Έχετε ποτέ αναρωτηθήκατε τι είναι αυτή η παράξενη λευκή ίνα που συνδέεται με τον κρόκο του αυγού σας; Φαίνεται λίγο δυσδιάκριτη, επιπλέει και μερικές φορές κρύβεται ακόμη και κάτω από τον κρόκο. Λοιπόν, τι είναι στην πραγματικότητα; Πώς να Αποφύγετε τη Σαλμονέλα Οταν Μαγειρεύετε Αυγά: Να τι Κάνετε Λάθος
Λέγεται χαλάζα και υπάρχουν δύο από αυτά σε κάθε πλευρά του κρόκου. Λειτουργούν ως άγκυρα για να παραμείνει ο κρόκος στο κέντρο των ασπράδιων αυγών. Μπορεί να φαίνονται κάπως παράξενα αλλά είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.
Είναι εύκολο να εντοπιστούν όταν σπάσετε για πρώτη φορά το αυγό από το τσόφλι του. Αλλά το καλύτερο είναι ότι είναι ένας εξαιρετικός δείκτης του πόσο φρέσκο είναι το αυγό, όσο πιο αισθητά είναι με γυμνό μάτι, τόσο πιο φρέσκο είναι. Εάν το αυγό είναι μπαγιάτικο, οι ίνες θα έχουν ξεθωριάσει και τελικά θα εξαφανιστούν.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Ο Εύκολος Τρόπος να Καταλάβετε αν τα Αυγά σας Προέρχονται από Άρρωστη Κότα
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More
Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα