Τα 10 πολύτιμα Μυστικά μου, για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

Πώς θα πετύχω καλαμαράκια μαλακά εσωτερικά και τραγανά απ’ έξω;
Τα καλαμάρια είτε τηγανητά είτε μαγειρευτά γίνουν, να θυμάστε ότι θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.

Όσο πιο πολύ τα τηγανίζετε ή τα μαγειρεύετε, τόσο πιο ελαστικά με τσιχλωτή υφή γίνονται.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πως καθαρίζω τα φρέσκα καλαμάρια;

1.Πάντα φορώντας γάντια, τραβάμε το κεφάλι σιγά σιγά προς τα έξω και το αποκόβουμε από το σώμα, τραβώντας ταυτόχρονα τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι τους. Κρατάμε το μελάνι για ριζότο, πάστα φρέσκια κλπ. Διατηρείται μόνο για 1 ημέρα στο ψυγείο, ατόφιο και καλά σκεπασμένο

2.Με μαχαίρι κόβουμε το κάτω μέρος του κεφαλιού, για να αφαιρέσουμε τα μάτια, γιατί σκάνε στο τηγάνισμα και πιτσιλάνε καυτό λάδι. Κρατάμε τα πλοκάμια και αν είναι μεγάλο το κεφάλι με τα πλοκάμια, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ώστε όλα να τηγανιστούν ομοιόμορφα.

3.Τραβάμε να ξεκολήσει το λευκό εσωτερικό κόκαλο από το εσωτερικό του καλαμαριού. Το αφαιρούμε.

Στο φρέσκο καλαμάρι δεν αφαιρούμε ποτέ την εξωτερική σκούρα μεμβράνη.

4.Χαράζουμε ελαφρά την ουρά του καλαμαριού και πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό για να αποβάλουν τυχόν άμμο.

Ο μύθος του μαριναρίσματος

Τα φρέσκα καλαμάρια δεν χρειάζονται μαρινάρισμα. Για να σας το πω αλλιώς, είναι ιεροσυλία να πάρεις ένα τέτοιο ολόφρεσκο υλικό που μοσχοβολάει θάλασσα και να το βάλεις σε υγρά, βότανα, αλκοόλ για να το μαρινάρεις.

Το φρέσκο καλαμάρι έχει μια γλύκα στην γεύση σε συνδυασμό με τη θαλασσινή του επίγευση.

Related Post

Πως κάνω τα τηγανητά καλαμαράκια πολύ τραγανά;

-Τα καλαμάρια πρέπει να είναι τελείως στεγνά χωρίς καθόλου υγρασία επάνω τους. Ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι για να στραγγίσουν και καλό απορροφητικό χαρτί για να τα ταμπονάρετε είναι ιδανικά. Το απορροφητικό χαρτί αν δεν είναι καλής ποιότητας διαλύεται και κολλάει πάνω στα καλαμάρια. Γι αυτό προσοχή, αλλιώς θα φάτε πολύ χρόνο για να βγάλετε το κομματάκια χαρτιού από πάνω τους.

-Κόβουμε σε ισομεγέθη ροδέλες 1-1,5 εκ. τελευταία στιγμή.

Πότε αλατίζω τα καλαμάρια, πριν ή μετά το τηγάνισμα;

Μετά από τόσα καλαμάρια τηγανητά που έχω φτιάξει σας διαβεβαιώνω ότι αν αλατίσετε μετά το τηγάνισμα, το αλάτι δεν τα πιάνει όσο και να βάλετε.

Γι αυτό αλατίστε τα καλαμαράκια την ώρα που τα αλευρώνετε. Είναι ο πιο σωστός τρόπος για να γίνουν νόστιμα.

Μην σας ανησυχεί ότι θα σας μαλακώσουν με το αλάτισμα.

Άλλωστε για πολύ τραγανά καλαμαράκια αυτά είναι τα μυστικά επιτυχίας.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα 10 πολύτιμα Μυστικά, για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα, σε δυνατή θερμοκρασία.
Το καυτό λάδι να καλύπτει όλα τα καλαμαράκια.
Καλό στέγνωμα πριν παναριστούν. Καθόλου υγρά μαρινάδες κλπ.
Αλεύρι χωριάτικο με κόκκο, ή μίξη χωριάτικο με καλαμποκάλευρο.
Ολιγόλεπτο τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.
Λίγα λίγα τα καλαμάρια στο καυτό λάδι, αλλιώς αν βάλετε πολλά μαζί για να τελειώνετε πιο γρήγορα, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τηγανιστούν και να γίνουν τραγανά, θα αρχίσουν να βράζουν με αποτέλεσμα να βγουν μαλακά.
Καλό στράγγισμα σε απορροφητικό χαρτί μετά το τηγάνισμα.
Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσετε τραγανά.
Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζετε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.
Ακολουθήστε όλα τα παραπάνω και τα τηγανητά καλαμαράκια σας θα γίνουν τραγανά ροδοκόκκινα και μαλακά στο εσωτερικό τους.
via argiro

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα