Πώς να Επιλέξετε το Σωστό Πρόγραμμα Πλυντηρίου Κάθε Φορά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε τα ρούχα σας είναι να τα πλένετε στο σωστό πρόγραμμα πλυντηρίου. Είτε αγοράζετε ένα καθημερινό μπλουζάκι είτε κάτι ωραίο για να φορέσετε, τα ρούχα σας είναι μια επένδυση. Αλλά πώς ξέρετε ότι το επιλέγετε; Ενώ κάθε πλυντήριο λειτουργεί διαφορετικά, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμά κάθε φορά που πλένετε τα ρούχα σας. Ποια ρούχα δεν κάνει ποτέ να βάζεις στο πλυντήριο

Σωστό πλύσιμο ρούχων το πλυντήριο Πηγή φωτογραφίας: AtlasStudio/Getty Images

Διαβάστε την ετικέτα των ρούχων

Πριν επιλέξετε το πρόγραμμά στο πλυντήριο ρούχων, πάντα να κοιτάτε τις οδηγίες φροντίδας στις ετικέτες για τα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα και τα ευαίσθητα προϊόντα.

Εάν οι οδηγίες φροντίδας του ενδύματος είναι δύσκολο να διαβαστούν (εξάλλου, αυτές οι ετικέτες είναι μικροσκοπικές) και το αγοράσατε πρόσφατα, οι πληροφορίες θα πρέπει να αναφέρονται στον ιστότοπο της μάρκας.

Πώς να βγάλετε χρώματα και μπογιές από τα ρούχα: 3 Μέθοδοι που λειτουργούν πραγματικά σύμφωνα με 3 Ειδικούς στο χρώμα

Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε την ετικέτα, αλλά γνωρίζετε το υλικό του ενδύματος, μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο οδηγό φροντίδας υφασμάτων για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα.

Δείτε ακόμη Μην πλένετε όλα τα ρούχα στους ίδιους βαθμούς στο πλυντήριο ρούχων

Related Post

Το πρόγραμμα μεικτά είναι το καλύτερο τις περισσότερες φορές

Η πλειονότητα των ρούχων σας -όπως μπλουζάκια, πιτζάμες, κάλτσες, πετσέτες και κλινοσκεπάσματα- θα πρέπει να πλένονται στο μεικτό πρόγραμμα. Ωστόσο, εάν έχετε ένα νεότερο μηχάνημα, μπορεί να διαθέτει πρόγραμμα για κλινοσκεπάσματα και βαμβακερά.

Σκεφτείτε την πρόπλυση

Ορισμένα ρούχα και λευκά είδη χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή. Εάν είναι πολύ λερωμένα, τα περισσότερα πλυντήρια έχουν την επιλογή προγράμματος πρόπλυσης. Αυτό θα μουλιάσει τα ρούχα πριν ξεκινήσει το προγραμμα πλύσης για να βοηθήσει να χαλαρώσει η βρωμιά. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ρούχα που ιδρώνουν υπερβολικά στο γυμναστήριο, λερώνονται με την κηπουρική ή κλινοσκεπάσματα που υπόκεινται σε ατυχήματα. Ένας κύκλος πρόπλυσης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ορισμένους λεκέδες τροφίμων.

Πρόγραμμα κρύου νερού

Σπάνια είναι λάθος να πλένετε ένα ρούχο σε κρύο νερό. Είναι λιγότερο σκληρό για τα ρούχα σας και τον λογαριασμό του ηλεκτρικού. Το πλύσιμο με κρύο νερό είναι ιδανικά για ρουχα που χρειάζονται λίγο περισσότερη φροντίδα και είναι δυνητικά επιρρεπή σε συρρίκνωση. Για παράδειγμα, το μαλλί, το κασμίρι, τα λεπτά πλεκτά και τα ευαίσθητα πλένονται καλύτερα σε κρύο νερό.

Πρόγραμμα για συνθετικά

Φοράτε ρούχα από συνθετικές ίνες, όπως πολυεστέρα ή ρεγιόν; Ή, έχετε ρούχα που φαίνονται πάντα τσαλακωμένα ό,τι κι αν κάνετε, όπως πουκάμισα με κουμπιά; Τότε χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για συνθετικά. Πλένει σε πιο ζεστό (μερικές φορές καυτό) νερό και στη συνέχεια ξεπλένει με δροσερό νερό. Τα περισσότερα ρούχα μπορούν να πλυθούν σε αυτό το πρόγραμμα εκτός από εσώρουχα ή οτιδήποτε εξαιρετικά ευαίσθητο.

Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με το πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα

Αυτό το πρόγραμμα είναι ο λιγότερο σκληρό στα ρούχα σας, βοηθώντας να διατηρηθούν οι ίνες του υφάσματος στη βέλτιστη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν θέλετε να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί με τα ρούχα σας, κρεμάστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Δείτε επίσης Γιατί να Ρίξετε Μαγιά στο Πλυντήριο

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρυτίδες στα 60: Σπιτική Κρέμα από Φλούδες Κρεμμυδιού

Αν θέλετε ένα φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση των ρυτίδων, φτιάξτε μια σπιτική… Read More

6 Ιουλίου, 2024

11 Εκπληκτικές Χρήσεις Φλοιού Ρυζιού στον Κήπο

Συχνά απορρίπτεται ως απόβλητο αλλά ο φλοιός ρυζιού έχει εκπληκτικές χρήσεις για τον κήπο. Αυτά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Υγρό Απορρυπαντικό Πιάτων στην Αποχέτευση του Νεροχύτη: Η καλύτερη λύση για τα λίπη

Χρειάστηκε ποτέ να καλέσετε έναν υδραυλικό επειδή η αποχέτευση σας βούλωσε και σας αφήσει με… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Γεράνι και Αλόη Βέρα: Το Μυστικό για Λαμπερό, Νεανικό Δέρμα με σπιτική κρέμα

Σε όλους αρέσει να νιώθουν ζωντανοί και φρέσκοι, ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής τους.… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Λίπη, λίγδα και λάδια στα ντουλάπια της κουζίνας: 8 τρόποι να τα κάνετε πάλι σαν καινούργια

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι από τα σημεία εκείνα που δεν τα καθαρίζουμε τόσο συχνά… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε το Αυτοκίνητό σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Μπορείτε συνήθως να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι το αυτοκίνητό σας κοιτάζοντάς το. Συνήθως υπάρχει λάσπη… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα