10 Καθημερινά Πράγματα που Καταστρέφουν τα Σπίτια μας

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι το να αφήνεις ρούχα στο πλυντήριο δεν είναι καλή ιδέα και ότι είναι καλύτερο να πλένεις αμέσως τα βρώμικα πιάτα. Ωστόσο, μερικές φορές ακόμη και οι πιο έμπειρες νοικοκυρές μπορούν να κάνουν παρόμοια λάθη κατά τον καθαρισμό των σπιτιών τους. Παρακάτω υπάρχει μια λίστα οικιακών μικροδουλειών που μπορεί να αναιρέσει κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί το σπίτι σας καθαρό και ακόμη να βλάψει την υγεία σας και της οικογένειάς σας.

Η ΠΑΛΙΑ NIVEA: 10 Άγνωστες Χρήσεις για την Κρέμα Nivea

Σκούπισμα πατώματος

© cottonbro / Pexels

Για πολλούς το σκούπισμα του πατώματος είναι μια γρήγορη μέθοδος αλλά στην πραγματικότητα, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεσματικό καθώς δεν αφαιρεί ούτε το 1/10 της βρωμιάς στο σπίτι σας. Σωματίδια σκόνης ανεβαίνουν στον αέρα και κάθονται στα έπιπλα σας, ενώ άλλα μικρά σωματίδια καλύπτουν τους αρμούς του δαπέδου. Το καλύτερο είναι να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα ώστε το σπίτι σας να παραμείνει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρήση πλαστικής σανίδας κοπής αντί ξύλινης

© WhoaInteresting / Twitter, © RoseArmory / Twitter

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες αλλα δεν είναι απολύτως αληθές. Παρά το γεγονός ότι το ξύλο είναι πορώδες και απορροφά πραγματικά τα βακτήρια, είναι επίσης ένα καταστροφικό και επιθετικό περιβάλλον για αυτά. Ταυτόχρονα, οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι ασφαλείς μέχρι τη στιγμή που θα δείτε τις πρώτες γρατσουνιές. Το συνθετικό υλικό χρησιμεύει ως έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ακόμη και η απολύμανση δεν θα είναι σε θέση να τα εξαλείψει εντελώς.

Πλύσιμο σανίδας κοπής με υγρό πιάτων

© Anetlanda / Depositphotos

Το απορρυπαντικό πιάτων αφαιρεί αποτελεσματικά τα υπολείμματα τροφίμων από τις σανίδες κοπής. Αλλά οι γρατσουνιές και τα κοψίματα στις σανίδες περιέχουν επίσης μικροσκοπικά υπολείμματα τροφίμων που δεν είναι ορατά στο μάτι. Αφού απορροφήσουν το διάλυμα σαπουνιού, θα το μεταφέρουν σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό που θα τεμαχιστεί στη σανιδά. Είναι καλύτερα να τις απολυμάνετε με υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Ρίξιμο αλεσμένου καφέ και νερού από βράσιμο ζυμαρικών / ρυζιού στο νεροχύτη

© dibettadifino / Depositphotos, © splinter9042@mail.ru / Depositphotos

Οι κόκκοι του καφέ που χύνονται στο νεροχύτη προκαλούν συχνά φράξιμο της αποχέτευσης καθώς κολλούν στις λιπαρές εναποθέσεις στους σωλήνες και σχηματίζουν ένα είδος φραγμού. Το ίδιο συμβαίνει και με το νερό που απομένει μετά το βράσιμο ζυμαρικών ή ρυζιού. Το κολλώδες υγρό κάθεται γρήγορα στα εσωτερικά τοιχώματα των σωλήνων, αλλά διαλύεται αργά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο φραξίματος της αποχέτευσης.

Φτιάχνετε το κρεβάτι σας αμέσως μετά το ξύπνημα

© Heather Raine / Pixabay, © Katarzyna Odrzywołek / Pixabay

Αυτό μπορεί να ενθουσιάσει εκείνους που θεωρούν ότι το να φτιάχνουν το κρεβάτι τους το πρωί είναι πραγματικό βασανιστήριο. Κάθε κρεβάτι έχει ακάρεα σκόνης που είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί και τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Η ζέστη και η υγρασία είναι ιδανικό περιβάλλον για αυτά. Όταν φτιάχνετε το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε, δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για αυτά. Αργότερα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως βρογχικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αφήσετε το κρεβάτι να αεριστεί.

Related Post

Αφήνετε συνεχώς τις κουρτίνες ανοιχτές

© Elina Sazonova / Pexels

Εάν θέλετε τα έπιπλα και τα παρκέ δάπεδα σας να διαρκέσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο, φροντίστε να κλείσετε τις κουρτίνες ή τις περσίδες σας κατά τις ζεστές ώρες της ημέρας. Λόγω των ακτίνων UV, τα έπιπλα και τα ξύλινα πατώματα μπορούν γρήγορα να λεκιάσουν και να αποχρωματιστούν.

Απορροφητικές πετσέτες χεριών στο μπάνιο

© Karolina Grabowska / Pexels

Οι απορροφητικές πετσέτες που κρέμονται στο μπάνιο μπορούν να γίνουν έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και βακτήρια λόγω της υγρασίας, της ζέστης και του οξυγόνου. Για να μην βλάψετε το δέρμα σας, είναι απαραίτητο να αλλάζετε πετσέτες κάθε 2 ημέρες. Και μην ξεχάσετε να τις στεγνώσετε σωστά. Η καλύτερη επιλογή είναι να τις αντικαταστήσετε με χειροπετσέτες.

Βάζετε τη βούρτσα τουαλέτας στη θήκη αμέσως μετά τον καθαρισμό

© Karolina Grabowska / Pexels

Εάν βάλετε τη βούρτσα τουαλέτας στη θήκη αμέσως μετά τη χρήση της, τα μικρόβια από την τουαλέτα θα μπουν στη θήκη και θα αρχίσουν να αναπαράγονται. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να κρεμάσετε τη βούρτσα πάνω από τη λεκάνη για λίγο, έτσι ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία.

Ρίχνετε φύλλα τσαγιού στην τουαλέτα

© Elly Fairytale / Pexels

Δεν είναι καλή ιδέα να πετάξετε τα φύλλα τσαγιού στην τουαλέτα. Εάν συνεχίζετε να το κάνετε τακτικά, η επιφάνεια της λεκάνη σας θα γίνει σκούρο καφέ λόγω των τανινών στο τσάι. Μετά θα είναι αρκετά δύσκολο να επαναφέρετε την αρχική λευκότητα.

Ψεκασμός καθαριστικών απορρυπαντικών απευθείας στις επιφάνειες

© uniqueton / Unplash

Ο ψεκασμός καθαριστικών απευθείας στην επιφάνεια των επίπλων και του γυαλιού δημιουργεί μια λεπτή μεμβράνη που δεν είναι ορατή στο μάτι. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κατακρατεί τη σκόνη και τη βρωμιά ακόμη περισσότερο. Ο σωστός τρόπος είναι να βάλετε πρώτα το καθαριστικό σε κουρέλι ή σφουγγάρι.

10 Λάθη που Μετατρέπουν τα Σπίτια μας σε Χάος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα