Υπάρχουν μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά περισσότερο. Πώς να Εξαλείψετε Εύκολα τα Φυτοφάρμακα από τα Φρούτα και τα Λαχανικά
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλύτερα να μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Εάν κάτι είναι βρώμικο, απλώς σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί ή χαρτομάντιλο. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική του άμυνα ενάντια στη μούχλα και τη σήψη.
Η υγρασία απλώς επιταχύνει κάτι να μουχλιάσει. Ένα καλό κόλπο για να το αντιμετωπίσετε είναι να τοποθετήσετε χαρτί κουζίνας μέσα στο δοχείο που περιέχει τα φρούτα ή τα λαχανικά – θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα αποτρέψει τη σήψη τους.
Ένα άγουρο αβοκάντο πρέπει να τοποθετηθεί σε μια χοντρή χάρτινη σακούλα ή να τυλιχτεί σε εφημερίδα και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσει. Μετά από αυτό το σημείο, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Οι πιπεριές χάνουν την ελαστική τους σύσταση αν διατηρηθούν στο ψυγείο, ενώ τα αγγούρια και οι ντομάτες μπορεί να γίνουν γλοιώδεις.
Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα σαπίσουν πολύ πιο γρήγορα.
Εάν οι μπανάνες μπουν στο ψυγείο, μαυρίζουν γρήγορα και χάνουν τη γεύση τους. Είναι καλύτερα να τις διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου αλλά με το κοτσάνι τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων.
Μπορείτε πραγματικά να διατηρήσετε φρεσκοκομμένα ή καθαρισμένα λαχανικά όπως καρότα και σέλινο για πολύ καιρό στο ψυγείο. Για να γίνει αυτό πρέπει να τα τοποθετήσετε σε δοχεία με μικρή ποσότητα νερού.
Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρηθεί το άρωμα και η φρεσκάδα των φρούτων και των λαχανικών. Αν θέλετε να έχουν υπέροχη γεύση περισσότερο, φυλάξτε τα στο μέρος του ψυγείου που η θερμοκρασία είναι ελαφρώς υψηλότερη.
Ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών αρχίζουν να εκπέμπουν αιθυλένιο μόλις ωριμάσουν. Αυτά περιλαμβάνουν μπανάνες, βερίκοκα, πεπόνια, αχλάδια, δαμάσκηνα, μάνγκο και ντομάτες.
Άλλα είδη φρούτων και λαχανικών είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο, όπως τα μήλα, οι μελιτζάνες, τα καρπούζια, οι πατάτες, οι κολοκύθες, τα καρότα και το μπρόκολο. Αν τοποθετηθούν κοντά στην πρώτη κατηγορία, αρχίζουν να σαπίζουν με γρήγορους ρυθμούς. Επομένως, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε αυτές τις δύο ομάδες χωριστά η μία από την άλλη.
Εάν αποθηκεύσετε κρεμμύδια και πατάτες σε ένα μέρος, τα πρώτα θα αρχίσουν να βλασταίνουν και θα γίνουν μη βρώσιμα.
Δείτε ακόμη 10 Έξυπνα Κόλπα για Φρούτα
Ο καλύτερος φίλος του σκόρδου και των κρεμμυδιών είναι το σκοτάδι. Εάν δεν έχετε κάποιο σκοτεινό σημείο στο σπίτι μπορείτε να τα βάλετε σε χάρτινες σακούλες με πολλές μικρές τρύπες διάτρητες για αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σχεδόν οπουδήποτε και ταυτόχρονα να ικανοποιήσετε την ανάγκη τους για σκοτάδι.
Ποτέ δεν πρέπει να αποθηκεύετε τις πατάτες σε σημείο όπου ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω τους. Όχι μόνο αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά μπορούν να γίνουν και επικίνδυνες. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύετε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος ή σε ξύλινα ή πλαστικά κουτιά ή/και καλάθια.
Εάν βάλετε ένα ή δύο μήλα με τις πατάτες σας, οι τελευταίες θα παραμείνουν φρέσκες για περισσότερο.
Τα σπαράγγια πρέπει να φυλάσσονται σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, όπως θα βάζατε ένα μπουκέτο λουλούδια. Έτσι θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο.
Το μπρόκολο αποθηκεύεται καλύτερα διατηρώντας το κοτσάνι σε γλυκό νερό και καλύπτοντας το πάνω μέρος με μια βρεγμένη πετσέτα. Το νερό πρέπει να αλλάζεται τακτικά και η πετσέτα να υγραίνεται συχνά.
Το κουνουπίδι πρέπει επίσης να τυλίγεται σε μια υγρή πετσέτα ή σε πλαστική συσκευασία τροφίμων με πολλές τρύπες για αερισμό.
Τα λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται κρυμμένα σε ένα ντουλάπι. Θα χαλάσουν πιο γρήγορα από το κανονικό κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αντίθετα, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε ξύλινα ή πλαστικά κουτιά με καλό αερισμό, ή μάλιστα οπουδήποτε μπορούν να επωφεληθούν από τη ροή αέρα.
Το σέλερι θα διαρκέσει περισσότερο αν τυλιχθεί σε αλουμινόχαρτο και διατηρηθεί στο ψυγείο. Θα χάσει τη γεύση και τη συνοχή του αν διατηρηθεί σε πλαστικό.
Η περιοχή γύρω από το κοτσάνι είναι το πιο ευαίσθητο μέρος μιας ντομάτας και από εκεί αρχίζουν να αποσυντίθενται. Αποθηκεύστε τις λοιπόν με το κοτσάνι στραμμένο προς τα πάνω και θα διαρκέσουν περισσότερο.
Τα σταφύλια δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα, και θα παραμείνουν επίσης ζουμερά και φρέσκα, αν τα βάλετε σε σακούλες πολυαιθυλενίου ή πλαστική μεμβράνη τροφίμων και τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.
Επίσης, μην τα αποθηκεύετε σε ένα τεράστιο τσαμπί καθώς αυτά που βρίσκονται στο κάτω μέρος θα θρυμματιστούν.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Γιατί η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο ψυγείο βοηθάει τα φρούτα και τα λαχανικά να ζουν περισσότερο
Ψάχνετε τρόπο να ανακτήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας χωρίς την ταλαιπωρία των χημικών… Read More
Όλοι το βιώνουμε αυτό σε καθημερινή βάση. Καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα με γεύση… Read More
θα εκπλαγείτε όταν μάθετε τα αμέτρητα οφέλη της φλούδας του ροδιού και πώς μπορείτε να… Read More
Το να αφήνετε φιλοδωρήματα στους σερβιτόρους στα εστιατόρια είναι μια κοινή πρακτική σε όλο τον… Read More
Οι ημικρανίες είναι ένα κοινό σύμπτωμα ανεπάρκειας μετάλλων. Η αφυδάτωση του σώματος μπορεί επίσης να… Read More
Οι γλάστρες από κούτσουρα δέντρων προσθέτουν μια πινελιά ιδιοτροπίας στον κήπο και δημιουργούν υπέροχα σημεία… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα