Η μπανάνα και το καλαμπόκι έμοιαζαν πολύ διαφορετικά πριν καλλιεργηθούν, τα καρότα έγιναν πορτοκαλί για πολιτικούς λόγους και τα καρπούζια ήταν πολύ πικρά. Μερικά από τα τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε σήμερα έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Δείτε παρακάτω 13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν πολύ Διαφορετικά και ίσως δυσκολευτείτε να πιστέψετε.
Αρχικά το αγγούρι, επίσης γνωστό ως το άγριο αγγούρι, ήταν τόσο τοξικό που δεν ήταν βρώσιμο. Αντ’ αυτού, οι Ινδοί τα καλλιεργούσαν και τα χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο. Τα αγγούρια που τρώμε σήμερα μεγαλώνουν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τα ιδανικά για μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.
11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο
Η μελιτζάνα πήρε το όνομά της επειδή έμοιαζε με ένα αυγό που βγαίνει από ένα φυτό. Οι πρώτες μελιτζάνες είχαν διαφορετικά χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο και μπλε. Είχαν επίσης διαφορετικά σχήματα, όπως στρογγυλά και οβάλ, και τα κοτσάνια τους είχαν μικρές ακίδες πάνω τους.
Στη δεκαετία του 1700, ορισμένοι Ευρωπαίοι φοβόταν πραγματικά να τρώνε ντομάτες, τις οποίες ονόμαζαν «δηλητηριώδη μήλα». Νόμιζαν ότι οι πλούσιοι που τις έτρωγαν πέθαναν. Όπως αποδείχθηκε, όταν ξινές ντομάτες τοποθετούνταν στα πιάτα από μόλυβδο, ο συνδυασμός προκαλούσε δηλητηρίαση από μόλυβδο.
Τους προηγούμενους αιώνες, τα καρότα ήταν λευκά και μοβ. Υπάρχει μια θεωρία ότι τα καρότα έγιναν πορτοκαλί από τους Ολλανδούς για πολιτικούς λόγους. Η ιστορία είναι ότι για να τιμήσουν τον William of Orange, ηγέτη της επανάστασης, οι Ολλανδοί αγρότες καλλιέργησαν τα πορτοκαλί καρότα που γνωρίζουμε σήμερα.
Το βασικό φαγητό, το καλαμπόκι, προήλθε από το teosinte, ένα είδος μεξικάνικου χόρτου. Είχε λιγότερους σπόρους και το σκληρό περίβλημά του έκανε δύσκολη την εξαγωγή τους, καθιστώντας το ελάχιστα βρώσιμο. Μέσα από χρόνια επιλεκτικής παραγωγής και εξημέρωσης, το καλαμπόκι έγινε πολύ μεγαλύτερο, ευκολότερο στην καλλιέργεια και πιο βρώσιμο.
Οι άγριες μπανάνες ήταν σκληρές και περιείχαν μεγάλους σπόρους μέσα. Οι μπανάνες που έχουμε σήμερα προήλθαν από 2 ποικιλίες άγριων μπανανών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε μια πιο θρεπτική ποικιλία με μικρότερους σπόρους και καλύτερη γεύση.
Ο πρόγονος του μήλου, το άγριο μήλο, ήταν μικροσκοπικό. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σε ένα μόνο δέντρο, υπήρχαν διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και γεύσεις. Πριν από περίπου 4.000 χρόνια, τα μήλα εξημερώθηκαν και καλλιεργήθηκαν για να βελτιώσουν το μέγεθος και τη γεύση τους.
Τα άγρια αβοκάντο ήταν μικρότερα και είχαν ένα μεγάλο κουκούτσι που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το βρώσιμο μέρος. Είχαν επίσης σκληρό κέλυφος. Επειδή ήταν τόσο μικρό, θα χρειαζόσασταν 10 άγρια αβοκάντο για να έχετε την ίδια ποσότητα φρούτου που δίνει ένα μόνο αβοκάντο σήμερα!
Πριν, τα ροδάκινα έμοιαζαν με κεράσια σε μέγεθος και είχαν λιγότερη βρώσιμη σάρκα. Οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που εξημέρωσαν άγρια ροδάκινα. Αφού πέρασε από επιλεκτική αναπαραγωγή χιλιάδων ετών, τα ροδάκινα μεγάλωσαν και έγιναν πιο χυμώδη.
Τα καρπούζια ήρθαν από την Αίγυπτο πριν 5.000 χρόνια, ήταν πολύ μικρά και είχαν πολύ πικρή γεύση. Είχαν επίσης μια πιο ανοιχτή εμφάνιση, περιείχαν λιγότερη κόκκινη σάρκα και περισσότερους σπόρους. Μέσω της καλλιέργειας χρησιμοποιώντας επιλεκτική διαδικασία αναπαραγωγής, τα καρπούζια έχουν πλέον περισσότερη γλυκιά, ζουμερή κόκκινη σάρκα και τα σπόρια τους μίκρυναν.
Πολύ πριν γίνει η γλυκιά απόλαυση που είναι σήμερα, τα marshmallows ήταν κάποτε φυτό. Ανήκουν στην οικογένεια μολόχας και μεγαλώνουν σε έλος, γι’ αυτό και το όνομα «marshmallow». Απο τη δεκαετία του 1950 το marshmallow μετατράπηκε σε καραμέλα και με την πάροδο του χρόνου, έγινε η χνουδωτή λευκή απόλαυση που αγαπάμε σήμερα.
Η μέθοδος κονσερβοποίησης τροφίμων εφευρέθηκε όταν ο Nicolas Appert άκουσε το κάλεσμα της γαλλικής κυβέρνησης να βρει ένα μέσο διατήρησης των τροφίμων για τα στρατεύματα του στρατού και του ναυτικού τους. Ο Appert σφράγισε τα τρόφιμα σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια, θέρμανε τα δοχεία σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και διατήρησε αυτό το επίπεδο για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Τα δοχεία διατηρήθηκαν σφραγισμένα μέχρι να έρθει η ώρα να καταναλωθεί το φαγητό τους.
Οι γαμήλιες τούρτες έμοιαζαν αρχικά σαν scones φτιαγμένα από κριθάρι ή σιτάρι. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της γαμήλιας τελετής, καθώς ο γάμος θεωρούταν οριστικός αφού το scone έσπαγε πάνω από τη νύφη. Πιστεύαν ότι φέρνει καλή τύχη στους νεόνυμφους. Αργότερα, οι καλεσμένοι μάζευαν τα ψίχουλα του για καλή τύχη.
12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα