Παρακάτω θα μάθεις πώς να φτιάξεις την περιβόητη ζύμη αλατιού με τα παιδιά σας. Μια πανεύκολη μέθοδο η οποία είναι τέλεια για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με τα παιδιά σου και να κάνεις δωράκια σε παππούδες και γιαγιάδες, δασκάλους αλλά και αγαπημένα σου πρόσωπα.
Η ζύμη αλατιού είναι πάντα επίκαιρη την εποχή τον εορτών και ειδικά τα χριστούγεννα. Υπέροχη για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά και να τα χαρίσεις.
Η παρασκευή ζύμης αλατιού είναι τόσο απλή συνδυάζοντας μόνο τρία υλικά. Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες για να έχεις σίγουρη επιτυχία.
Ναι μόνο αυτά τα υλικά καλά διάβασες!
Μετρήστε το αλεύρι και το νερό. Προσθέστε το νερό. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Όταν αρχίσει να γίνεται δύσκολο το ανακάτεμα βάζουμε χεράκι στην ζύμη. Ζυμώνουμε καλά. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλα γα να μπορούμε να την ανοίξουμε με τον πλάστη.
Αφού την ανοίξουμε σε ένα όμορφο φύλλο μπορούμε να κόψουμε σε σχήματα τα διακοσμητικά μας. Συμβουλή: Μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε κομμάτια και να δώσετε από ένα στα παιδιά σας για να δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια.
Επάνω στο φύλλο που έχετε ανοίξει μπορεί να κόψετε σχήματα με κουπάτ. Φυσικά μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν και ελεύθερα σχέδια. Αν πρόκειται να φτιάξετε στολίδια μην ξεχάσετε να ανοίξετε τρύπες στις κορυφές τους.
Ψήστε γα 90 λεπτά με 2 ώρες στους 120 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Καλό είναι ανά 20 λεπτά να τα τσεκάρετε.
Αφού ψηθούν τα στολίδια σου ο καλύτερος τρόπος να τα βάψεις είναι με ακρυλικά χρώματα. Αν τώρα έχεις μικρά παιδιά καλό είναι να τα βάψουν με τέμπερες ή νερομπογιές.
το τελικό φινίρισμα μπορεί να γίνει με ένα πέρασμα ατλακόλ κρυσταλιζέ που γίνεται αόρατη μόλις στεγνώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε με κάποιο βερνίκι. Καλό είναι να το κάνετε σε καλά αεριζόμενο χώρο και μακριά από παιδιά. Περάσε και τις δυο πλευρές.
Η αποθήκευση τους για την επόμενη χρονιά πρέπει να γίνεται τυλιγμένα σε αεροπλάστ για να μην σπάσουν και μακριά από υγρασία.
Αν τα στολίδια σου φουσκώνουν κατά την διάρκεια του ψησίματος τότε πρέπει να τσεκάρεις αν έβαλες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αν όχι προσπάθησε να μειώσεις την θερμοκρασία του φούρνου αφηνώντάς τα μέσα παραπάνω χρόνο.
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα