(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Λένε ότι «σωστό ψήσιμο χωρίς προθέρμανση δε γίνεται». Κάτι που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση ενός μίγματος κέικ σε έναν κρύο φούρνο τείνει να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Προθέρμανση όμως, σημαίνει και σπατάλη ενέργειας. Γι’ αυτό καλό είναι να προθερμαίνεις το φούρνο μόνο, όταν αναφέρεται στη συνταγή ή στους πίνακες των οδηγιών χρήσης του.
Επιπλέον, οι φούρνοι θερμού αέρα, συνήθως, δε χρειάζονται προθέρμανση καθώς είναι πιο αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εάν είσαι κάτοχος φούρνου θερμού αέρα, και δεν το γνώριζες αυτό, σημαίνει ότι δεν διάβασες ποτέ το φυλλάδιο οδηγιών χρήσης, κάτι που πρέπει να κάνεις καθώς θα μάθεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Εάν είσαι ανυπόμονος και ανοίγεις κάθε τρεις και λίγο το φούρνο, για να δεις αν το φαγητό είναι έτοιμο τότε σίγουρα επιβραδύνεις το ψήσιμό του και άρα σπαταλάς χρόνο και ενέργεια. Ο ατμός που διαφεύγει δεν είναι η υγρασία του φούρνου, αλλά υγρασία που δημιουργείται από το μαγείρεμα των τροφίμων. Η υγρασία αυτή είναι απαραίτητη για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.
Με το συνδυασμό σωστής τοποθέτησης, λειτουργίας, θερμοκρασίας και διάρκειας θα πετύχεις σίγουρα το σωστό ψήσιμο, θα εξοικονομήσεις χρόνο και, φυσικά, ενέργεια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Καλό είναι να χρησιμοποιείς σκούρες, βαμμένες μαύρες ή εμαγιέ φόρμες ψησίματος. Αυτές απορροφούν τη θερμότητα ιδιαίτερα καλά. Έτσι μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος και εξοικονομείς ενέργεια. Αντίστοιχα, χρησιμοποιείς κατσαρόλες και τηγάνια με χοντρούς, επίπεδους πάτους. Οι ανεπίπεδοι πάτοι αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Όπως επίσης η διάμετρος του πάτου της κατσαρόλας ή του τηγανιού πρέπει να ταυτίζεται με το μέγεθος της εστίας μαγειρέματος. Ειδικά οι πολύ μικρές κατσαρόλες στην εστία μαγειρέματος έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας.
Απλά μην το κάνεις. Σπαταλάς τσάμπα ενέργεια και χρόνο. Γι’ αυτό υπάρχει ο φούρνος μικροκυμάτων. Θα ζεστάνει ή θα ξεπαγώσει το φαγητό σου στο μισό χρόνο καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.
Μην «προσπερνάς» τις οδηγίες χρήσεως!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αγοράζεις μία νέα οικιακή συσκευή (αλλά και οποιοδήποτε προϊόν) είναι να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσεως που συνοδεύουν τη συσκευή. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίσεις την καινούργια σου κουζίνα.
Οι οδηγίες χρήσεως περιγράφουν τη συσκευή και τις λεπτομέρειες χειρισμού της. Πρακτικά, σου προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το χώρο μαγειρέματος, τα εξαρτήματα καθώς και τις λειτουργίες που υποστηρίζει η κουζίνα σου. Έτσι, θα την αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μαγειρεύεις πάντα οικονομικά, αλλά και να αποφύγεις τις ζημιές!
via kotsovolos
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα