10 Σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται όταν βάζουμε τρόφιμα στην κατάψυξη

Πολλές φορές είναι βολικό να βάζουμε τρόφιμα και φαγητά στην κατάψυξη έτσι ώστε να μην τα πετάμε καθώς είναι και δύσκολοι καιροί για food waste.

Related Post

Σκόρδο και κρεμμύδι στην κατάψυξη

  1. Αν βάλετε στο σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατάψυξη τότε αλλάζει η γεύση τους.
  2. Όταν αποθηκεύετε το σκόρδο στην κατάψυξη τυλίξτε το πρώτα σε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας πριν το αποθηκεύσετε.
  3. Τα κρεμμύδια αποθηκεύστε τα σε δροσερό χωρίς υγρασία μέρος.

Διάβασε επίσης: Μπορεί το Βούτυρο να Καταψυχθεί και για Πόσο Καιρό

Καρβέλι ψωμί στην κατάψυξη

  1. Αν βάλετε στην κατάψυξη ολόκληρο το καρβέλι ή την φρατζόλα τότε θα πρέπει όταν ξεπαγώσει να την καταναλώσετε ολόκληρη.
  2. Κόψτε και χωρίστε σε φέτες πριν το καταψύξετε

Γεμάτα μπουκάλια στην κατάψυξη

  1. Τα υγρά διαστέλλονται όταν παγώνουν
  2. Ο όγκος του υγρού αυξάνεται κατά 10% όταν καταψύχεται.
  3. Γι’ αυτό πρέπει να αφήνετε πάντα μερικά εκατοστά στο πάνω μέρος του δοχείου όταν το γεμίζετε με υγρά.

Κιμάς στην κατάψυξη

  1. Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να καταψύξετε ολόκληρο τον κιμά όταν τον αγοράζετε
  2. Είναι καλύτερο να χωρίσετε σε σακουλάκια τον κιμά σε μικρότερες ποσότητες έτσι ώστε να ξεπαγώνετε όση ποσότητα θέλετε ακριβώς
  3. Πατικώστε τον κιμά μέσα στα σακουλάκια για να ξεπαγώνει πιο εύκολα

Κατάψυξη ζεστών τροφίμων

  1. Δεν πρέπει να καταψύχετε τα τρόφιμα όταν είναι ακόμα ζεστά.
  2. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει τη γεύση του φαγητού, και ταυτόχρονα μπορεί να σχηματιστεί πάγος μέσα στην κατάψυξη.
  3. Αφήστε όλα τα τρόφιμα να κρυώσουν εντελώς πριν τα καταψύξετε.

Διάβασε επίσης: Γιατί Δεν Πρέπει να Κρατάτε τα Παγάκια στην Κατάψυξη για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα

Οργάνωσης την κατάψυξης

  1. Μία από τις κύριες προτάσεις κατά την ψύξη τροφίμων είναι να τα τοποθετείτε στην κατάψυξη στα σωστά σημεία.
  2. Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να επιβραδύνετε τους χρόνους κατάψυξης και να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας.
  3. Θα πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση πραγμάτων ακριβώς στη μέση της κατάψυξης.
  4. Ξεκινήστε να γεμίζετε την κατάψυξη από τα πλάγια. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ψύξης.

Απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου

  1. Όταν τα τρόφιμα επαναφέρονται σε θερμοκρασία δωματίου, η διαδικασία αλλοίωσης, η οποία διακόπηκε κατά την κατάψυξη, ξεκινά ξανά, οπότε,
  2. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον φυσικό πολλαπλασιασμό των βακτηρίων είναι η αργή απόψυξη.
  3. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε πρώτα τα τρόφιμα από την κατάψυξη στο ψυγείο.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα