18 Έξυπνα Κόλπα για να Διατηρήσετε Φρέσκα τα Φρούτα και τα Λαχανικά

Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά περισσότερο. Πώς να Εξαλείψετε Εύκολα τα Φυτοφάρμακα από τα Φρούτα και τα Λαχανικά

Μην πλένετε τίποτα πριν το αποθηκεύσετε

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλύτερα να μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Εάν κάτι είναι βρώμικο, απλώς σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί ή χαρτομάντιλο. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική του άμυνα ενάντια στη μούχλα και τη σήψη.

Τα φρούτα και τα λαχανικά προτιμούν ξηρό περιβάλλον

Η υγρασία απλώς επιταχύνει κάτι να μουχλιάσει. Ένα καλό κόλπο για να το αντιμετωπίσετε είναι να τοποθετήσετε χαρτί κουζίνας μέσα στο δοχείο που περιέχει τα φρούτα ή τα λαχανικά – θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα αποτρέψει τη σήψη τους.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα αβοκάντο

Ένα άγουρο αβοκάντο πρέπει να τοποθετηθεί σε μια χοντρή χάρτινη σακούλα ή να τυλιχτεί σε εφημερίδα και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσει. Μετά από αυτό το σημείο, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Μην τοποθετείτε ορισμένα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο

Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι πιπεριές χάνουν την ελαστική τους σύσταση αν διατηρηθούν στο ψυγείο, ενώ τα αγγούρια και οι ντομάτες μπορεί να γίνουν γλοιώδεις.

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα σαπίσουν πολύ πιο γρήγορα.

Τυλίξτε τα κοτσάνια στις μπανάνες

Εάν οι μπανάνες μπουν στο ψυγείο, μαυρίζουν γρήγορα και χάνουν τη γεύση τους. Είναι καλύτερα να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου αλλά με το κοτσάνι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων.

Αποθηκεύστε τα ξεφλουδισμένα και σε φέτες λαχανικά σε νερό

Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε φρεσκοκομμένα ή καθαρισμένα λαχανικά όπως καρότα και σέλινο για πολύ καιρό στο ψυγείο. Για να γίνει αυτό πρέπει να τα τοποθετήσετε σε δοχεία με μικρή ποσότητα νερού.

Αποθηκεύστε τα φρούτα και τα λαχανικά στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου

Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρηθεί το άρωμα και η φρεσκάδα των φρούτων και των λαχανικών. Αν θέλετε να έχουν υπέροχη γεύση περισσότερο, φυλάξτε τα στο μέρος του ψυγείου που η θερμοκρασία είναι ελαφρώς υψηλότερη.

Ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί

Ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών αρχίζουν να εκπέμπουν αιθυλένιο μόλις ωριμάσουν. Αυτά περιλαμβάνουν μπανάνες, βερίκοκα, πεπόνια, αχλάδια, δαμάσκηνα, μάνγκο και ντομάτες.

Άλλα είδη φρούτων και λαχανικών είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο, όπως τα μήλα, οι μελιτζάνες, τα καρπούζια, οι πατάτες, οι κολοκύθες, τα καρότα και το μπρόκολο. Αν τοποθετηθούν κοντά στην πρώτη κατηγορία, αρχίζουν να σαπίζουν με γρήγορους ρυθμούς. Επομένως, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε αυτές τις δύο ομάδες χωριστά η μία από την άλλη.

Τα κρεμμύδια και οι πατάτες πάντα ξεχωριστά

Εάν αποθηκεύσετε κρεμμύδια και πατάτες σε ένα μέρος, τα πρώτα θα αρχίσουν να βλασταίνουν και θα γίνουν μη βρώσιμα.

Δείτε ακόμη 10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα

Related Post

Τα σκόρδα και τα κρεμμύδια αγαπούν το σκοτάδι

Ο καλύτερος φίλος του σκόρδου και των κρεμμυδιών είναι το σκοτάδι. Εάν δεν έχετε κάποιο σκοτεινό σημείο στο σπίτι μπορείτε να τα βάλετε σε χάρτινες σακούλες με πολλές μικρές τρύπες διάτρητες για αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σχεδόν οπουδήποτε και ταυτόχρονα να ικανοποιήσετε την ανάγκη τους για σκοτάδι.

Οι πατάτες θα χαλάσουν αν διατηρηθούν στο φως του ήλιου

Ποτέ δεν πρέπει να αποθηκεύετε τις πατάτες σε σημείο όπου ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω τους. Όχι μόνο αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά μπορούν να γίνουν και επικίνδυνες. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύετε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος ή σε ξύλινα ή πλαστικά κουτιά ή/και καλάθια.

Αποθηκεύστε μερικά μήλα μαζί με τις πατάτες

Εάν βάλετε ένα ή δύο μήλα με τις πατάτες σας, οι τελευταίες θα παραμείνουν φρέσκες για περισσότερο.

Τα σπαράγγια πρέπει να φυλάσσονται σαν ένα μάτσο λουλούδια

Τα σπαράγγια πρέπει να φυλάσσονται σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, όπως θα βάζατε ένα μπουκέτο λουλούδια. Έτσι θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο.

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι αγαπούν την υγρασία

Το μπρόκολο αποθηκεύεται καλύτερα διατηρώντας το κοτσάνι σε γλυκό νερό και καλύπτοντας το πάνω μέρος με μια βρεγμένη πετσέτα. Το νερό πρέπει να αλλάζεται τακτικά και η πετσέτα να υγραίνεται συχνά.

Το κουνουπίδι πρέπει επίσης να τυλίγεται σε μια υγρή πετσέτα ή σε πλαστική συσκευασία τροφίμων με πολλές τρύπες για αερισμό.

Τα λαχανικά που αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου απαιτούν ροή αέρα

Τα λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται κρυμμένα σε ένα ντουλάπι. Θα χαλάσουν πιο γρήγορα από το κανονικό κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αντίθετα, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε ξύλινα ή πλαστικά κουτιά με καλό αερισμό, ή μάλιστα οπουδήποτε μπορούν να επωφεληθούν από τη ροή αέρα.

Τυλίξτε το σέλερι σε αλουμινόχαρτο

Το σέλερι θα διαρκέσει περισσότερο αν τυλιχθεί σε αλουμινόχαρτο και διατηρηθεί στο ψυγείο. Θα χάσει τη γεύση και τη συνοχή του αν διατηρηθεί σε πλαστικό.

Οι ντομάτες πρέπει να αποθηκεύονται με το κοτσάνι στραμμένο προς τα πάνω

Η περιοχή γύρω από το κοτσάνι είναι το πιο ευαίσθητο μέρος μιας ντομάτας και από εκεί αρχίζουν να αποσυντίθενται. Αποθηκεύστε τις λοιπόν με το κοτσάνι στραμμένο προς τα πάνω και θα διαρκέσουν περισσότερο.

Τα σταφύλια θα παραμείνουν φρέσκα εάν διατηρηθούν σε σακούλες πολυαιθυλενίου

Τα σταφύλια δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα, και θα παραμείνουν επίσης ζουμερά και φρέσκα, αν τα βάλετε σε σακούλες πολυαιθυλενίου ή πλαστική μεμβράνη τροφίμων και τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.

Επίσης, μην τα αποθηκεύετε σε ένα τεράστιο τσαμπί καθώς αυτά που βρίσκονται στο κάτω μέρος θα θρυμματιστούν.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο ψυγείο βοηθάει τα φρούτα και τα λαχανικά να ζουν περισσότερο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Φυσική Θεραπεία για το Γκριζάρισμα των μαλλιών χωρίς χημικές βαφές

Ψάχνετε τρόπο να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας χωρίς την ταλαιπωρία των χημικών… Read More

13 Μαΐου, 2024

Γιατί η Μέντα μας Κάνει να Κρυώνουμε; Η Εξήγηση Είναι Πολύ Απλή

Όλοι το βιώνουμε αυτό σε καθημερινή βάση. Καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα με γεύση… Read More

13 Μαΐου, 2024

Οι Κρυφοί Θησαυροί της Φλούδας Ροδιού: Μην την Πετάτε

θα εκπλαγείτε όταν μάθετε τα αμέτρητα οφέλη της φλούδας του ροδιού και πώς μπορείτε να… Read More

13 Μαΐου, 2024

10 Έξυπνα Κόλπα των Σερβιτόρων για να Λάβουν Υψηλότερο Φιλοδώρημα

Το να αφήνετε φιλοδωρήματα στους σερβιτόρους στα εστιατόρια είναι μια κοινή πρακτική σε όλο τον… Read More

13 Μαΐου, 2024

Πώς να Απαλλαγείτε Γρήγορα από την Ημικρανία με 2 Μόνο Υλικά

Οι ημικρανίες είναι ένα κοινό σύμπτωμα ανεπάρκειας μετάλλων. Η αφυδάτωση του σώματος μπορεί επίσης να… Read More

13 Μαΐου, 2024

Έχεις κούτσουρα στον κήπο; Μην τα βγάλεις, κάν’τα γλάστρες – 47 μοναδικές ιδέες

Οι γλάστρες από κούτσουρα δέντρων προσθέτουν μια πινελιά ιδιοτροπίας στον κήπο και δημιουργούν υπέροχα σημεία… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα