Αυτά είναι τα 6 κοινά λάθη στο πλύσιμο Πιάτων που πρέπει να αποφεύγονται

Το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο νομίζετε. Όταν γίνεται με λάθος τρόπο, τα πιάτα παραμένουν βρώμικα και λερωμένα.

Επιπλέον, ορισμένα κοινά λάθη στο πλύσιμο των πιάτων μπορεί να ενθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό βακτηρίων και μικροβίων ή ακόμη και να οδηγήσουν σε διασταυρούμενη μόλυνση. Πρέπει να Πλένετε τα Πιάτα με Κρύο ή Ζεστό Νερό;

Αυτά Είναι τα 6 Κοινά Λάθη στο Πλύσιμο Πιάτων που Πρέπει να Αποφεύγονται

Για να εξασφαλίσετε καλή υγιεινή στο πλύσιμο των πιάτων και να αποφύγετε βακτήρια και μικρόβια, είναι σημαντικό να αποφύγετε ορισμένα κοινά λάθη.

Δεν αφαιρείτε τα υπολείμματα τροφών πριν πλύνετε τα πιάτα

Πριν πλύνετε τα πιάτα, είναι σημαντικό να πετάτε υπολείμματα φαγητού στα σκουπίδια για να αποφύγετε το φράξιμο των σωλήνων, αλλά και για να αποτρέψετε την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Αποφύγετε επίσης να ρίχνετε λίπος στον νεροχύτη. Όταν μάλιστα είναι ζεστό, ρέει εύκολα στο σιφόνι, αλλά σκληραίνει όταν κρυώνει και φράζοντας την αποχέτευση. Γι’ αυτό καλό είναι να απορροφάτε το λίπος από τα πιάτα με χαρτί κουζίνας πριν τα πλύνετε. Αφού αφαιρέσετε τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού, να μουλιάζετε τα πιάτα σε ζεστό νερό πριν τα τρίψετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα καθαρίσετε πιο εύκολα. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, συνιστάται να ξεπλένετε πρώτα τα πιάτα και τα σκεύη με νερό πριν τα βάλετε στη συσκευή σας, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα πριν στεγνώσουν και να διευκολύνετε έτσι το πλύσιμο.

Δεν καθαρίζετε τον νεροχύτη πριν πλύνετε τα πιάτα

Ο νεροχύτης έχει μολυνθεί από μικρόβια που συσσωρεύονται μετά το πλύσιμο των πιάτων και των σκευών. Γι’ αυτό πριν πλύνετε τα πιάτα, είναι σημαντικό να απολυμάνετε τον νεροχύτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα. Αφού τελειώσετε το πλύσιμο των πιάτων, καθαρίστε τον νεροχύτη και αφαιρέσετε τυχόν στάσιμο νερό για να αποφύγετε το υγρό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Βάζετε όλα τα πιάτα στο νεροχύτη

Το να έχετε γεμάτο νεροχύτη εμποδίζει το σωστό καθάρισμα των πιάτων. Αν ανακατεύετε λαδωμένα τηγάνια ή κατσαρόλες με πιάτα, κινδυνεύετε να γεμίσετε λίπη όλα τα πιάτα σας. Αυτό θα κάνει τον καθαρισμό πιο δύσκολο. Είναι καλύτερο να πλένετε τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη ανάλογα με το επίπεδο βρωμιάς. Ξεκινήστε με τα λιγότερο βρώμικα πιάτα και ολοκληρώστε με τα πιο λερωμένα πιάτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση με άλλα πιάτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση των τροφίμων. Εξ ου και η σημασία της διασφάλισης της καθαριότητας των πιάτων σας.

Related Post

Δείτε ακόμη Τα 3 λάθη που κάνουμε και καταστρέφονται τα πιάτα και τα ποτήρια μας

Υπερδοσολογία σε υγρό πιάτων

Πιστεύετε ότι η χρήση μεγάλης ποσότητας υγρού πιάτων θα έχει πιο αποτελεσματικό καθάρισμα. Ωστόσο, αυτή η πεποίθηση είναι ψευδής. Στην πραγματικότητα, η χρήση υπερβολικού υγρού πιάτων μπορεί να αφήσει υπολείμματα αόρατα με γυμνό μάτι στα πιάτα και τα σκεύη.

Δεν αλλάζετε το σφουγγάρι πιάτων

Το σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των πιάτων είναι έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μικροβίων. Για να αποφύγετε τη μόλυνση των σκευών σας, άρα και των τροφίμων σας, είναι σημαντικό να φροντίζετε για καλή υγιεινή του σφουγγαριού. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε το σφουγγάρι να στεγνώσει μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο των πιάτων. Θυμηθείτε επίσης να το απολυμάνετε και να το αλλάζετε τακτικά. Για να εξαλείψετε τα βακτήρια στο σφουγγάρι, μπορείτε να το εμποτίσετε για 5 λεπτά σε λευκό ξύδι. Μπορείτε επίσης αφού το στραγγίσετε από το ξυδόνερο, να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα για να το απολυμάνετε.

Δεν στεγνώνετε τα πιάτα πριν τα αποθηκεύσετε

Είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά τα σκεύη και τα πιάτα που έχετε πλύνει πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους μύκητες και τις άσχημες οσμές που αναπτύσσονται λόγω της υγρασίας. Για να το κάνετε αυτό, θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε ένα καθαρό, στεγνό πανί και να το αλλάζετε τακτικά.

Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη θα εξασφαλίσετε καλή υγιεινή των πιάτων σας και θα εξαλείψετε αποτελεσματικά τα βακτήρια και τα μικρόβια.

Δείτε επίσης Χρησιμοποιείς Χλωρίνη για να πλύνεις τα πιάτα; Είναι καλό ή κακό;

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα