Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να βασίζετε τις αποφάσεις σας σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε μοντέρνες δίαιτες. Μια τεράστια μελέτη που διεξήχθη από Ισραηλινούς επιστήμονες απεδειξε ότι δεν υπάρχουν γενικές αρχές για υγιεινή διατροφή και για μερικούς ανθρώπους, οι ντομάτες μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς από το παγωτό. Οι Eran Elinav και Eran Segal από το Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες περίπου 800 εθελοντών από 18 έως 70 ετών. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη χρησιμοποίησαν μια ειδική εφαρμογή για να ενημερώσουν τους ερευνητές σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. Ο καθένας είχε μετρητή σακχάρου πάνω του που παρακολουθούσε συνεχώς το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του. Και τα αποτελέσματα εξέπληξαν ολόκληρο τον κόσμο. 10 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους
Αποδεικνύεται ότι το σώμα ορισμένων ανθρώπων αντιδρά σε ασυνήθιστες τροφές με αύξηση των επιπέδων σακχάρου. Για παράδειγμα, το σούσι, που φαίνεται εντελώς ακίνδυνο, δίνει μια ώθηση ζάχαρης που ισοδυναμεί με την κατανάλωση παγωτού. Και ένα καρπούζι προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση σακχάρου στο αίμα από τη σοκολάτα. Μία από τις συμμετέχουσες στο πείραμα είπε ότι προσπαθούσε να χάσει βάρος για πολλά χρόνια. Δοκίμασε διάφορες δίαιτες μέχρι που συνειδητοποίησε ότι ο λόγος για τα υψηλά επίπεδα σακχάρου της ήταν οι αγαπημένες της ντομάτες.
Με άλλα λόγια, διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίδραση στο ίδιο φαγητό και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:
Όταν τρώμε τροφές που δεν είναι καλές για εμάς, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αυξάνεται, προκαλώντας το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Τα κύτταρα αντιδρούν σε αυτό, διατηρούν τη γλυκόζη με τη μορφή γλυκογόνου και λίπους που οδηγεί τόσο σε γρήγορη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όσο και σε πείνα. Και τι κάνουμε; Τρώμε, κάτι που ξεκινά τον φαύλο κύκλο της «αποθήκευσης λίπους και της πείνας» που τελικά οδηγεί σε αύξηση βάρους.
Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή σημάδια υψηλών επιπέδων σακχάρου:
Δείτε ακόμη Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει μια επιδημία διαβήτη στον σύγχρονο κόσμο — μια ασθένεια που προκαλείται από προβλήματα με την παραγωγή ινσουλίνης. Ο αριθμός των καρδιαγγειακών παθήσεων αυξάνεται, ιδιαίτερα εκείνων που συνδέονται με την υπεργλυκαιμία (υψηλά επίπεδα σακχάρου). Αυτές οι ασθένειες είναι ένας από τους κύριους λόγους θανάτου στον κόσμο. Αυτή η έρευνα απέδειξε επίσης ότι οι γενικές συστάσεις για υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι αναποτελεσματικές για ένα άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να γνωρίζετε ποιες τροφές είναι καλές για εσάς και ποιες όχι, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος τρόπος ελέγχου του σακχάρου για την πρόληψη αυτών των ασθενειών.
Να τι προτείνουν οι επιστήμονες:
Δείτε επίσης Αυτό θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Τρώτε Ζάχαρη
Οι χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων τροφίμων, είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More
Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More
Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More
Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More
Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα