Γρήγορο Ξεπάγωμα: Οι πιο Γρήγοροι Τρόποι για να Φέρετε τα Κρύα Υλικά σε Θερμοκρασία Δωματίου

Γιατί τόσες πολλές συνταγές για μπισκότα, κέικ και ψωμιά απαιτούν συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου; Γιατί πολύ απλά, συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα κρύα, και αυτές οι διαφορές μπορούν να δώσουν επιθυμητά αποτελέσματα! Είτε είστε ξεχασιάρηδες, ανυπόμονοι ή λίγο και από τα δύο, αυτοί οι γρήγοροι τρόποι θα φέρουν τα κρύα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και θα πετύχετε γρήγορο ξεπάγωμα, εξοικονομώντας χρόνο και κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. 10 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Είναι Χρήσιμα Κάθε Μέρα

Η πιο αισθητή διαφορά με τα πιο ζεστά υλικά είναι ότι αναμειγνύονται ευκολότερα. Η ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης μαζί είναι εύκολη όταν το βούτυρο είναι μαλακό και εύπλαστο.

Μια άλλη διαφορά με τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου είναι ότι όταν αναμειγνύονται, σχηματίζουν ένα γαλάκτωμα που παγιδεύει τον αέρα. Αυτός ο αέρας διαστέλλεται κατά το ψήσιμο, παράγοντας ελαφρύτερες, πιο ομοιόμορφα ψημένες λιχουδιές!

Γρήγορο Ξεπάγωμα: Πώς να φέρετε γρήγορα τα κρύα υλικά μαγειρικής σε θερμοκρασία δωματίου

Βούτυρο

Εάν τοποθετήσετε μια μπάρα βούτυρο στον πάγκο, θα χρειαστεί περίπου μία ώρα για να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά μπορείτε να μειώσετε περίπου τα τρία τέταρτα του χρόνου κόβοντάς το σε κύβους και θα πετύχετε γρήγορο ξεπάγωμα!

Ξεκινήστε κόβοντας τη μπάρα στη μέση κατά μήκος, αναποδογυρίστε κάθε κομμάτι στο πλάι και κόψτε ξανά στη μέση κατά μήκος για να σχηματίσετε 4 μακριές στήλες. Στη συνέχεια κόψτε το βούτυρο κατά πλάτος σε διαστήματα ενός εκατοστού για να φτιάξετε τους κύβους.

Οι πιο Γρήγοροι Τρόποι για να Φέρετε τα Κρύα Υλικά σε Θερμοκρασία Δωματίου – onegoodthingbyjillee

Το βούτυρο σε κύβους θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σε περίπου 15 λεπτά, εξοικονομώντας σας σημαντικό χρόνο! Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να γνωρίζετε με βεβαιότητα πότε είναι έτοιμο – η ιδανική “θερμοκρασία δωματίου” για το βούτυρο είναι μεταξύ 18-21°C.

Εάν τα 15 λεπτά είναι ακόμα πολλά για εσάς, δοκιμάστε να βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων τους κύβους βουτύρου με ισχύ 20% σε διαστήματα 5 δευτερολέπτων. Σταματήστε όταν το βούτυρο είναι μαλακό, αλλά εξακολουθεί να είναι ελαφρώς δροσερό στην αφή.

Related Post
onegoodthingbyjillee

Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας

Αυγά

Για να φέρετε γρήγορα ολόκληρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό (όχι καυτό) νερό. Τοποθετήστε τα προσεκτικά στο νερό και αφήστε τα για 5-10 λεπτά. Μετά τα αυγά σας θα είναι έτοιμα για χρήση!

onegoodthingbyjillee

Εάν η συνταγή σας χρειαζετραι ασπράδια ή κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, είναι καλή ιδέα να τα χωρίσετε όσο τα αυγά είναι ακόμα κρύα. Οι κρόκοι σπάνε πιο εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου!

Βάλτε τους κρόκους και/ή τα ασπράδια που έχετε χωρίσει σε κεραμικά φορμάικα και μετά τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με ζεστό νερό. Θα έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου σε περίπου 5-10 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.

onegoodthingbyjillee

Γάλα, κρέμα και βουτυρόγαλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας για να φέρετε γρήγορα τα γαλακτοκομικά σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και, στη συνέχεια, θερμάνετέ το με ισχύ 20% σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων μέχρι να είναι έτοιμο. Θα πρέπει να δείχνει περίπου 21°C στο θερμόμετρο σας.

onegoodthingbyjillee

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων ή δεν έχετε, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και στην εστία της κουζίνας. Απλώς προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα σε μια μικρή κατσαρόλα και βάλτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.

Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρυτίδες στα 60: Σπιτική Κρέμα από Φλούδες Κρεμμυδιού

Αν θέλετε ένα φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση των ρυτίδων, φτιάξτε μια σπιτική… Read More

6 Ιουλίου, 2024

11 Εκπληκτικές Χρήσεις Φλοιού Ρυζιού στον Κήπο

Συχνά απορρίπτεται ως απόβλητο αλλά ο φλοιός ρυζιού έχει εκπληκτικές χρήσεις για τον κήπο. Αυτά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Υγρό Απορρυπαντικό Πιάτων στην Αποχέτευση του Νεροχύτη: Η καλύτερη λύση για τα λίπη

Χρειάστηκε ποτέ να καλέσετε έναν υδραυλικό επειδή η αποχέτευση σας βούλωσε και σας αφήσει με… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Γεράνι και Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Λαμπερό, Νεανικό Δέρμα με σπιτική κρέμα

Σε όλους αρέσει να νιώθουν ζωντανοί και φρέσκοι, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής τους.… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Λίπη, λίγδα και λάδια στα ντουλάπια της κουζίνας: 8 τρόποι να τα κάνετε πάλι σαν καινούργια

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι από τα σημεία εκείνα που δεν τα καθαρίζουμε τόσο συχνά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε το Αυτοκίνητό σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Μπορείτε συνήθως να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι το αυτοκίνητό σας κοιτάζοντάς το. Συνήθως υπάρχει λάσπη… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα