13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν Πολύ Διαφορετικά. ΤΟΤΕ & ΤΩΡΑ!

Η μπανάνα και το καλαμπόκι έμοιαζαν πολύ διαφορετικά πριν καλλιεργηθούν, τα καρότα έγιναν πορτοκαλί για πολιτικούς λόγους και τα καρπούζια ήταν πολύ πικρά. Μερικά από τα τρόφιμα που μας αρέσει να τρώμε σήμερα έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Δείτε παρακάτω 13 Γνωστά Τρόφιμα που Κάποτε Φαινόταν πολύ Διαφορετικά και ίσως δυσκολευτείτε να πιστέψετε.

Το αγγούρι ήταν τοξικό.

Αρχικά το αγγούρι, επίσης γνωστό ως το άγριο αγγούρι, ήταν τόσο τοξικό που δεν ήταν βρώσιμο. Αντ’ αυτού, οι Ινδοί τα καλλιεργούσαν και τα χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο. Τα αγγούρια που τρώμε σήμερα μεγαλώνουν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τα ιδανικά για μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων.

11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Οι μελιτζάνες δεν ήταν μωβ και είχαν ακίδες.

© Flickr © Depositphotos.com

Η μελιτζάνα πήρε το όνομά της επειδή έμοιαζε με ένα αυγό που βγαίνει από ένα φυτό. Οι πρώτες μελιτζάνες είχαν διαφορετικά χρώματα, όπως λευκό, κίτρινο και μπλε. Είχαν επίσης διαφορετικά σχήματα, όπως στρογγυλά και οβάλ, και τα κοτσάνια τους είχαν μικρές ακίδες πάνω τους.

Οι ντομάτες κάποτε λεγόταν «δηλητηριώδη μήλα».

© Pixavril / Shutterstock © Depositphotos.com

Στη δεκαετία του 1700, ορισμένοι Ευρωπαίοι φοβόταν πραγματικά να τρώνε ντομάτες, τις οποίες ονόμαζαν «δηλητηριώδη μήλα». Νόμιζαν ότι οι πλούσιοι που τις έτρωγαν πέθαναν. Όπως αποδείχθηκε, όταν ξινές ντομάτες τοποθετούνταν στα πιάτα από μόλυβδο, ο συνδυασμός προκαλούσε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Τα καρότα έγιναν πορτοκαλί για πολιτικούς λόγους.

© World Carrot Museum © Annaev / Shutterstock

Τους προηγούμενους αιώνες, τα καρότα ήταν λευκά και μοβ. Υπάρχει μια θεωρία ότι τα καρότα έγιναν πορτοκαλί από τους Ολλανδούς για πολιτικούς λόγους. Η ιστορία είναι ότι για να τιμήσουν τον William of Orange, ηγέτη της επανάστασης, οι Ολλανδοί αγρότες καλλιέργησαν τα πορτοκαλί καρότα που γνωρίζουμε σήμερα.

Το καλαμπόκι ήταν ελάχιστα βρώσιμο.

© Thiccbegs / reddit

Το βασικό φαγητό, το καλαμπόκι, προήλθε από το teosinte, ένα είδος μεξικάνικου χόρτου. Είχε λιγότερους σπόρους και το σκληρό περίβλημά του έκανε δύσκολη την εξαγωγή τους, καθιστώντας το ελάχιστα βρώσιμο. Μέσα από χρόνια επιλεκτικής παραγωγής και εξημέρωσης, το καλαμπόκι έγινε πολύ μεγαλύτερο, ευκολότερο στην καλλιέργεια και πιο βρώσιμο.

Οι μπανάνες είχαν σπόρους.

© lliH-knaH / reddit

Οι άγριες μπανάνες ήταν σκληρές και περιείχαν μεγάλους σπόρους μέσα. Οι μπανάνες που έχουμε σήμερα προήλθαν από 2 ποικιλίες άγριων μπανανών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε μια πιο θρεπτική ποικιλία με μικρότερους σπόρους και καλύτερη γεύση.

Related Post

Τα μήλα ήταν μικροσκοπικά.

© Ron Ramtang / Shutterstock © Depositphotos.com

Ο πρόγονος του μήλου, το άγριο μήλο, ήταν μικροσκοπικό. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σε ένα μόνο δέντρο, υπήρχαν διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και γεύσεις. Πριν από περίπου 4.000 χρόνια, τα μήλα εξημερώθηκαν και καλλιεργήθηκαν για να βελτιώσουν το μέγεθος και τη γεύση τους.

Τα αβοκάντο ήταν μικρότερα και είχαν μεγάλο κουκούτσι.

© Avocado Source © Denise Minger © Depositphotos.com

Τα άγρια αβοκάντο ήταν μικρότερα και είχαν ένα μεγάλο κουκούτσι που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρο το βρώσιμο μέρος. Είχαν επίσης σκληρό κέλυφος. Επειδή ήταν τόσο μικρό, θα χρειαζόσασταν 10 άγρια αβοκάντο για να έχετε την ίδια ποσότητα φρούτου που δίνει ένα μόνο αβοκάντο σήμερα!

Τα ροδάκινα και τα κεράσια είχαν το ίδιο μέγεθος.

© Graeme Hatley / Shutterstock © Depositphotos.com

Πριν, τα ροδάκινα έμοιαζαν με κεράσια σε μέγεθος και είχαν λιγότερη βρώσιμη σάρκα. Οι αρχαίοι Κινέζοι ήταν οι πρώτοι που εξημέρωσαν άγρια ροδάκινα. Αφού πέρασε από επιλεκτική αναπαραγωγή χιλιάδων ετών, τα ροδάκινα μεγάλωσαν και έγιναν πιο χυμώδη.

Τα καρπούζια ήταν πολύ πικρά.

© Giovanni Stanchi / Christie’s © Depositphotos.com

Τα καρπούζια ήρθαν από την Αίγυπτο πριν 5.000 χρόνια, ήταν πολύ μικρά και είχαν πολύ πικρή γεύση. Είχαν επίσης μια πιο ανοιχτή εμφάνιση, περιείχαν λιγότερη κόκκινη σάρκα και περισσότερους σπόρους. Μέσω της καλλιέργειας χρησιμοποιώντας επιλεκτική διαδικασία αναπαραγωγής, τα καρπούζια έχουν πλέον περισσότερη γλυκιά, ζουμερή κόκκινη σάρκα και τα σπόρια τους μίκρυναν.

Τα Marshmallows ξεκίνησε ως φυτό.

© Depositphotos.com © Depositphotos.com

Πολύ πριν γίνει η γλυκιά απόλαυση που είναι σήμερα, τα marshmallows ήταν κάποτε φυτό. Ανήκουν στην οικογένεια μολόχας και μεγαλώνουν σε έλος, γι’ αυτό και το όνομα «marshmallow». Απο τη δεκαετία του 1950 το marshmallow μετατράπηκε σε καραμέλα και με την πάροδο του χρόνου, έγινε η χνουδωτή λευκή απόλαυση που αγαπάμε σήμερα.

Η κονσερβοποίηση τροφίμων εφευρέθηκε για τον στρατό.

© Depositphotos.com © radub85/Depositphotos.com

Η μέθοδος κονσερβοποίησης τροφίμων εφευρέθηκε όταν ο Nicolas Appert άκουσε το κάλεσμα της γαλλικής κυβέρνησης να βρει ένα μέσο διατήρησης των τροφίμων για τα στρατεύματα του στρατού και του ναυτικού τους. Ο Appert σφράγισε τα τρόφιμα σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια, θέρμανε τα δοχεία σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και διατήρησε αυτό το επίπεδο για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Τα δοχεία διατηρήθηκαν σφραγισμένα μέχρι να έρθει η ώρα να καταναλωθεί το φαγητό τους.

Η γαμήλια τούρτα έσπαγε πάνω από τη νύφη για καλή τύχη.

© pixabay.com © Depositphotos.com

Οι γαμήλιες τούρτες έμοιαζαν αρχικά σαν scones φτιαγμένα από κριθάρι ή σιτάρι. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της γαμήλιας τελετής, καθώς ο γάμος θεωρούταν οριστικός αφού το scone έσπαγε πάνω από τη νύφη. Πιστεύαν ότι φέρνει καλή τύχη στους νεόνυμφους. Αργότερα, οι καλεσμένοι μάζευαν τα ψίχουλα του για καλή τύχη.

12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor
Ετικέτες: τροφέςτρόφιμα

Recent Posts

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα