Απολαύστε αυτές τις τσακιστές πατάτες φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που έχουν κάνει πάταγο. Μπορείτε να τις φτιάξετε ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα με μια σαλατούλα.
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα για τις τσακιστές πατάτες που γίνονται σαν τηγανητές στο φούρνο, τις πλένουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με μπόλικο νερό, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15’.
Θέλουμε να κρατάνε λίγο στην καρδιά τους.
Σουρώνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Μία-μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με ένα βαρύ αντικείμενο έτσι ώστε να ανοίξουν ελαφρά στα πλάγια χωρίς να τις λιώσουμε.
Το ύψος της σπασμένης πατάτας πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από 1εκ για να γίνουν τραγανές.
Λαδώνουμε ρηχό ταψί, βάζουμε μέσα τις τσακιστές πατάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους για περισσότερο άρωμα.
Ανακατεύουμε τις πατάτες να λαδωθούν καλά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά.
Ψήνουμε δηλαδή, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές ολόγυρα σαν τις τηγανητές πατάτες.
via argiro
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα