Πώς να Καθαρίσετε Τοίχους και Πλακάκια Εξοικονομώντας Ώρες Καθαρισμού

Ο καθαρισμός τοίχων και πλακιδίων μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε επίμονους λεκέδες και βρωμιά. Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο που εξοικονομεί χρόνο που απλοποιεί τη διαδικασία καθαρισμού τόσο για τοίχους όσο και για πλακάκια. Πως να Καθαρίσετε το Ντους με μια Ταμπλέτα Πλυντηρίου Πιάτων

Πώς να Καθαρίσετε Τοίχους και Πλακάκια Εξοικονομώντας Ώρες Καθαρισμού

Θα χρειαστείτε:

Λευκό ξύδι
Μαγειρική σόδα
Ζεστό νερό
Πανί ή σφουγγάρι από μικροΐνες
Μπουκάλι σπρέι
Βούρτσα με μαλακές τρίχες (προαιρετικά)

Δείτε ακόμη Μαυρισμένοι τοίχοι στο τζάκι; Ο έξυπνος τρόπος να τους καθαρίσετε με ξύδι και ακόμη 3 υλικά

Related Post

Καθαρισμός τοίχων

  • Στο μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Αυτό το διάλυμα καθαρίζει αποτελεσματικά τα λίπη, τη βρωμιά και τους λεκέδες σε βαμμένους τοίχους ή τοίχους με ταπετσαρία.
  • Πριν εφαρμόσετε το διάλυμα σε ολόκληρο τον τοίχο, δοκιμάστε το σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέφει το χρώμα ή την ταπετσαρία.
  • Ψεκάστε το διάλυμα στον τοίχο, εστιάζοντας σε ένα διαχειρίσιμο τμήμα κάθε φορά. Αφήστε το για λίγα λεπτά για να χαλαρώσει η βρωμιά. Σκουπίστε τον τοίχο με το πανί από μικροΐνες ή σφουγγάρι, ασκώντας απαλή πίεση.
  • Για επίμονους λεκέδες, δημιουργήστε μια πάστα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με μικρή ποσότητα νερού. Εφαρμόστε την πάστα στον λεκέ, αφήστε τον για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε απαλά με μια βούρτσα ή σφουγγάρι με απαλές τρίχες.
  • Ξεπλύνετε τον τοίχο σκουπίζοντάς τον με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα του διαλύματος. Αφήστε τους τοίχους να στεγνώσουν ή χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.

Καθαρισμός πλακιδίων

  • Στο μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Αυτό το διάλυμα διασπά αποτελεσματικά τα υπολείμματα σαπουνιού, τα άλατα και τη βρωμιά στα πλακάκια.
  • Ψεκάστε γενναιόδωρα το διάλυμα πάνω στα πλακάκια, προσέχοντας σημεία με ορατούς λεκέδες ή υπολείμματα σαπουνιού. Αφήστε το για 5-10 λεπτά για να εισχωρήσει στη βρωμιά.
  • Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα υγρό σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Τρίψτε απαλά τα πλακάκια, εστιάζοντας σε περιοχές με λεκέδες ή αποχρωματισμό. Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ξιδιού ενισχύει την καθαριστική δύναμη.
  • Ξεπλύνετε τα πλακάκια με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε το διάλυμα καθαρισμού και τυχόν υπολειπόμενη μαγειρική σόδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να σκουπίσετε τα υπολείμματα.
  • Στεγνώστε τα πλακάκια με ένα καθαρό, στεγνό πανί για να αποφύγετε λεκέδες νερού. Για περισσότερη λάμψη, μπορείτε να γυαλίσετε τα πλακάκια με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι ή πετσέτα μικροϊνών.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε τη Βάση Ντουζιέρας για να Εξαλείψετε τη Μούχλα στις Γωνίες

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα