Αγοράσατε πολύ ψωμί και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Μπορείτε απλά να το καταψύξετε. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να καταψύξετε το ψωμί σας χωρίς να σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου; Εξοικονόμηση χρημάτων: 13 Συμβουλές για τη Διατήρηση Ευπαθών Τροφίμων που Μπορούν να Χαλάσουν Ακόμα και στο Ψυγείο
Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μπει αέρας. Εάν δεν έχετε ανοίξει ακόμα τη συσκευασία του ψωμιού, μπορείτε απλώς να το βάλετε στην κατάψυξη έτσι. Έχετε την έχετε ήδη ανοίξει; Θα πρέπει να τυλίξετε το ψωμί σε μεμβράνη τροφίμων και μετά να το ξαναβάλετε στη σακούλα ψωμιού πριν το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό θα το διατηρήσει φρέσκο και θα αποτρέψει το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Βοηθάει βέβαια και αν βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Όσο περισσότερο περιμένετε πριν καταψύξετε το ψωμί που αγοράζετε, τόσο λιγότερο καλή θα είναι η γεύση του όταν το βγάλετε ξανά.
Φυσικά, δεν συνιστάται να αφήνετε το ψωμί στην κατάψυξη για μήνες. Είναι αλήθεια ότι το ψωμί δεν χαλνάει. Παρόλα αυτά, η γεύση αλλάζει μετά από μήνες κατάψυξης. Τείνει να γίνεται κολλώδες και άγευστο. Είναι επίσης πιθανό το ψωμί σας να πάθει το λεγόμενο «κάψιμο κατάψυξης» εάν μείνει στην κατάψυξη για πολύ ώρα. Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμφάνιση ξεραμένων στρωμάτων άκρων στα κατεψυγμένα τρόφιμα. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή τα τρόφιμα έρχονται σε επαφή με τον αέρα.
Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και να βάλετε το παγωμένο ψωμί εκεί για 10-15 λεπτά και μετά να το αφήσετε να κρυώσει καλά για 30 λεπτά. Ή, μπορείτε απλώς να αφήσετε το ψωμί στο ξύλο κοπής στην κουζίνα. Έτσι θα ξεπαγώσει μόνο του. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το ψωμί παραμένει στη συσκευασία – διαφορετικά θα στεγνώσει. Προσοχή: μην καταψύξετε ξανά ψωμί που έχει καταψυχθεί και ξεπαγώσει!
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Διατήρηση τροφίμων: 14 Τρόφιμα που Μπορούν να Αποθηκευτούν Περισσότερο από όσο Νομίζετε
Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More
Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More
Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More
Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα