6 Πράγματα που Χρειάζεται Κάθε Σαλόνι Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Το σαλόνι είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι. Εκεί μαζευόμαστε με φίλους και οικογένεια ή απλά χαλαρώνουμε. Ο σχεδιασμός ενός σαλονιού πρέπει να είναι φιλόξενος και άνετος—αλλά αυτό περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την εύρεση ενός σούπερ άνετου καναπέ. Ο σχεδιασμός ενός όμορφου και άνετου καθιστικού έχει να κάνει με την εξισορρόπηση μεγάλων και μικρών πινελιών για να δημιουργήσετε μια ζεστή και συνεκτική ατμόσφαιρα. Αυτά είναι τα έξι πράγματα που χρειάζεται κάθε σαλόνι, σύμφωνα με τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Διακόσμηση Σαλόνι 2024: 5 Τάσεις Διακόσμησης και 45 Ιδέες

Westend61/Getty Images

Ένα εστιακό σημείο

Οι διακοσμητές λένε ότι κάθε καλοσχεδιασμένο σαλόνι χρειάζεται ένα σημείο εστίασης. Είτε πρόκειται για ένα εκπληκτικό έπιπλο είτε για ένα σαγηνευτικό έργο τέχνης, αυτό το σημείο εστίασης τραβάει το βλέμμα στο δωμάτιο, δίνοντάς του μια αίσθηση σκοπού και συνοχής.

Ωστόσο, το επίκεντρο δεν πρέπει να είναι μια τηλεόραση. Θα πρέπει να είναι είτε ένα τζάκι είτε ένα ωραίο έργο τέχνης που επιτρέπει στο δωμάτιο να είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος για παρακολούθηση τηλεόρασης.

Αναλογία χρώματος

Μια αναλογία χρώματος είναι ζωτικής σημασίας για ένα σωστά διακοσμημένο σαλόνι. Ακολουθήστε τον κανόνα 60-30-10 για να δημιουργήσετε την τέλεια ισορροπία. 60% ενός κυρίαρχου χρώματος, 30% ενός δευτερεύοντος χρώματος και 10% μιας απόχρωσης έμφασης.

Το 60 μπορεί να είναι το χρώμα των τοίχων ή του καναπέ σας, το 30 μπορεί να είναι οι κουρτίνες ή το χαλί και το υπόλοιπο 10 μπορεί να είναι μικρότερα κομμάτια έμφασης ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Μια ποικιλία από καθίσματα

Ενώ το σαλόνι σας χρειάζεται ένα κύριο κάθισμα, όπως καναπές, επιπλέον επιλογές είναι επίσης απαραίτητες. Είτε πρόκειται για καναπέ ή συνδυασμό καρεκλών και ταμπουρέδων, θα πρέπει να προκαλεί χαλάρωση και συζήτηση.

Η ποικιλία καθισμάτων όχι μόνο προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον, αλλά δίνει επίσης στους καλεσμένους σας περισσότερες επιλογές, ώστε να μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στο χώρο σας.

Related Post

Δείτε ακόμη 10 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης για να Κάνετε το Μικρό σας Σαλόνι να Φαίνεται πιο Ευρύχωρο

Ένα χαλί

Τα χαλιά όχι μόνο καθορίζουν την περιοχή του καθιστικού σε ένα σαλόνι, αλλά δημιουργούν επίσης μια απαλή πινελιά κάτω από τα πόδια. Ένα άνετο χαλί είναι απαραίτητο για κάθε σαλόνι, καθώς είναι το δωμάτιο στο οποίο θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας και θέλετε να φαίνεται πολυτελή και ζεστό. Επιλέξτε ένα χαλί με ψηλό πέλος στο σαλόνι μόνο για αυτή την πρόσθετη άνεση.

Θυμηθείτε να μετρήσετε (περισσότερες από μία φορές) και βεβαιωθείτε ότι το χαλί σας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει στον καναπέ και το τραπεζάκι του καφέ.

Καλός φωτισμός

Ακόμα κι αν ο χώρος του σαλονιού σας έχει άπλετο φυσικό φως, εξακολουθείτε να χρειάζεστε επιπλέον φωτισμό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το χώρο τη νύχτα. Ο επαρκής φωτισμός είναι επίσης ζωτικής σημασίας τόσο για τη λειτουργικότητα όσο και για την ατμόσφαιρα.

Η ενσωμάτωση ενός συνδυασμού φωτισμού οροφής, φωτισμού εργασίας και φωτισμού έμφασης επιτρέπει την ευελιξία στη ρύθμιση της διάθεσης και την ανάδειξη βασικών στοιχείων του σαλονιού.

Προσωπικές πινελιές

Ένα σαλόνι είναι για να ζει κανείς. Δεν είναι εκθεσιακός χώρος. Έτσι, οι διακοσμητές προτείνουν να προσθέσετε προσωπικές πινελιές όπως έργα τέχνης, διακοσμητικά αντικείμενα και φυτά. Τα κεριά είναι απαραίτητα για κάθε δωμάτιο αλλά το σαλόνι είναι ένα υπέροχο μέρος για αυτά. Ζεσταίνουν όλο τον χώρο και δημιουργούν μια τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα χωρίς την ταλαιπωρία ενός τζακιού.

Δείτε επίσης Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων Αποκαλύπτει 10 Πράγματα που Δεν θα Είχε Ποτέ στο Σαλόνι της

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε σε Πλαστικά Κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

8 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Μακιγιάζ Όταν Δεν Έχετε Ντεμακιγιάζ

Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση να μην έχετε ντεμακιγιάζ, υπάρχουν απλές εναλλακτικές φυσικές λύσεις αντί… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Μουχλιασμένα φρούτα, λαχανικά και ζουμιά στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να μουχλιάζουν μέσα στο ψυγείο κάποια φρούτα ή λαχανικά και… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η μελιτζάνα στα Καλύτερα της: Ψητές μελιτζάνες στο Air fryer με σκορδάτη σάλτσα. Θα αναστενάξεις

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν ακόμα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα