6 Τρόποι για να Αποτρέψετε το Χασμουρητό όταν Χρειάζεται

Κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνομιλίας ή σε μια επαγγελματική συνάντηση, αρχίζετε ξαφνικά να χασμουριέστε ξανά και ξανά και συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας. Εν τω μεταξύ, το άτομο με το οποίο μιλάτε μπορεί να πιστεύει ότι βαριέστε και δεν σας ενδιαφέρει, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν μερικοί απλοί για να αποτρέψετε το χασμουρητό και να αποφύγετε ανεπιθύμητες καταστάσεις. 7 Κόλπα για να Μείνετε Ξύπνιοι

Αναπνεύστε από τη μύτη.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σύμφωνα με μια μελέτη η εισπνοή και η εκπνοή αέρα από τη μύτη μπορεί να εξαλείψει το ενοχλητικό χασμουρητό. Σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές στους οποίους είπαν να αναπνέουν από το στόμα τους ή δεν τους δόθηκε καμία απολύτως οδηγία χασμουριόταν παρακολουθώντας ένα βίντεο όπου οι χαρακτήρες έκαναν το ίδιο. Αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες που τους είπαν να αναπνεύσουν από τη μύτη τους δεν χασμουρήθηκε όταν παρακολουθούσαν το ίδιο βίντεο.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η επιθυμία να εκφράσετε την κούραση εμφανίζεται μόνο όταν ο εγκέφαλός σας ζεσταίνεται πολύ (υπερθερμαίνεται, κουράζεται). Και αν αναπνέετε από τη μύτη σας, θα σας βοηθήσει να τον δροσίσετε.

Χαλαρώστε και φάτε κάτι κρύο.

© depositphotos.com

Στο δεύτερο μέρος της ίδιας μελέτης για το πώς να σταματήσετε το χασμουρητό, τα αποτελέσματα είχαν μια πιο άμεση προσέγγιση στο θέμα της ψύξης του εγκεφάλου. Οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες πετσέτες χεριών που ήταν ζεστές, κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μόνο το 9% των ανθρώπων που είχαν κρύες στα χέρια τους χασμουρήθηκαν, σε σύγκριση με το 41% των άλλων 2 ομάδων.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο ή φάτε κάτι κρύο, όπως παγωτό, αν θέλετε να δροσιστείτε. Αλλά μην το παρακάνετε και αρρωστήσετε.

Πάρτε βαθύτερες αναπνοές.

© depositphotos.com

Μια γενική θεωρία λέει ότι οι άνθρωποι χασμουριούνται όταν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους είναι χαμηλά. Από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα που είναι πολύ υψηλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν κόπωση. Παρόλο που αυτή η θεωρία αποδείχτηκε λανθασμένη, η βαθιά αναπνοή εξακολουθεί να είναι χρήσιμη γιατί σας βοηθά να δροσίσετε τον εγκέφαλό σας. Πάρτε αργά μερικές βαθιές αναπνοές και μετά θα μπορέσετε να σταματήσετε το χασμουρητό.

Related Post

Μην κάνετε βαθιά αναπνοή πολύ γρήγορα γιατί το σώμα σας θα μπορούσε να το αντιληφθεί ως υπεραερισμό και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Δείτε ακόμη Γιατί Τεντωνόμαστε και Χασμουριόμαστε Όταν Ξυπνάμε και Γιατί Είναι Τόσο Σημαντικό

Βγείτε έξω.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το να βρίσκεστε στο ίδιο μέρος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως μπροστά σε υπολογιστή, είναι κουραστικό για το μυαλό σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νυστάζεστε που θα μπορούσε να προκαλέσει χασμουρητό. Μια βραχυπρόθεσμη αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να διαταράξει την πλήξη. Βγείτε έξω για λίγα λεπτά για να τονώσετε το σώμα σας με καθαρό αέρα.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό.

© depositphotos.com

Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο εξαντλημένοι από ό,τι πραγματικά είστε. Πιείτε ένα ποτήρι νερό για να αποκαταστήσετε την ισορροπία των υγρών στο σώμα και να καταπολεμήσετε την επιθυμία για χασμουρητό.

Κάντε λίγη άσκηση.

© depositphotos.com

Εάν αισθάνεστε άβολα εν μέσω συνεχούς χασμουρητού, το σώμα σας μπορεί να υπονοεί ότι πρέπει να κινηθείτε. Κάντε μια σύντομη βόλτα για να πάρετε ένα ποτήρι νερό ή μια μικρή διάταση στο χώρο εργασίας σας εάν δεν μπορείτε να σηκωθείτε και να περπατήσετε. Επίσης, προσέξτε τις καθημερινές σας συνήθειες γιατί μπορεί να εξαντλήσουν την ενέργειά σας.

Δείτε επίσης Δείτε τι Συμβαίνει στο Σώμα σας αν ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ το ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Ένα Έξυπνο Κόλπο για να Κερδίζετε Πάντα στο Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί!

Ποια τακτική είναι καλύτερη να χρησιμοποιήσετε στο πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να κερδίζετε συνεχώς; Όπως… Read More

20 Μαΐου, 2024

11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα… Read More

20 Μαΐου, 2024

Πως να Οργανώσετε Εύκολα Τα ρούχα σας Σύμφωνα με τη Μαρί Κοντό

Οργανώσετε τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας τη Μέθοδο KonMari, ώστε να στέκονται όρθια για να εξοικονομήσετε… Read More

20 Μαΐου, 2024

Διώξε την Ανασφάλεια: 12 Πράγματα που μια Γυναίκα Δεν Πρέπει να Νιώθει άσχημα μεγαλώνοντας

Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας οι γυναίκες ενθαρρύνονται να αποδέχονται τον εαυτό τους… Read More

20 Μαΐου, 2024

Ανακαλύψτε τα Νυχτερινά Θαύματα του Καροτέλαιου για την Ευεξία σας

Το καροτέλαιο, που προέρχεται από τους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους των καρότων, συχνά θεωρείται… Read More

20 Μαΐου, 2024

Αυγά Κατσαρίδας φωτογραφία: Πώς μοιάζουν, που γεννιούνται και πώς να απαλλαγείς πριν καν γεννηθούν

Εκτός από τις κατσαρίδες που αρχιζούν να εμφανίζονται σιγά σιγά τώρα που καλοκαιριάζει, ένα άλλο… Read More

20 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα