη στον παιδίατρο λίγο πιο παιχνιδιάρικη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
•το βιβλιάριο υγείας του παιδιού
•τσόχες, υφάσματα και κορδέλες της επιλογής σας
•κλωστές
•βελόνα
•ψαλίδι
•χαρτί
•μολύβι ή στυλό
•καρφίτσες
•κόλλα (προαιρετικά)

→Να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι υπολογισμένες για το παιδικό βιβλιάριο υγείας, το οποίο έχει μήκος 15 και ύψος 21.

Κάλυμμα με τσόχα

Επιλέξτε ποιο χρώμα τσόχας θα χρησιμοποιήσετε για το κάλυμμα. Έπειτα μετρήστε 50 εκατοστά μήκος και 23 εκατοστά ύψος και κόψτε την τσόχα σε αυτές τις διαστάσεις. Διπλώστε στη μέση (κατά μήκος) το κομμάτι τσόχας που κόψατε και τοποθετήστε επάνω το βιβλιάριο υγείας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στο σημείο που αρχίζει και που τελειώνει το βιβλιάριο βάλτε ένα σημάδι για να οριοθετήσετε το χώρο που έχετε στη διάθεση σας για να φτιάξετε το σχέδιο. Τοποθετήστε ένα χαρτί πάνω στο βιβλιάριο και σχεδιάστε οποιαδήποτε παράσταση ή σχέδιο σας αρέσει.Αν δεν είστε καλοί στη ζωγραφική μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε κάποιο σχέδιο από το internet. Κόψτε όλα τα κομματάκια από τα οποία αποτελείται το σχέδιο που επιθυμείτε να φτιάξετε και χρησιμοποιήστε τα ως πατρόν τοποθετώντας τα πάνω στα αντίστοιχα χρώματα τσόχας.

Στερεώστε με βελόνες και κόψτε περιμετρικά. Συναρμολογήστε όλα τα κομματάκια πάνω στο κάλυμμα για να δείτε πως θα βγει περίπου το σχέδιο σας και αν αυτό σας ικανοποιεί ξεκινήστε το ράψιμο τους.

Αν θέλετε να αποφύγετε το ράψιμο μπορείτε να κολλήσετε τα κομματάκια της τσόχας με υγρή κόλλα ή με πιστολάκι σιλικόνης. Όταν ολοκληρώσετε το σχέδιο γυρνάτε ανάποδα την τσόχα, τοποθετείτε το βιβλιάριο στη μέση και διπλώνετε αριστερά και δεξιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα αυτιά που θα μπουν το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο.

Το κάθε αυτί θα έχει μήκος 10 εκατοστά. Στερεώστε με βελόνες και ράψτε από πάνω και από κάτω τη διπλωμένη τσόχα. Όταν ράψετε και τα δύο αυτιά το αποτέλεσμα θα είναι περίπου όπως στη φωτογραφία.

Προσθέστε με κόλλα οποιαδήποτε κορδέλα η άλλο διακοσμητικό σας αρέσει. Το κάλυμμα τσόχας για το βιβλιάριο υγείας είναι έτοιμο!

Κάλυμμα με ύφασμα

Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι ακριβώς η ίδια όπως και με την τσόχα με τη μόνη διαφορά ότι το ύφασμα θα πρέπει να ραφτεί όλο γύρω – γύρω έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν ξέφτια. Πιο συγκεκριμένα, αφού κόψετε το ύφασμα στις επιθυμητές διαστάσεις γυρίστε μία – μία όλες τις άκρες, στερεώστε τες με βελόνες και ράψτε περιμετρικά. Υπολογίστε 2 εκατοστά παραπάνω από την τσόχα (δηλαδή 52×25), τα οποία θα “χαθούν” με το γύρισμα του υφάσματος. Στη συνέχεια προχωρήστε κανονικά με τα υπόλοιπα βήματα (σχεδιασμός, κόψιμο σχεδίου, ράψιμο, δημιουργία αυτιών, στολισμός κ.τ.λ.).

Παρακάτω φαίνονται και τα δύο μαζί! Ό,τι και να επιλέξετε, τσόχα ή ύφασμα, θα γίνει πανέμορφο! Το καθένα έχει τη δική του χάρη!

Καλές δημιουργίες με στυλ και φαντασία!!!

Ευχαριστούμε το rodidees για το όμορφο άρθρο που μοιράστηκε μαζί μας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φίλοι μας, δείτε σήμερα μια πρωτότυπη ιδέα για να ντύσετε τις άχαρες πλαστικές καρεκλες με υφάσματα και patchwork και δώστε τους νέα ζωή και όψη για τον κήπο και το μπαλκόνι. Και σίγουρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια δουλειά στε σκαμπό και τραπέζια. Με αυτή τη φανταστική τεχνική, θα κάνετε πραγματικότητα διακοσμητικά αντικείμενα για όλο το σπίτι. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε ήδη και έτσι η διαδικασία θα είναι πολύ πιο οικονομική. Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει πως να ντύσετε τις καρέκλες. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ για να το δείτε απευθείας απο το youtube. via texnotropies Δείτε επίσης - Αλλάξτε το παλιό τραπεζάκι σας μόνο με ύφασμα και κόλλα με την τεχνική Decoupage! Δείτε επίσης - 100 ιδέες για Decoupage Δείτε επίσης - 100 Υπέροχες ιδέες για Decoupage σε έπιπλα!

Πως να ντύσετε μοναδικά πλαστικές καρέκλες με ύφασμα – {Βίντεο}

Όταν το μωρό μιας φοιτήτριας άρχισε να κλαίει στην τάξη, ο καθηγητής της έκανε κάτι απρόσμενο!