Μία από τις πιο καυτές τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού είναι η τέχνη με βρύα στους τοίχους. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φέρετε την ύπαιθρο σπίτι. Αποξηραμένα βρύα, ψεύτικα παχύφυτα και διάφορα οργανικά υλικά ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης. Σκεφτείτε το σαν έναν κατακόρυφο κήπο που μπορεί να ανανεώσει άμεσα το σαλόνι σας ή οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Και επειδή όλα είναι αποξηραμένα ή ψεύτικα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συντήρησή του ώστε να παραμείνει όμορφο.15 μοναδικά αγαπημένα Κλειστά Τερράριουμ

DIY Έργο Τέχνης με Βρύα

Θα χρειαστείτε:
κορνίζα
μαρκαδόρο
ράνερ τραπεζιού από αποξηραμένα βρύα
ψαλίδι
πιστόλι κόλλας
αποξηραμένα πράσινα βρύα
αποξηραμένα χρωματιστά βρύα
μικρό κλαδί
ψεύτικα παχύφυτα και αερόφυτα
πένσα
άλλα αποξηραμένα στοιχεία, όπως λοβοί λωτού

Μια κορνίζα 40 επί 50 εκατοστά είναι ιδανική για αυτό το DIY έργο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος και φινίρισμα ταιριάζει με τη διακόσμησή σας. Ξεκινήστε αφαιρώντας το γυαλί ή το πλαστικό από την κορνίζα και αποθηκεύστε το για άλλη κατασκευή.

Βάλτε το πίσω μέρος της κορνίζας. Αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για τα βρύα. Εάν έχει προεγκατεστημένα κρέμαστρα. είστε έτοιμοι. Εάν όχι, θα πρέπει να τοποθετήσετε μερικά για να το κρεμάσετε στον τοίχο.

Με το μαρκαδόρο, σχεδιάστε ένα γενικό διάγραμμα για το πώς θέλετε να τοποθετήσετε τα βρύα.

Για το πρώτο στρώμα, χρησιμοποιήστε το ράνερ τραπεζιού από αποξηραμένα βρύα γιατί μπορείτε να το κόψετε σαν χαρτί. Τα αποξηραμένα βρύα έχουν διχτυωτό υπόστρωμα, το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολο να κολλήσετε τα βρύα στην κορνίζα. Κόψτε το ράνερ για να ταιριάζει στην προσχεδιασμένη διάταξή σας.

Αναποδογυρίστε το ράνερ και απλώστε με το πιστόλι κόλλα στην πλευρά του πλέγματος.

Κολλήστε κάθε φορά λίγο από το ράνερ μέχρι να το κολλήσετε ολόκληρο.

Δείτε ακόμα DIY Έργο Τέχνης από Ύφασμα

Για να δημιουργήσετε περισσότερες διαστάσεις, προσθέστε παχύτερο στρώμα βρύα στο κέντρο της κορνίζας. Κόψτε ένα κομμάτι από τα αποξηραμένα βρύα και εφαρμόστε κόλλα στο τμήμα της κορνίζας όπου θα μπούνε τα βρύα. Στη συνέχεια, πιέστε τα βρύα στη ζεστή κόλλα.

Related Post

Επειδή το φύλλο βρύου είναι χαλαρό, δεν είναι τόσο εύκολο να κολληθεί όσο το ράνερ, αλλά εφαρμόζοντας ομοιόμορφη κάλυψη κόλλας στην κορνίζα, τα βρύα μένουν στη θέση τους όταν τα πιέζετε.

Προσθέστε μερικά κομμάτια αποξηραμένα χρωματιστά βρύα. Κολλήστε όπου θέλετε πάνω στην κορνίζα, προσθέτοντας την κόλλα στα βρύα της βάσης και στη συνέχεια πιέζοντας προς τα κάτω τα χρωματιστά βρύα.

Το κλαδί προσθέτει επιπλέον διάσταση και οπτικό ενδιαφέρον και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που έχετε από την αυλή σας. Κολλήστε την κορυφή των βρύων και πιέστε το μέχρι να σφίξει η κόλλα. Εάν προσθέσετε ένα κλαδί, βεβαιωθείτε ότι δεν προεξέχει πολύ από την κορνίζα.

Κόψτε τα ψεύτικα παχύφυτα από τα κοτσάνια τους με την πένσα.

Κολλήστε τα ψεύτικα παχύφυτα όπου θέλετε πάνω από τα βρύα. Τοποθετήστε τα υπό γωνία, ώστε περισσότερη επιφάνεια των παχύφυτων να μπορεί να έρθει σε επαφή και να κολληθεί στα βρύα. Τα ψεύτικα αερόφυτα θα προσθέσουν ενδιαφέρον στο έργο τέχνης σας.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για το ποια άλλα αποξηραμένα, οργανικά στοιχεία μπορείτε να προσθέσετε. Τα κουκουνάρια, ο φλοιός δέντρου ή το θαλασσόξυλο λειτουργούν καλά. Στην προκειμένη περίπτωση προστέθηκαν λοβοί λωτών. Τοποθετήστε τα γύρω από την κορνίζα με τα βρύα.

Όταν τελειώσετε, βγάλτε την κορνίζα έξω και κουνήστε την καλά για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρά βρύα και ελέγξτε ότι τα παχύφυτα και τα άλλα στοιχεία είναι καλά στερεωμένα. Μπορείτε ακόμη και να την χτυπήσετε ελαφρά στο έδαφος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Φτιάξτε ένα Έργο Αφηρημένης Τέχνης

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα