1. Εάν χρησιμοποιήσετε παλιά βαζάκια, περάστε τα με αλκοολούχο διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Στεγνώστε τα πολύ καλά.
2. Ξεκινήστε με δύο στρώσεις χρώματος, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των στρώσεων. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε χρώματα κιμωλίας γιατί είναι εύκολα στη χρήση, προσφέρουν μεγάλη κάλυψη και κολλάνε πολύ καλά στα βαζάκια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα, αφήνοντας 24 ώρες στεγνώματος μεταξύ των στρώσεων. Αλλιώς, όταν θα περάσετε τη δεύτερη στρώση, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από την πρώτη στρώση.
3. Για την παλαίωση χρησιμοποιήστε ένα 80 γυαλόχαρτο, κομμένο σε ορθογώνια, διπλωμένα στη μέση ώστε να τα χρησιμοποιείστε και από τις δυο πλευρές.
Αρχίστε να τρίβετε το στόμιο και μετά τα δύο πλευρικά τοιχώματα.
Και μην ξεχάσετε να τρίψετε τα γράμματα και τα σχήματα.
Αφήστε το καλύτερο για το τέλος: το μπροστινό μέρος του βάζου. Εδώ πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί ώστε να φανούν καλυτέρα τα σχήματα.
Τελειώστε, τρίβοντας κατά μήκος του πάνω και κάτω μέρος του βάζου.
4. Περάστε με σπρέι ή βερνίκι προστατευτικό σε ματ φινίρισμα.
5. Μην βάλετε τα βαζάκια στο νερό ή στο πλυντήριο πιάτων. Απλά σκουπίστε τα και προσέξτε όταν τα γεμίζετε με νερό. Παρότι το προστατευτικό κάνει το φινίρισμα πολύ πιο ανθεκτικό, εντούτοις υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκολλήσουν κομμάτια από το χρώμα.
fotos via itallstartedwithpaint
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα