Τα Τζιν Συρρικνώνονται στο Στεγνωτήριο;

Σχεδόν όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι η εύρεση του τέλειου τζιν είναι μια πρόκληση. Έτσι, όταν επιτέλους το βρείτε, πιθανότατα θέλετε να σας κρατήσει πολύ, πολύ καιρό. Ευτυχώς το τζιν είναι ένα πολύ ανθεκτικό ύφασμα που μπορεί να διαρκέσει για χρόνια και μπορεί ακόμη και να γίνει καλύτερο όσο παλιώνει. Όμως αν δεν φροντίζετε σωστά το τζιν σας, η διάρκεια ζωής του μπορεί να μειωθεί εκθετικά. Στατικός Ηλεκτρισμός στα Ρούχα: 11 τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή την ενόχληση

EdnaM/Getty Images

Τα τζιν συρρικνώνονται στο στεγνωτήριο;

Αν ψάχνετε για μια πιο τεχνική εξήγηση, το τζιν συρρικνώνεται στο στεγνωτήριο επειδή η υψηλή θερμότητα και η ανάδευση προκαλούν τους δεσμούς στις ίνες να σπάσουν και το ύφασμα να συστέλλεται. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το πλυντήριο – ειδικά όταν χρησιμοποιείται ζεστό νερό – μπορεί επίσης να προκαλέσει συρρίκνωση του τζιν.

Τα τζιν συρρικνώνονται περίπου 3-4% στο στεγνωτήριο και αυτό θα μπορούσε να είναι η διαφορά μεταξύ του τζιν σας που ταιριάζει ή όχι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί σκόπιμα να θέλετε να μικρύνετε το τζιν σας και το στεγνωτήριο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε πιο τέλεια εφαρμογή. Ωστόσο, δεν συνιστούμε να το κάνετε συνήθεια καθώς το τζιν θα καταστραφεί σε σύντομο διάστημα.

Δείτε ακόμη Πρέπει να Πλένετε τις Κάλτσες σας από την Ανάποδη;

Μερικά τζιν συρρικνώνονται περισσότερο από άλλα

Όταν ψωνίζετε τζιν, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα φέρουν την ένδειξη “preshrunk” ή “prewashed”. Αυτές είναι κοινές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τη μεγάλη συρρίκνωση των τζιν όταν οι καταναλωτές τα παίρνουν σπίτι και τα βάζουν για πλύσιμο. Ωστόσο, αυτά τα τζιν μπορούν ακόμα να συρρικνωθούν στο στεγνωτήριο, λίγο λιγότερο.

Related Post

Πολλά τζιν στις μέρες μας φτιάχνονται και με μικρό ποσοστό ελαστάνης ή spandex εκτός από το βαμβάκι. Αυτό προορίζεται να δώσει στο τζιν πιο ελαστικό και χαλαρό συναίσθημα. Η χρήση ελαστάνης ή spandex στα τζιν μπορεί επίσης να σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικά στη συρρίκνωση. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι μπορεί επίσης να τεντώνουν περισσότερο όταν τα φοράτε, κάτι που μπορεί, με τη σειρά του, να σας οδηγήσει να τα βάζετε για πλύσιμο πιο συχνά.

Το ακατέργαστο τζιν, που δεν έχει πλυθεί ή επεξεργαστεί καθόλου, θα συρρικνωθεί περισσότερο όταν πλυθεί. Συχνά συνιστάται να αποφεύγετε πλήρως το πλύσιμο αυτού του τύπου τζιν στο πλυντήριο. Μπορείτε να το πλένετε στο χέρι ή στεγνό καθάρισμα όσο πιο σπάνια γίνεται.

Πώς να αποτρέψετε τη συρρίκνωση των τζιν

Δεδομένου ότι η συρρίκνωση συμβαίνει όταν τα τζιν πλένονται, ο ευκολότερος τρόπος για να την ελαχιστοποιήσετε είναι να μειώσετε τη συχνότητα με την οποία πλένετε τα τζιν σας. Γενικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο λιγότερο τα πλένετε, τόσο λιγότερο θα συρρικνωθούν και τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν.

Θα πρέπει να πλένετε τα τζιν μόνο μετά από 10 περίπου χρήσεις ή όποτε μυρίζει άσχημα ή μούχλα. Και όταν πλένετε τα τζιν σας, χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό και στεγνώστε τα στον αέρα αντί για το στεγνωτήριο.

Δείτε επίσης Πρέπει να Πλένετε τα Καινούργια Εσώρουχα πριν τα Φορέσετε;

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σκελίδες Σκόρδου Μπροστά στο Σπίτι

Ποιος δεν έχει φοβία τουλάχιστον ενός εντόμου; Αράχνες, κατσαρίδες, κουνούπια ! Ωστόσο, μπορείτε να διώξετε… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πράσινη Πιπεριά: Για να Μεγαλώσετε τα Μαλλιά Γρήγορα και να Θεραπεύσετε τη Φαλάκρα!

Η πράσινη πιπέρια είναι μια φυσική προσέγγιση για τη θεραπεία της φαλάκρας και την αύξηση… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τι Είναι ο Μίνιμαλ Μαξιμαλισμός στη Διακόσμηση Σπιτιού

Το να επιλέξετε το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Τα 9 Καλύτερα Βότανα για τη Θεραπεία του Άγχους και τη Χαλάρωση του Νευρικού Συστήματος

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι δύο καταστάσεις που μαστίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Είναι Επιβλαβείς οι Βαφές Μαλλιών για το Σπίτι; Να τι Λένε οι Ειδικοί

Το να βάφετε τα μαλλιά στο κομμωτήριο μπορεί να σας κοστίσει αρκετά, κάνοντας πραγματικά δελεαστικό… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Πώς να Ξεκοκαλίσετε Εύκολα τα Μπούτια Κοτόπουλου

Η αγορά μπουτιών κοτόπουλου χωρίς κόκαλα είναι σίγουρα βολικό, αλλά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο… Read More

27 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα